Am fost in perioada 12-15 august 2011 la
OCNA SIBULUI. Din timp am prospect "piata" pe internet si aflat ca nu prea este de campat in niciunul din cele trei campinguri ale statiunii, lucru pe care pot sa-l confirm dupa aceasta vizita.
In schimb, am vorbit din timp la telefon si am facut o rezervare la PENSIUNEA IULIA, care se afla lipita de gardul ce margineste lacurile naturale. Am gasit o gazda foarte amabila si dornica de "lume linistita". Pensiunea beneficiaza de o curte imensa si de 2Ha inca neamenajate, dar care vor fi teren de campare pentru la anu'. 30ron a fost tariful pentru rulota si masina (persoane incluse) si 7ron energie. Toaleta este curata si se afla in incinta pensiunii. Dus doar cu apa rece afara, dar care este benefic dupa cura de bai si arsita din timpul zilei. Eu am folosit doar cabina din rulota. In curte se afla o terasa acoperita cu 10 mese de 10 persoane fiecare, la dispozitia celor cazati cu cortul, cu rulota, sau in pensiune. Un teren de volei cu baza din nisip si o piscina din plastic, au facut deliciul celor mici ( si nu numai).
Statiunea este total renovata, baza de tratament are un nou look iar lacurile naturale, acum sunt imprejmuite, au alei de promenada luminate, au pontoane din lemn cu scari pentru intrare in apa, toate noi si in perfecta stare. Fiecare lac are o pancarta cu proprietatile fizice si chimice. La intrarese percepe o taxa de 12ron/persoana/zi, cu dreptul de a iesi din perimetru doar o data :?: , lucru ce a nemultumit pe multi turisti si care probabil ca se va schimba. Curatenia este litera de lege. Dupa doua zile supra aglomerate, nu am vazut nici macar un chistoc pe jos. In jurul cosurilor de gunoi mai erau mici resturi, chiar neinsemnate.
Statiunea de si beneficiaza de doua parcari enorme a fust sufocata de lume, dar multitudinea si varietatea lacurilor, au facut fata perfect situatiei, fara a avea efectul de disconfort datorat aglomeratiei. Singurul lucru ce a deranjat (cel putin pe mine) a fost RADIO ZU amplificat la statia de radioficare a complexului. Peisajul din zona lacurilor este virgin, natura nefiind agresata cu tot felul de "tarabe". Aleile de promenada (pavate cu dale de lemn sau prefabricate) nu fac nota discordanta cu natura.
Concluzie...cineva a denumti statiunea ca fiind "litoralul Ardealului" si probabil ca nu a gresit, chiar daca comparatia este putin exagerata. Recomand celor interesati sa campeze la aceasta pensiune, singura care este lipita de perimetrul lacurilor naturale. De la anu' va avea intrarea propie in teritoriu (sigur contracost)
Am vorbit cu patronii (tata si fiu) si asteapta sa fie contactati de cineva de la CLUBRV pentru perfectarea unei colaborari. Eu am propus, ei au fost deschisi, dar eu sunt doar un simplu membru al acestui club. Daca staful doreste sa contacteze conducerea acestei locatii, stau la dispozitie cu detaliile discutiei avuta cu cei doi patroni.
Am facut cateva poze, dar cu redimensionarea nu ramane nimic din ele, asa ca atasez doar doua.
Fişierul ataşat Ocna Sibiului 15-08-2011041.JPG nu mai este disponibil

- Ocna Sibiului 15-08-20110071.JPG (97 KiB) Vizualizat de 4729 ori
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570