Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Se sterge doar carcasa la exterior. Nu necesita alta intretinere. Eventual pentru cine vrea se poate simula cu gazul de la bricheta din cand in cand urmarindu-se daca centrala sesizeaza si apoi declansaza alarma acustica si inchide gazul.
Da, eu mi-am montat unul adus din Germania care a costat 2mil si care este special pentru rulote ... la 12 v . L-am montat la 10 cm de podea si din cand in cand il verifica fiul meu cu gazul din bricheta .
Nu spun ca senzorii de gaz nu sunt utili,dar ,un senzor care sa te anunte cand creste peste limita normala concentratia de CO2 ar fi mult mai util.Se cunosc destule cazuri cand au murit oameni in rulote datorita faptului ca soba a consumat tot oxigenul(prizele de aer fiind obturate0 sau datorita scaparilor cosului.Daca se gaseste un astfel de senzor eu unul as fi interesat.
Exista senzori de gaze care recunosc pana la 4 tipuri de gaze si cu nivele de concentratie minima-maxima reglabile pentru fiecare. Dar,din pacate ,pretul unui astfel de dispozitiv este de peste 500 de Euro!
Nu stiu sigur dar cred ca senzorii de gaze din minerit sunt cei mai ....ieftini si mai usor de gasit.Astia ar trebui sa fie si ptr gaz si ptr CO2.Deci....mine dezafectate sau mineri ce vor sa faca un ciubuc.Era cineva de la Petrosani? Era.Poate ne ajuta.
Da este , un senzor de butan , propan si gaze naturale ( city gas ) ,In prospect scria exact ca pentru gazele naturale sa-l montez sus iar pentru butan si propan jos . Pentru monoxid este alt tip de senzor .Ma gandesc sa caut si asa ceva