*Boiler. Pe gaz sau electric ?

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Dupa ce va cumpararati toti si le mai si montarati,hop si eu cu o propunere. Am dat in lucru unor prieteni ce se ocupa de chestii d-astea atat la scara mare,spitale scoli,intreprinderi,cat si la scara mica,apartamente,etc. Am gasit un boiler pe gaz,ce lucreaza la presiune f. mica de apa si mai lucreaza si pe orice tip de gaz....propan,butan,gpl. Acum...eu o sa-mi iau,bineinteles dupa inca vreo doua discutii cu baietii care il aduc si-l vor monta,ei fiind autorizati in orice fel de instalatii pe gaz,tot ei dand si garantia lucrarii.Boilerul asta are si f multe protectii,7 la numar,principalele fiind lipsa gazului si a apei,senzor de fum,gaz,bioxid,etc
Va atasez scanarea facuta dupa oferta. Pretul e super,zic eu,iar pe gaz e mai bine decat pe curent,iarasi zic eu.
Imagine
Bogdan

Mesaj de Bogdan »

O observatie: intreaba,, baietii'' de la firma care e treaba cu butan 30mbar si propan 39 mbar explicandu-le cu ce gaz mergem noi in butelii vara-iarna.Intreaba-i practic despre gpl. Si a doua chestiune este legata de racordul de gaz pe 1/2 toll, daca nu influenteaza cu nimic faptul ca noi mergem la rulote pe conducte de gaz de 6-10 mm diam. Stiu ca se poate reduce intrarea dar ce influenta ar avea in functionare acest lucru. Intreb asta deoarece debitul si presiunea nu sunt acelasi lucru.Adica s-ar putea sa avem surpriza ca dand boilerul la maxim el sa functioneze la max permis de conducta de intrare care practic se va comporta ca duza de reglaj maxim?! Sa nu cumva sa fim nevoiti sa ducem pana la boiler teava de 1/2 toll !
Marius Bogdan
Membru fondator
18

Mesaj de Marius Bogdan »

La consumul de 0,8 kg. pe ora nu este nici o problema cu un diametru mic al tevii.
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

In cateva zile sau saptamani il montez la mine.Obligatoriu va tin la curent.Se vor face bineinteles ceva modificari la tevile de alimentare cu gaz si cu apa.Cand il vom avea si noi in mana vom vedea ce si cum.
Paul Petrescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 20 Feb 1968

Mesaj de Paul Petrescu »

Si eu sunt interesat de un astfel de boiler...
Ai reusit sa instalezi pana la urma? Daca da, te rog da si tu mai multe detalii si ceva poze...
Multumesc :wink:
VW B7 + LMC 390
0740131141
Respect
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Nu! :) Am renuntat! La o consultare mai amanuntita cu cel care trebuia sa-l monteze....am renuntat! Imi trebuiau si senzori si o alta evacuare,greu de gasit locul ptr montare....complicat.Solutiile deja cunoscute si consacrate sunt cele mai bune.
George Burneci
Membru forum
17

Mesaj de George Burneci »

@dyngo .Te pot ajuta cu ceva sfaturi. :P Eu folosesc un sistem foarte simplu de preparare a apei calde , facut de mine cu cheltuieli minime,dar cu efecte dorite . Colegii de rulotism l-au vazut la Rasnov. Pentru detalii,putem lua legatura pe P.M.
Paul Petrescu
Membru forum
17

Mesaj de Paul Petrescu »

@George Burneci
Multumesc mult si astept PM de la tine...
VW B7 + LMC 390
0740131141
Respect
Paul Petrescu
Membru forum
17

Mesaj de Paul Petrescu »

M-da... pana la urma am ajuns la un boiler Truma Therm...
Cu ocazia asta am schimbat si bateriile de la chiuvete si toate traseele de apa...
Singurul inconvenient este ca trebuie sa astepti 20-30 min pana se incalzeste apa...
Ultima oară modificat 05 Mai 2008, 08:27 de către Paul Petrescu, modificat 1 dată în total.
VW B7 + LMC 390
0740131141
Respect
George Burneci
Membru forum
17

Mesaj de George Burneci »

@Dyngo.In varianta pe care am vrut sa te invit sa o folosesti, timpul de incalzire era de aprox. 3-5 min si te costa max 30 ron.Petru off camping este minunata si usor de realizat. :)
Paul Petrescu
Membru forum
17

Mesaj de Paul Petrescu »

Multumesc mult... sunt in continuare interesat si de aceasta varianta mai ales ca nu stiu cat voi sta intr-un camping unde sa am 220V....
Partea proasta pentru mine este ca stau cam prost cu timpul, dar cum reusesc sa ma eliberez cu siguranta te voi contacta...
Inca o data multumesc
VW B7 + LMC 390
0740131141
Respect
marin liviu
Membru forum
17

Mesaj de marin liviu »

Eu am cumparat un boiler Truma de 5l de la EXIS pe care l-am montat impreuna cu prietenul meu dupa schema.Vreau sa va spun ca e OK si functioneaza f.bine avand un consum de 300w. A fost necesara inlocuirea bateriei de la baie, furtune care rezista la temperaturi inalte,o supapa de trecere a apei ,2robinete de golire a boilerului montate in podea si comutatorul de on- off. GATA
Scrie răspuns