Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Marius, asa ceva poti gasi, poloneze sau turcesti (cand se face vremea mai buna) in Targul Militari(Valea Cascadelor/Timisoara).
Este acolo un pensionar " Nea Ginel" care se ocupa de comercializare de butelii, lampi, arzatoare, reductii, robineti, garnituri si alte alea.
Pretul este de cateva zeci de ron, totul este sa stii pe ce fel de butelie vrei sa folosesti lampa (bine ar fi sa ai butelia cu tine cand cumperi !).
Eu am fost anul trecut de cateva ori in targ in Valea cascadelor. Am dat si de domnul cu pricina, insa nu are decat arzatoare (am intrebat si de regulatoare de presiune - de curiozitate - si cu greu am gasit un model cum aveam noi la remorca cort...). Intrebandu-l de lampa, mi-a spus ca nu a mai avut de o gramada de timp. Merita incercat Marius, insa nu te entuziasma foarte mult, caci o astfel de lampa vei gasi doar din intamplare.
Parerea mea este sa iti cumperi o lampa din aceea cu butelie mica, de "unica folosinta" :) , caci e mai usor de folosit si de transportat. Iar butelii si consumabile (reticel si abajur) sunt mai usor de gasit decat pentru lampa poloneza. Noi am avut norocul sa o cumparam cu un abajur de rezerva si avem foarte mare grija de ea, caic daca se sparge abajurul nu stiu de unde as gasi unul de rezerva. Reticel se poate folosi orice model, nu-i problema, insa cand se goleste butelia, apare aceeasi problema a umplerii ei cu gaz...
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Si eu recomand lampa "CampingGaz", mica, practica si utila. Personal, am si doua aragaze aceiasi marca, cu aceleasi butelii - C 206.
La drept vorbind, de cand am camperul nu prea le-am mai folosit. Pentru iluminat interior-exterior, incerc sa trec pe leduri. Gandeste-te la aceasta varianta.
@nelu:
varianta pe leduri am ampicat-o deja(am 3 lampi de cite 24 leduri in interior), insa ma gindeam ca o varianta in caz de urgenta, inca zul in care ramai fara curent, nu strica(adica - lampa pe gaz), mai ales daca nu este nici foarte costisitoare. Si pe de alta parte mai multe surse de energie nu strica! In urma sfaturilor o sa cumpar o lampa mica si daca imi place cum merge o sa caut si una pe butelia aceea mai mare!
Gandeste-te ce faci daca ramai fara gaz....atunci este o problema...eu zic sa-ti cumperi cateva faclii care merg cu petrol....daca se termina si petrolul...atunci ai probleme mari. :D :D :D :D
Si mai ales sa ai multe multe multe chibrituri ! :lol:
Am cumparat din Cora niste mini instalatii de pom de craciun cu 10 led-uri albe - la 1 RON bucata. Alimentate cu 3 baterii AA fiecare. Am taiat ledurile din 3 instalatii, le-am legat in serie si le-am lipit in dulia unui bec auto si pus in rulota in locul becurilor normale. Curentul este de 75 mA = putere de 0.9 W (30 led-uri) - lumineaza aproape cat un bec auto de 21W, si asta cu putina munca si 3 RON. Daca vrei sa dai mai mult iei de la Dragonul Rosu becuri de stop pe frana cu 15 leduri de putere. Pana trece gerul vreau sa schimb toate becurile cu incandescenta din rulota.
Dar cea mai utila a fost o lanterna cu 3 led-uri cu acumulator care se incarca direct la priza la 220V. O chinezarie de 10 RON din targ la Obor. De ce utila? Saptamana trecuta am ajuns noaptea sa se opreasca curentul 2 ore cu, 2 ore fara, si fara curent nu am caldura ca nu merge centrala - uite asa stau cu generatorul in mijlocul orasului...
Pentru cine intereseaza, am trecut astazi pe la Baumax Berceni si am vazut ca au lampi de gaz, model Campingas: http://www.campingaz.com/c-541-lanterns.aspx
cit si butelii mici, cu preturi de la 60-100 lei.
Pentru cine este interesat , azi am cumparat 2 neoane cu tot cu soclu 15 ron bucata la piata la Veteranilor neoanele sint 12v 8w si lumineaza destul de puternic , diseara ma apuc sa le pun..