Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Cred ca una din solutiile corecte(dar care trebuia folosita la asamblarea placilor) ar fi fost masticul etanseizant pentru rulote (aprox 12Eur/tub 300ml) care pe langa proprietatea de a etansa isi mentine si elasticitatea in timp. Il poti gasi pe : viewtopic.php?f=43&t=2245
Atentie! Inclusiv sub saibele care le-ai pus la piulitele din partea de jos trebuie pus astfel de mastic.
La ideea domnului Sandu am reluat munca de la zero. Adica: am dezmembrat lada, am slefuit-o de vechiul adeziv(care lipea destul de puternic dar era si casant, adik nu elastic) si nu am mai avut rabdare sa iau adeziv pt rulote si am fost linga mine, la Dedeman ,unde am gasit un adeziv si sigilant pe baza de poliuretan pentru etansari si lipiri elastice. Produsul se numeste SIKAFLEX- 11FC. Inca nu i-am facut o poza dar promit sa revin cu una daca intereseaza pe cineva. Am aplicat pe totii peretii lazii in momentul in care am inchis lada, apoi am aplicat si pe toate imbinarile pe interior. Acum astept sa se usuce pentru a face proba cu apa. Sigur nu mai are pe unde sa curga! Apropos: pe fundul lazii nu am dat gauri pt suruburi, am prins cornierul de alumuniu doar de pereti cu suruburi.
Bravo Marius! O lada asa cum ai facut-o, racita cu gheata intr-un loc off camping la mare, si nu numai, este ceea ce trebuie. Toti avem lazi frigorifice si le tinem in rulota sau cort, numai ca gheata se topeste repede. Merita sa incerci si vom vedea ce rezultate ai. Felicitari! :D
Cind am proiectat aceasta lada m-am gindit la urmatoarele :
- in primul rind optimiarea spatiului - un loc ascuns si totusi la indemina(cum intri pe usa in stinga sub bancheta; in dreapta am bucataria), fara sa ma mai incurc de lada pe culoarul rulotei sau sa-i port de grija in cort
- m-am gindit la confectionarea lazii din panoul de pvc cu polistiren in mijloc in primul rind pentru ca-l aveam, si in al doilea rind pt ca m-am gindit ca polistirenul pe care-l are este din acela foarte dens(tare) si deci poate izola mult mai bine decit polistirenul din lazile obisnuite care este din acela alb(nu foarte dens)
- lada, fiind destul de mare(70x40x35cm), are o capacitate destul de mare(cam cit 3 lazi obisnuite), deci poate fii umpluta cu foarte multe alimente, sucuri si diverse
- cit despre racire, este destul de dificil tinind cont de marimea ei, o sa incerc mai intai cu acumulatorii congelati( pe care pot sa-i mai bag cu rindul in congelator cite doi) si daca nu tine o sa incerc cum am spus mai sus cu sticle de apa congelate; in fond este vorba de opastrare a temperaturii pe o perioada de timp cit mai mare. Toata treaba e cind folosesti lada sa nu o tii foarte mult deschisa! Oricum temperatura o sa fie mult mai mica cu cea din rulota.
Sincer sa spun si eu sint curios sa vad ce treaba v-a face!
Chiar nu glumeam....ma gandeam daca tot e bal, si tot mmuncesti, sa faci treaba pe-ndelete. Poate gasesti un frigider second cu absorbtie de la care sa recuperezi agregatul si sa-l plantezi pe lada. Sau poate achizitionezi o lada cu element peltier (cred ca asa se scrie) care nu costa mai mult de 150ron si adaptezi elementul si ventilatoarele la lada ta.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Un element Peltier pentru o ladita mica nu face fata la ditamai monstrul, nici nu se simte...
Cred ca cel mai eficient este cu gheata unde se gaseste, apoi cu sticle de plastic cu apa - racite in frigiderul de acasa,sau noaptea la mare, si in apa de izvor la munte. E cam greu sa tot invarti sticlele reci, dar asta e... E foarte bine pentru spatiu, si in fond e doar un racitor, daca poate mentine inauntru un 15-20 grade e suficient pentru fructe si legume, totul e sa nu stea la peste 40 grade cat se fac intr-o rulota vara la soare.
Frigiderul rulotei nu face fata sa raceasca in plus (indirect) si cutia prin racirea unor elementi in frigider - se strica si ce e in frigider.
Sanatate!