REZERVOR DE APA CONFECTIONAT...

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: REZERVOR DE APA CONFECTIONAT...

Mesaj de Radu Pascu »

Raspund intrebarilor.
Este vorba de un buson cu stuzt cuplare rapida care inlocuieste busonul cu cheie exterior.Imagine
Un bidon gol de 40L banal (nici nu stiu de unde-l am) la care am atasat o pompa normala de RV 12V (8€) de la Exis.Imagine
Un cadru confectionat din teava de Ø8mm cu roti de carucior. La baza a fost carut de piata.
Priza de 12V o am in compartimentul buteliilor, caci am nevoie de ea si pentru motive modelistice (incarcare acumulatori, starter motorase etc)
Sistemul de lucru este banal. Car apa cu bidonul pe carucior. Bransez pompa inzestrata cu furtun si racord, la busoonul exterior. Bransez pompa la racordul de 12V si cu "cu mare atentie" apas pe intrerupatorul de veioza de pe cablu. apa din bidoul ambulant va fi pompata in rezervorul de sub bancheta. Daca se umple, are un supraplin care ajunge tot la busonul de umplere (asa a fost original facut)
Asta este tot. Car apa fara "muschi" cum spunea un antevorbitor si umplu rezervorul tot asa.
Poze nu pot sa postez acum caci nu am rulota aproape si nici nu am terminat instalatia de 12V in fata.
Dar sper ca acum s-a inteles. Nu complic prea mult sistemul ca nu merita. Daca acolo und eva sta rulota va fi si o sursa de apa, atunci nu car cu bidonul ci bransez furtunul de la robinet diret la busonul inlocuitor de exterior de la Exis
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Re: REZERVOR DE APA CONFECTIONAT...

Mesaj de Odenie Sergiu »

Acum am inteles...practic si eu asa umplu rezervorul de sub bancheta,numai ca eu o fac inauntru(si doar cu un furtun,nu cu stut);nu am iesire spre exterior de la rez.de sub bancheta(oricum e numai de 10l,probabil de-aia n-au facut);de aceea nu intelegeam "mecanismul,acum m-am luminat :idea: .Eu trebuie sa fac ceva muschi,pentru ca numai prin rulota il pot umple :)
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Scrie răspuns