Bine v-am gasit!

topic de prezentare a noilor veniti
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Cristian Calin
Membru forum
17

Re: Bine v-am gasit!

Mesaj de Cristian Calin »

S-ar parea ca MMA este de 990 kg pentru ca este cifra cea mai mare. Ciudata este capacitatea de incarcare de doar 135 de kg.
M-am uitat in certificatul de inmatriculare de la rulota mea si vad ca pot sa pun pe ea cam 380 kg. Mi se pare cam mare diferenta dintre cele doua. Nu stiu cum este si in cazul altor rulote.

Parerea mea, dar se poate sa ma insel,
Skoda Octavia II 1,9 Tdi DSG + Chateau La Car 395

E-mail:
calincristian.ro@gmail.com
calincristian_ro@yahoo.com
Telefon mobil:
0720.220.809
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Salut,

Din cele scrise de tine deduc urmatoarele: rulota are 430 cm lungime, masa proprie 855 kg, MMA 990 kg. La masina MMA este de 1100 kg; aplicand acel coeficient de circa 75-80 % din MMA masina, rezulta MMA optim rulota 825 - 880 kg. Parerea mea este ca, din punct de vedere legal te incadrezi (990 < 1100 kg), insa va trebui sa "sacrifici" destul de mult din performantele masinii. Nu este imposibil de condus un atelaj cu caracteristicile de mai sus, insa incearca sa gasesti si alte rulote, ceva mai usoare, care sa se incadreze in clasa de greutate optima. In felul acesta, motorul are o rezerva de putere, foarte utila pentru urcat pante, depasiri etc. dar si toata transmisia este ceva mai protejata.

Parerea mea! :)
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
RollandBilti
Membru forum
16

Mesaj de RollandBilti »

va multumesc de raspunsuri cristi si costin!
acum am vazut ca de fapt la fordul meu mma e 1200kg. o sa se simta la tras daca are mma 1200 si doar 100cp? as putea sa fac un chip tunning sa o duc la 130 de cp. e ceva mai bine daca e de 1200 mma-ul?
masina nu o sa o tin mai mult de vreo 2 ani si pretul rulotei e unul bun. nu cred ca mai gasesc una care sa fie cum vreau in pretul acesta.
Tavi Dragotoiu
Membru forum
17
Oras: Timisoara
Data nasterii: 02 Apr 1975

Mesaj de Tavi Dragotoiu »

Ciao, Rolland!
Parerea mea e ca daca rulota e ok nu trebuie sa-ti faci probleme pentru masina, o sa se descurce. Eu am rulota cu 850-1000kg si am tras-o pana acum cu megane hatchback 1.9dci 120 CP si se descurca foarte bine, era chiar impresionant cum urcam dealurile. Bafta!
Tavi
RO +40745007103
Radu Vasile
Membru forum
16

Mesaj de Radu Vasile »

Incearca la vanzarirulote.ro unde comercializeaza rulota prepotul Francu nu o sa regreti,de acolo mi-am cumparat si eu rulota,
Cine vrea sa para mai destept isi arata prostia.
RollandBilti
Membru forum
16

Mesaj de RollandBilti »

am intrat acolo dar sunt destul de scumpe avand in vedere situatia actuala.
o sa raman la rulota pe care am gasit-o. e totusi din 94 si este asa cum imi doresc. sper sa rezolv actele cat de repede.
RollandBilti
Membru forum
16

Mesaj de RollandBilti »

mai am nevoie de ajutorul vostru stimati colegi!

maine plec sa imi cumpar prima mea rulota si as vrea sa stiu care sunt pasii. stiu ca s-a mai scris zeci de pagini dar legislatia tarii noastre o stiti cu totii! se schimba des si fara sens.
deci vanzatorul este roman si rulota este pe numele lui dar inscrisa in franta. are doar talonul de la rulota care e pe numele sotiei.

intrebarea mea este daca mai e nevoie de ceva?

care sunt pasii? se face contractul de vanzare cumparare dupa care merg la rar?

va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru.
Costin Tabra
Membru forum
17

Mesaj de Costin Tabra »

Daca talonul este pe numele sotiei, cum e "pe numele lui"????????

Contractul de vanzare-cumparare se face intre persoana inscrisa in talon si tine. Odata cu rulota, opresti primele 2 exemplare ale contractului (ultimul il dai fostei proprietare) si talonul original al rulotei. Cu rulota si cu talonul din Franta te duci la RAR; iti elibereaza C.I.V., impreuna cu cartonasul de I.T.P. si Certificatul de Autenticitate.

Cu contractul de vanzare-cumparare, cu Fisa de Inmatriculare completata si cu actele de la RAR te duci la Circa Financiara si declari rulota pentru impozitul anual. Cei de la Fisc iti vor pune o stampila drept dovada a luarii inevidenta. Cu toate actele astea, te duci la Politia rutiera si iti elibereaza Certificatul de inmatriculare si nularul de inmatriculare.

Cam astia sunt pasii; actele exacte de care ai nevoie pentru fiecare pas le gasesti in general la fiecare etapa: birou de copiat acte, RAR, informatii politia rutiera.

Bafta!
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
RollandBilti
Membru forum
16

Mesaj de RollandBilti »

Costin Tabra scrie:Daca talonul este pe numele sotiei, cum e "pe numele lui"????????

Bafta!
eroare de exprimare! exista doar talonul care e pe numele sotiei.

inca o data mersi! cat de curand o sa ma alatur voua la excursii si abia astept!
Costin Tabra
Membru forum
17

Mesaj de Costin Tabra »

Nu-i nimic, de aceea m-am mirat si eu... :mrgreen:

Sa ne faci prezentarea, cu poze interior/exterior si tot tacamul... :lol:
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
RollandBilti
Membru forum
16

Mesaj de RollandBilti »

am luat-o! poze sunt mai jos la fel si unele intrebari. :D

rulota:
Imagine

stanga:
Imagine

dreapta:
Imagine

dormitorul:
Imagine

bucataria:
Imagine

toaleta:
Imagine

masa:
Imagine

tehnice:
Imagine
Imagine
Imagine

urmeaza sa-mi pun carlig la masina, baterie de 100ah + invertor si pompa de apa (lipsea).

am unele intrebari:

1. ce face acel panou electric calira hvs 45? in afara de a transforma 220 la 12v.
2. toaleta are nevoie de pompa de apa ca sa functioneze? si de curent?
3. butelia se va putea incarca la noi?
4. acela dispozitiv rotund de la compartimentul butelie este un regulator? ca mai am unul si in interior.
5: butonul rosu (are o baterie ca semn) ce rol are? dar butonul verde?

inca o data multumesc celor care ma ajuta!
Batta Mihai
Membru forum
17
Oras: Camping
Data nasterii: 02 Feb 1967

Mesaj de Batta Mihai »

Cel putin la mine butonul rosu de la frigider este alimentarea frigiderului la 12 volti de la instalatia masinii ( daca ai instalatia rulotei pe 13 ), iar butonul verde alimentarea frigiderului de la 220 volti. Cu butelia incerca la firmele care incarca la masini cu gpl ( eu la lugoj asa incarc ).
Apropo trebuie sa ne organizam si noi cei din zona noastra sa facem cateva iesiri impreuna.
Salutari !!!
Scrie răspuns