Pagina 2 din 3

Re: Retete neaose

Scris: 03 Noi 2008, 19:54
de George Burneci
Boti :D ,Praf de gust ,sau Weijyng este un glutamat monosodic, un praf de culoare alba ( asemanator cu Angel dust)sau pe Romaneste ,potentiator de gust.

Stiuca umpluta.

Scris: 03 Noi 2008, 19:58
de parpaneata
Va pun pozele. Reteta e de la Mariana Burneci. :D
Imagine

Imagine

Imagine

Re: Retete neaose

Scris: 03 Noi 2008, 20:05
de Torok Botond
Ultima poza ce este?

Re: Retete neaose

Scris: 03 Noi 2008, 20:07
de parpaneata
Stiuca mai Boti! Iti scrie reteta acum!

Crap la cuptor

Scris: 09 Noi 2008, 16:11
de Dan Cilan
Se ia una bucata crap de Dunare ( neaparat de Dunare :D prietenii stiu de ce ! )Se taie bucati si se aseaza intr-o tava peste un pat facut din morcovi , cartofi si ceapa taiata rondele (a la Parpa :D )
HPIM9759.JPG
HPIM9760.JPG
HPIM9761.JPG
Dupa circa 45 minute se scoate din cuptor , se pune peste fiecare bucata de peste cate o felie de rosie si una de lamaie peste care se toarna un sos facut din usturoi frecat cu ulei in care s-a turnat vin alb ,lamaie stoarsa si patrunjel .
HPIM9763.jpg
Gata , iata produsul final :
HPIM9764.jpg
HPIM9766.JPG
Legumele :
HPIM9767.JPG
Iar la desert bineinteles vin alb , branza cu mucegai , fructe uscate si struguri.
POFTA BUNA !
HPIM9770.JPG

Re: Retete neaose

Scris: 20 Noi 2008, 22:27
de Petrescu Eugen
PLACHIE DE PESTE CU BORS DE PUTINA

Fiindca e toamna si este stiuca, e vremea unei plachii, cum numai în Dobrogea se face (parerea mea! :D ).
Se poate folosi neaparat stiuca, biban, salau, apoi - crap, caras, babusca, albitura, platica - ce gasiti.
Ne apucam de treaba!
Curatam si taiem pestele, apoi îi dam un praf de sare (foto 1).
Curatam doua cepe potrivite, doi ardei si un ardei iute (ciusca) - foto 2, pe care le taiem si le punem în tuci la calit cu doua-trei linguri de ulei pe aragaz cca. 3-4 min. (foto 3), apoi stingem legumele cu un pahar de 200 ml de suc de rosii (foto 4).
Luam tuciul de pe foc, presaram peste legume niste leustean uscat si asezam pestele pâna acopera legumele (foto 5).
Se adauga un pahar de apa sa nu se prinda ceapa de fund si se baga tuciul la cuptor pentru cca. o jumatate de ora, de când începe sa clocoteasca zeama (la sfârsitul timpului pestele trebuie sa fie rumenit pe partea de deasupra) - foto 6.
Se scoate tuciul si se adauga cca. un litru de bors de putina (eu îl pun nefiert) sau mai mult (1,5 l) daca încape în tuci.
Se presara marar, leusten si frunze de telina uscate (neaparat uscate ca au alt gust) si se baga din nou în cuptor pentru cca. 15 min., la un foc mai mic sa nu dea afara când clocoteste.
Acum plachia e gata! (foto 7).
Lasati-o sa-si traga sufletul si apucati-va de mamaliga. :roll:
Turnati tuica în pahare, rasturnati mamaliga pe fund (foto 8). Mmmmmmmmm! :wink:
Pofta buna!!

Re: Reteta neaosa greceasca

Scris: 18 Ian 2009, 23:28
de Dan Cilan
Pe o lipie ( daca nu gasiti de cumparat , se face o clatita , fara zahar ) se pun: rondele de ceapa , rondele de rosii , cartofi prajiti si carne ( pui , vita sau porc ) prajita in unt cu condimente ( busuioc si oregano ) , taiata fasii subtiri peste care se toarna sosul tzatziki.
Sosul tzatziki se face din :
- 200 gr.iaurt
- 200 gr. smantana
- 4 catei usturoi pisat
- castravete taiat marunt , marunt ( cubulete mici )
- sare, piper.
- patrunjel tocat
Toate se amesteca si se lasa la racit.
Ingrediente:
HPIM1938.JPG
Sosul gata
HPIM1945.JPG
Ingrediente souvlaki :
HPIM1959.JPG
carnea se prajeste in unt...
HPIM1960.jpg
Dupa ce se prajeste , se taie fasii , apoi se rumeneste din nou impreuna cu condimentele ( doar busuioc si oregano !)
HPIM1962.JPG
Pe lipie se aranjeaza rondelele de ceapa , rosii , carnea si cartofii prajiti.
HPIM1965.jpg
Se toarna deasupra sosul.
HPIM1970.JPG
Se poate servi si ca o shaorma.
HPIM1971.JPG

Gogoasa infuraiata!

Scris: 19 Mar 2009, 10:35
de Ramona Vieru
Incrediente necesare, ulei,oua,drojdie,lapte,sare,zahar sau miere si un praf de zahar vanilat.
Drojdia se dizolva intr-o cana de lapte caldut,in 800 de grame de faina se adauga 2 oua, un praf de sare, laptele (puteti adauga mierea in lapte) sau zahar dupa caz , mai puteti adauga si o lingura de ulei de masline....Toata compozitia se framanta foarte bine si se lasa la dospit 2-3 h(intr-un loc calduros).

Re: Retete neaose

Scris: 13 Iun 2009, 21:42
de Torok Botond
Muschiulet de proc, umplut cu branza de burduf,cu sos de cirese cu sangria


Se ia o bucata de muchiuleti de porc si se curata de pielite. Se taie in lung, pana la mijloc si se dechide.Se acopra cu o bucata de plastic mai gros sau punga sau folie si se bate bine de tot.
Pentru umplutura punem 200g branza burduf intr-un castron si se taie verdeata de la o ceapa verde si de la un usturoi verde. Se amesteca cu branza si se condimenteaza cu piper negru macinat.
Branza se aseaza peste carne si se face rulou. Antentie la capete, sa fie "etanse", altfel se scurge umplutura.Eu am patit :P Carnea se leaga cu sfoara la distante de cca 5 cm.
Intr-o tigaie cu o diametru mai mare, se pune putin ulei si se prajeste rulada imprejur, pana capata o crusta, cam peste tot. Se scoate din tigaie si se aseaza intr-o tava si se introduce la cuptor, preincalzit la 200 grade. Se lasa cca 20 de minute. Se scoate si se aseaza pe o tava mai mare, se acopera cu o folie si se lasa asa pana la servire. Inainte de servire se inlatura sfoara cu care s-a legat rulada.

Sosul: In tigaia in care s-a prajit rulada, se pastreaza uleiul.Incingem uleiul si adaugam ciresele fara seminte. Se trage un pic si se toara 100 ml de sangria (vin dulce, pbtinuta din fructe) sau daca nu este, un vin rosu dulce. Se mai adauga o lingura de zahar. Se fierbe la foc mic, pana scade si se ingroasa. La sfarsit mai adaugam o bucata de unt si amestecam pt ca sosul sa capate o textura mai fina :)

Cartofii: Se spala cartofii noi si se curata se coaja. Ungem cartofii cu ulei de masline, condimentam cu sare, piper si rozmarin. Cate una se inveleste in folie de aluminiu. Se introduce la cuptor cca 30-35 de minute.

Re: Retete neaose

Scris: 13 Iun 2009, 21:45
de Torok Botond
:arrow:

Re: Retete neaose

Scris: 13 Iun 2009, 21:47
de Torok Botond
:arrow:

Ciuperci a la Belis

Scris: 07 Iul 2009, 23:18
de Dan Cilan
Se culeg niste ciuperci ( Amanita rubescens ) de pe langa coliba...

Imagine
Imagine

apoi se spala ...

Imagine

in timp ce intr-o tigaie se prajeste o ceapa tocata , se taie ciupercile bucatele potrivite...

Imagine