Pagina 2 din 3

Scris: 17 Noi 2007, 13:00
de LILIANA DIACONESCU
Frumos.Foarte frumos.Nimic nu era mai potrivit pentru o zi de weekend.
:)

Scris: 17 Noi 2007, 14:18
de Sandu Toma
Multumim Ana !
Emotionant moment. Pasarea Colibri si Brasovul.

Scris: 17 Noi 2007, 15:29
de Petrescu Eugen
Când voi avea timp disponibil voi posta retetele pe baza de peste pe care le stiu din mama-n fiu! :D :lol: :lol:

Scris: 18 Noi 2007, 00:49
de ana
Samson scrie:Multumim Ana !
Emotionant moment. Pasarea Colibri si Brasovul.
Multumesc Sandu ptr ca te bucuri de postarile mele dar te rog nu le mai copia pe forumul celalalt.E ca si cum mi-ai lua placerea de a posta!

1Decembrie

Scris: 28 Noi 2007, 20:51
de LILIANA DIACONESCU
Ciorbita de fasole cu ciolan afumat.
Ciolanasele afumate vreo 4 la numar, se parlesc pe flacara de la aragaz,la fel si vreo 3 picioruse ,dupa care se spala si se pun in oala de 30 litri la fiert. Se ia spuma de la carnita si se arunca dupa care, se pune fasolea boabe ,fiarta in prealabil si schimbata apa pentru a evita anumite efecte negative ale organismului uman.Se lasa sa fiarba circa ore bune,dupa care se adauga :ceapa, morcov ,patrunjel si telina radacina tocate ca la mama acasa.Se mai fierbe cred pana pe la 1-2 noaptea dupa care se adauga sucul de rosii,frunze de telina si bineinteles tarhon.Se potriveste de sare iar otet i-si pune fiecare dupa gust.Se serveste vineri seara la Cetate Rasnov-Acapulco la focul de tabara alaturi de alte bunatati.Pentru sambata 1 Decembrie am o surpriza mult mai buna.
Va asteptam,Costi &Lili.
Sa aveti DRUM BUN si ne auzim la telefon cand sunteti aproape de Brasov.

Scris: 28 Noi 2007, 22:07
de ana
Brasovul! Voi gatiti sau ce faceti? :lol: Printre picaturi mai trageti cu ochiul la Clubrv? La treaba ,la treaba sau uitativa la meci...maine avem zi grea... :D :lol:

Scris: 04 Dec 2007, 11:18
de ana
Cum avem colesterolul marit dupa aceasta intalnire cu atatea bucate,o rugam pe Mariana&Gigi sa ne dezvaluie secretele lor din bucataria asiatica!!!

Scris: 18 Dec 2007, 18:56
de Mariana Burneci
Imi cer scuze pentru intarziere dar ma revansez si va scriu reteta de drob de peste pe care l-am adus la Rasnov.
Se ia un crap romanesc(poate fi si chinezesc) de cca. 2 kg.,se curata, se indeparteaza capul, se scoate sira ,apoi oasele mari prin extractie cu penseta(patentul.. :D ).
Se da prin masina de tocat. Se curata 6-7 cepe mari, se toaca marunt si se caleste in putin ulei pana ceapa devine aurie( ATENTIE sa nu se arda). Se amesteca ceapa calita cu carnea tocata si se mai da o data prin masina de tocat
Separat intr-o craticioara se fierbe o cana de orez cu doua cani de apa.
La pestele tocat se adauga: orezul fiert, doua oua, sare,piper, boia iute dupa gust( noua ne place mai picant), o legatura de marar si una de patrunjel tocat marunt.
Intr-un vas Yena uns cu unt si tapetat cu faina, se pune amestecul rezultat si deasupra se mai bate un ou. Se da la cuptor cca. 30 min.( in functie de cuptorul fiecareia). Cand s-a rumenit frumos este gata.

Va urez POFTA BUNA!
P.S. nu uitati fetelor ca la peste se serveste un vin alb. :D

Scris: 26 Dec 2007, 12:47
de ana
Bucatarii buclucasi! :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=97wx2AuT ... h_response

Scris: 05 Ian 2008, 13:46
de ana
Arta egiptenilor...sculptura in legume si fructe... :D :lol: :lol:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Scris: 13 Ian 2008, 13:13
de ana
:D Fetelor ,ce mai gatim? Ca tot ne trimit "baietii nostrii rai" la "cratita"!!! :D :roll: Dupa atatea salate de beouf' ce s-au lasat cu "oofff"...sa va dau reteta de la o salata mai 'light' ce se poate face cu usurinta si...in rulota!
Ingrediente: 2 borcane x800ml castraveciori murati; 2 borcane x290ml ciuperci; 1kg piept de pui (fiert cu sare); 300 gr masline; maioneza(facuta acasa,nu din supermarket!) si ceva pentru decor... :wink:

Imagine

Se toaca marunt,marunt...cubulete:castraveciorii,ciupercile,maslinele iar pieptul de pui se desface firisoare.
Se amesteca totul cu maioneza in care se pune mai multa lamaie,se adauga sare si piper dupa gust,se orneaza.

Imagine

Scris: 13 Ian 2008, 19:27
de Petrescu Eugen
Da! Apetisant si buna ... pentru dureri de cap, a doua zi!