Noutati culinare

retete culinare impartasite de pasionati
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
LILIANA DIACONESCU

Mesaj de LILIANA DIACONESCU »

Frumos.Foarte frumos.Nimic nu era mai potrivit pentru o zi de weekend.
:)
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Multumim Ana !
Emotionant moment. Pasarea Colibri si Brasovul.
Orice problema are o rezolvare practica
Petrescu Eugen
Membru forum
18

Mesaj de Petrescu Eugen »

Când voi avea timp disponibil voi posta retetele pe baza de peste pe care le stiu din mama-n fiu! :D :lol: :lol:
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius
ana

Mesaj de ana »

Samson scrie:Multumim Ana !
Emotionant moment. Pasarea Colibri si Brasovul.
Multumesc Sandu ptr ca te bucuri de postarile mele dar te rog nu le mai copia pe forumul celalalt.E ca si cum mi-ai lua placerea de a posta!
LILIANA DIACONESCU

1Decembrie

Mesaj de LILIANA DIACONESCU »

Ciorbita de fasole cu ciolan afumat.
Ciolanasele afumate vreo 4 la numar, se parlesc pe flacara de la aragaz,la fel si vreo 3 picioruse ,dupa care se spala si se pun in oala de 30 litri la fiert. Se ia spuma de la carnita si se arunca dupa care, se pune fasolea boabe ,fiarta in prealabil si schimbata apa pentru a evita anumite efecte negative ale organismului uman.Se lasa sa fiarba circa ore bune,dupa care se adauga :ceapa, morcov ,patrunjel si telina radacina tocate ca la mama acasa.Se mai fierbe cred pana pe la 1-2 noaptea dupa care se adauga sucul de rosii,frunze de telina si bineinteles tarhon.Se potriveste de sare iar otet i-si pune fiecare dupa gust.Se serveste vineri seara la Cetate Rasnov-Acapulco la focul de tabara alaturi de alte bunatati.Pentru sambata 1 Decembrie am o surpriza mult mai buna.
Va asteptam,Costi &Lili.
Sa aveti DRUM BUN si ne auzim la telefon cand sunteti aproape de Brasov.
ana

Mesaj de ana »

Brasovul! Voi gatiti sau ce faceti? :lol: Printre picaturi mai trageti cu ochiul la Clubrv? La treaba ,la treaba sau uitativa la meci...maine avem zi grea... :D :lol:
ana

Mesaj de ana »

Cum avem colesterolul marit dupa aceasta intalnire cu atatea bucate,o rugam pe Mariana&Gigi sa ne dezvaluie secretele lor din bucataria asiatica!!!
Fişiere ataşate
DSC_3059 [640x480].JPG
DSC_3059 [640x480].JPG (49.9 KiB) Vizualizat de 3408 ori
Mariana Burneci
Membru forum
17

Mesaj de Mariana Burneci »

Imi cer scuze pentru intarziere dar ma revansez si va scriu reteta de drob de peste pe care l-am adus la Rasnov.
Se ia un crap romanesc(poate fi si chinezesc) de cca. 2 kg.,se curata, se indeparteaza capul, se scoate sira ,apoi oasele mari prin extractie cu penseta(patentul.. :D ).
Se da prin masina de tocat. Se curata 6-7 cepe mari, se toaca marunt si se caleste in putin ulei pana ceapa devine aurie( ATENTIE sa nu se arda). Se amesteca ceapa calita cu carnea tocata si se mai da o data prin masina de tocat
Separat intr-o craticioara se fierbe o cana de orez cu doua cani de apa.
La pestele tocat se adauga: orezul fiert, doua oua, sare,piper, boia iute dupa gust( noua ne place mai picant), o legatura de marar si una de patrunjel tocat marunt.
Intr-un vas Yena uns cu unt si tapetat cu faina, se pune amestecul rezultat si deasupra se mai bate un ou. Se da la cuptor cca. 30 min.( in functie de cuptorul fiecareia). Cand s-a rumenit frumos este gata.

Va urez POFTA BUNA!
P.S. nu uitati fetelor ca la peste se serveste un vin alb. :D
ana

Mesaj de ana »

Bucatarii buclucasi! :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=97wx2AuT ... h_response
ana

Mesaj de ana »

Arta egiptenilor...sculptura in legume si fructe... :D :lol: :lol:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
ana

Mesaj de ana »

:D Fetelor ,ce mai gatim? Ca tot ne trimit "baietii nostrii rai" la "cratita"!!! :D :roll: Dupa atatea salate de beouf' ce s-au lasat cu "oofff"...sa va dau reteta de la o salata mai 'light' ce se poate face cu usurinta si...in rulota!
Ingrediente: 2 borcane x800ml castraveciori murati; 2 borcane x290ml ciuperci; 1kg piept de pui (fiert cu sare); 300 gr masline; maioneza(facuta acasa,nu din supermarket!) si ceva pentru decor... :wink:

Imagine

Se toaca marunt,marunt...cubulete:castraveciorii,ciupercile,maslinele iar pieptul de pui se desface firisoare.
Se amesteca totul cu maioneza in care se pune mai multa lamaie,se adauga sare si piper dupa gust,se orneaza.

Imagine
Petrescu Eugen
Membru forum
18

Mesaj de Petrescu Eugen »

Da! Apetisant si buna ... pentru dureri de cap, a doua zi!
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius
Scrie răspuns