Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ciorbita de fasole cu ciolan afumat.
Ciolanasele afumate vreo 4 la numar, se parlesc pe flacara de la aragaz,la fel si vreo 3 picioruse ,dupa care se spala si se pun in oala de 30 litri la fiert. Se ia spuma de la carnita si se arunca dupa care, se pune fasolea boabe ,fiarta in prealabil si schimbata apa pentru a evita anumite efecte negative ale organismului uman.Se lasa sa fiarba circa ore bune,dupa care se adauga :ceapa, morcov ,patrunjel si telina radacina tocate ca la mama acasa.Se mai fierbe cred pana pe la 1-2 noaptea dupa care se adauga sucul de rosii,frunze de telina si bineinteles tarhon.Se potriveste de sare iar otet i-si pune fiecare dupa gust.Se serveste vineri seara la Cetate Rasnov-Acapulco la focul de tabara alaturi de alte bunatati.Pentru sambata 1 Decembrie am o surpriza mult mai buna.
Va asteptam,Costi &Lili.
Sa aveti DRUM BUN si ne auzim la telefon cand sunteti aproape de Brasov.
Brasovul! Voi gatiti sau ce faceti? :lol: Printre picaturi mai trageti cu ochiul la Clubrv? La treaba ,la treaba sau uitativa la meci...maine avem zi grea... :D :lol:
Imi cer scuze pentru intarziere dar ma revansez si va scriu reteta de drob de peste pe care l-am adus la Rasnov.
Se ia un crap romanesc(poate fi si chinezesc) de cca. 2 kg.,se curata, se indeparteaza capul, se scoate sira ,apoi oasele mari prin extractie cu penseta(patentul.. :D ).
Se da prin masina de tocat. Se curata 6-7 cepe mari, se toaca marunt si se caleste in putin ulei pana ceapa devine aurie( ATENTIE sa nu se arda). Se amesteca ceapa calita cu carnea tocata si se mai da o data prin masina de tocat
Separat intr-o craticioara se fierbe o cana de orez cu doua cani de apa.
La pestele tocat se adauga: orezul fiert, doua oua, sare,piper, boia iute dupa gust( noua ne place mai picant), o legatura de marar si una de patrunjel tocat marunt.
Intr-un vas Yena uns cu unt si tapetat cu faina, se pune amestecul rezultat si deasupra se mai bate un ou. Se da la cuptor cca. 30 min.( in functie de cuptorul fiecareia). Cand s-a rumenit frumos este gata.
Va urez POFTA BUNA!
P.S. nu uitati fetelor ca la peste se serveste un vin alb. :D
:D Fetelor ,ce mai gatim? Ca tot ne trimit "baietii nostrii rai" la "cratita"!!! :D :roll: Dupa atatea salate de beouf' ce s-au lasat cu "oofff"...sa va dau reteta de la o salata mai 'light' ce se poate face cu usurinta si...in rulota!
Ingrediente: 2 borcane x800ml castraveciori murati; 2 borcane x290ml ciuperci; 1kg piept de pui (fiert cu sare); 300 gr masline; maioneza(facuta acasa,nu din supermarket!) si ceva pentru decor...
Se toaca marunt,marunt...cubulete:castraveciorii,ciupercile,maslinele iar pieptul de pui se desface firisoare.
Se amesteca totul cu maioneza in care se pune mai multa lamaie,se adauga sare si piper dupa gust,se orneaza.