De acord cu tine Sorin. Sunt dispus si eu sa ajut la amenajarea respectiva, dar nu oricum. Heirupismul de moment ce ne-a caracterizat anul trecut nu face bine. Lucrurile trebuiesc facute un pic mai ordonat.
Din cate stiu, la sedinta AG trecuta s-a votat alocarea unor sume din bugetul asociatiei pentru aceasta amenajare iar pana acum nu s-a intreprins nimic in acest sens.
Pentru a avea o dimensiune cat mai exacta a investitiei am sa prezint mai jos cam in ce ar consta aceasta, dupa parerea mea:

- schita-amenajare-for-web.jpg (52.49 KiB) Vizualizat de 2146 ori

- zona-campare-for-web.jpg (72.02 KiB) Vizualizat de 2146 ori
1. Racordarea terenului la reteaua de apa a localitatii.
2. Racordarea terenului la energie electrica.
3. Amenajarea terenului in zona de campare
- Inchirierea unui tractor cu care sa aram si sa discuim o suprafata de cca. 0,2 ha (2000 mp). Pretul pe Ha/arat variaza functie de zona intre 200 si 500 lei. Pentru arat si discuit terenul ar trebui sa platim cca.
150-200 lei. In urma acestor lucrari se obtine o suprafata a zonei de campare perfect neteda, nu ca acum - plina de denivelari;
- insamantarea cu gazon a unei suprafete de 1800 mp. Pretul unui gazon ieftin este de cca. 10 lei/kg. Sunt necesare cca. 50 kg =>
500 lei;
- sapare sant pentru ingroparea coloanelor de apa si electrica (sant lung de cca 120 ml). Cred ca putem realiza aceasta lucrare fara cheltuieli suplimentare, prin aportul celor dispusi sa ajute si a lui Marian. Costul cablului de energie electrica (CYABY-F 3X6 - 110 ml) este de cca.
1070 lei -
http://www.baduc.ro/Instalatii-electric ... F-3X6.html Tablou electric aferent racordurilor la locul de campare - cred ca poate fi executat prin aportul voluntarilor cu cheltuieli minime - max.
50 lei. Costul furtunului 3/4 pentru racordul apei (115 ml) este de cca.
300 lei. Hidrant Gardena ingropat la locul de campare -
80 lei -
http://gardena-shop.ro/eshop/sistem-de- ... dat-2722-2
Cam 2200 lei si ceva munca voluntara ar reprezenta o investitie minima pentru realizarea unor conditii cat de cat decente de campare la Pasarea. In aceasta suma nu sunt introduse costurile de racordare la energie electrica si apa ale terenului mentionate la pct. 1 si 2.
In dimensionarea cablului de energie elecrica am tinut cont de obtinerea la capatul coloanei a unei tensiuni decente (cadere de tensiune de max. 5% - 8,62v) pentru un consum de max. 2,5 Kw (9,1A).
Avand in vedere ca traim in Romania, o parte din cheltuieli nu cred ca vor putea fi acoperite cu acte/facturi contabile si ma refer in special la arat/discuit terenul, precum si plata lui Marian care mai presteaaza diverse munci pentru noi. Poate aceste sume ce nu pot fi introduse in contabilitate le vom suporta cei ce vom campa acolo prin strangerea unei taxe modice de 10 lei/weekend.