In pretul camparii, pe linga posibilitatea de a mingia diverse specii de animale, e inclus in pret si culegerea fructelor la libera alegere...Am plecat, salutind un negru cunoscut.

Am ramas surprinsi de ceea ce-am gasit peste colina campingului. O livada imensa de citeva hectare, plina de portocali si mandarini. Nu va mai zic si de parfumul fructelor...

Nici nu stiam la pom sa ne oprim. Erau toate natiile de mandarine. Va dati seama cum e sa culegi aceste minunatii cu mina ta ? Vreau sa va zic ca astea nu se uita asa usor.
La un moment dat am gasit o bijutrie de ponei cu care am perecut minute bune. Nu am mai vazut animale blinde ca aici. E opra sefului ce le iubeste, alinta si le ingrijeste..

Nu departe, am gasit si lama. De data asta ne-a fost frica sa ne apropiem, caci cam ciulea urechile si nu aveam cum sti, ce copite puteam lua de la frumusetea asta salbatica...

Una din constructiile ce m-a blocat a fost aceasta fintina imensa. Am vazut masinaria tip Zorba Grecu' dar nu stiam ce e. Nu stiam de fintina cu 3m diamtru si adinca rau...
Mi-am dat seama inca odata cit de bine stam noi cu apa fata de acesti oameni. E mare chin cu apa in aceasta zona si totusi agricultura merge, sa nu mai zic pomicultura.

Cind sa ne retram cu cosul cu fructele, ne-am intilnit cu patronul portughez, ce venea triumfal cu Johnnye W. pe umar. Era tare fericit impanatul, ca-l plimba stapinul..
Pe zona se practica inafara de portugheza, limba franceza. Stam mai rau cu franceza, dar asa de citeva idei ne mai descurcam. Ne-am retras pt a face suc de portocale.

La celalalt camping de pe Rio Guadiana, trebuia sa platim 4 euro camparea, 2 euro pt 4-5 kg de portocale si 1 euro ora de net...pe cind aici aveam net si portocale la liber.
Ma retrag la depou, pt ca s-a facut tirziu si promit ca miine dimineata continui. Oricum, sincer, nu ma asteptam, sa gasim o asemenea locatie, cu astfel de posibilitati .. :)
.