Da ( Niky Radu ) asta este jurata !
http://olx.ro/oferta/rulota-elddis-cori ... 29b9n.html .
Pai sa incep cu o scurta poveste!
Rulota cu pricina trebuia sa o cumpere un prieten, care m-a rugat sa vorbesc eu cu proprietarul pe motivul ca el nu se pricepe!
De parca eu eram expert, si uite asa 2 zile de negocieri la tel, poze, detalii, etc. Toate bune si frumoase in ziua plecari Craiova-Bacău imi sun prietenul de vreo 3 ori , evident nu raspundea, in final ma suna si-mi spune ca a tras o ciarta cu sotia pe tema rulotei si ca nu poate sa o mai cumpere ! Am ramas ca la Fotograf . In ziua respectiva fostul proprietar ma sunat si ma rugat sa ai spun daca venim sigur deoarece avea un client din buc , iar eu i-am spus parol , vorba e vorba ! Asta inainte de a afla de carta prietenului evident ! Si cum la mine vorba e vorba !
Si uite asa am plecat singurel la Bacau , era in plan dar pt.2015 nu acum .
Am ajuns la Bacau dimineata , am vazut minunea , Era prima rulota in care ma urcam realizati ce experienta vasta aveam !
Noroc ca am cunastinta de mecanica , electrica , etc ( mesterica ).
Relpectivul proprietar nu a vrut sa scada pretul mai putin de 2500 nici in ruptul capului, mi-am folosit toate calitatile mele de negociator si nimic sustinea ca atat a platit el si nu lasa un franc ! Ok
Mie imi placea nu puteam reprosa mai nimic ! Ce sa stiu, frumoasa si nu miroase, am probat AC , caldura, frigiderul totul ok !
Am batut palma am facut actele si te pupa tata ! Am uitat sa precizez era Vineri orele 17, 30 !
Hopaaa Calvaru !!!! Au inceput problemele !
Nr.1 nu semnalizari nu stop pe frână !
Nr.2 cilindru frana gripat, frana dar ramanea blocat !
Nr.3 nu stiam ca nu trebuie sa fie greutate mare pe protap aveam aprox 170 kg !
Si apucate mesterica de treaba, noroc ca sunt precaut si aveam ceva scule in masina ( am experienta prin ani 2000-2008 ) vindeam masini ! Eram pregatit pt orice interventie minora !
Am rezolvat partea electrica si cam atit ! Cu franele nu am facut mare lucru am curatat cilindru cat am putut si apoi am gresat cu vaselina siliconica, la fiecare frana mai serioasa se bloca si uite asa vreo 600 km pe lângă faptul ca am strâmbat carligul .
Datorita suprasarcini ! Realmente credeam ca se rupe masina , habar nu aveam de greutatea pe cârlig !
In final am ajuns acasa sanatos fizic , ca psihic eram la pamant !
Cam asta a fost aventura achiziționării primei noastre rulote !
Dupa 24 de odihna am inceput dezechiparea si diagnosticarea problemelor !
1 bazinul boiler perforat mai exact corodat fiind din aluminiu !
2 Redresorul ars
3 mici modificari la sistemul electric facute de un amator ( adica pericol incendiu )
4 frigiderul nu functiona pe gaz , deoarece erau insecte in caseta diuzei de gaz !
5 cilindru de franare inertial !
In concluzie i-am facut revizie capitala adica fiecare element demontabil a fost curatat, gresat, degripat. mecanic si electric !
Am anulat vechiul sistem de iluminat neon+bec auto cu ful led !
Avea 1 butelie mica de anglia, am pus 2 buteli mari cu regulator dual comutator !
Cam asta a fost povestea elddis corinim 2 si a unui prost adica eu ! Care sa hazardat fara sa ceara ajutorul unui rulotist cu state
Mai vechi !
Am avut ceva vointa sa scriu atat la tableta !
Dar si voi trebuie sa aveti sa cititi atât !
Cu respect,
Adrian C-tin Pana
Tel: 0730702222