Hungarospa Hajdúszoboszló

Aici puteti descrie excursiile dvs in tara sau strainatate unde nu ati fost cu RV-ul.
Reguli forum
Echipa de moderatori CLUB RV va recomanda sa faceti referire in acest topic numai la excursii / calatorii .
Alte probleme legate de asociatie sau diverse discutii intre colegi vor fi scrise numai in topicuri dedicate pt asa ceva .
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Hungarospa Hajdúszoboszló

Mesaj de Cosmin Prund »

Pentru cine n-a aflat inca (mai exista?), vecinii nostri de la Vest au o intreaga retea de "SPA-uri" aproape de granita cu Romania: La Szeged, Debrecen, Hajdúszoboszló si Gyula. Fiecare in parte foarte aproape de cate-un punct de trecere al frontierei. Pana acum am vizitat Szeged si Hajdúszoboszló si am stabilit ca Gyula si Debrecen nu ma intereseaza (ambele sunt axate mai mult pe tratamente - la varsta mea inca nu ma dor oasele si nici incheieturile).

In perioada 26-30 Decembrie am fost la Hajdúszoboszló la hotel Aqua-Sol, adica hotel de 4 stele care ofera conexiune directa cu complexul de bazine acoperite Aqua-Palace (se poate merge din camera de hotel pana la bazine in costum de baie si halat, un mare plus in perioada rece). Despre hotel sunt putine de povestit, adica e un hotel de 4 stele si asta spune din start multe. Au o mana de angajati care vorbesc limba romana, se vorbeste foarte "subtire" limba engleza (ca de altfel peste tot in Ungaria, parerea mea). In 26 cand am ajuns noi era un singur chelner care vorbea limba noastra si a fost urgent convocat sa ne serveasca (desi nu l-am solicitat, bila alba pentru hotel). In 30 se vorbea deja mult mai mult limba Romana pentru ca s-au inmultit romanii! Cred ca multi conationali de-ai nostri au facut revelionul acolo... din nou bila alba pentru hotel, au stiut sa programeze resursele. Ce-i important la hotel: pachetul standard (prin Booking.com) include demi-pensiune, cu micul dejun si cina in regim de bufer. Se mananca mult si bine... In plus ofera acces gratuit la Aqua-Palace, Baile Termale si Strand. Strandul e pentru sezonul cald, pentru ca reprezinta multitudinea de piscine si bazine in aer liber. Baile Termale... nu le-am vizitat, sunt mai mult pentru tratamente si accesul cu copiii sub 14 ani in bazine este interzis. Noi ne-am petrecut sejurul la Aqua Palace, si despre Aqua Palace o sa va povestesc.

In principiu Aqua-Palace inseamna o cladire Parter + 2 Etaje, cu piscine la fiecare nivel. La parter sunt baile tematice si "de experienta", cum le nu mesc ei: Baile Romane, Pestera, Ghetari, apa termala (calda si terapeutica), peste tot sunt guri de aer pentru efect de Jacuzzi. Primul etaj este pentru copii: bazine de bebelusi, din nou jacuzzi-uri, topogane de bebelusi, topogane de copii mai maricei, locuri de joaca de multe feluri pentru cei mici si foarte mici, plus un bloc de sauna care contine 2 saune uscate, 2 saune umede, 2 saune cu infrarosii, bazinul de apa rece corespunzator, dusuri etc. Pentru sauna se plateste separat. La ultimul nivel este un bazin de inot, cu apa ceva mai rece (ca asa trebuie la inot) si (dupa parerea mea) prea mic din toate punctele de vedere (insuficient de adanc, insuficient de lung). Totusi de cele mai multe ori acolo nu e nimeni, asa ca pasionatii de inot pot merge acolo sa inoate in liniste, si fara sa-i deranjeze nimeni.

Exista 2 restaurante la care se poate ajunge din Aqua-Palace, plus restaurantul hotelului, plus multitutdinea de restaurante de pe stradutele si de la hotelurile din zona. Vara e nebunie, in zona de stranduri ies ungurii cu ceaunele, iti dau sa gusti... nu mergeti acolo daca tineti dieta!

Ca sa nu lungim vorba, uite o filmare facuta in Aqua Palace.:

Informatii suplimentare puteti obtine aici: http://www.aquapalace.ro/ si puteti sa ma intrebati si pe mine. Orice mai putin preturi, nu intrebati de preturi ca n-are sens: cele mai actuale preturi se gasesc pe sit-urile bailor si hotelurilor, e irelevant ce-am platit eu cand am fost acolo. Ca fapt divers eu din start am platit un "spor" de pret pentru ca am mers in perioada sarbatorilor de iarna.

De interes pentru Rulotisti:

In Hajdúszoboszló sunt 2 camping-uri, unul lipit de stranduri (Thermal Camping) si inca unul. Vara trecuta am fost cu rulota in camping-ul lipit de stranduri, adica acesta: http://www.eurocampings.co.uk/en/europe ... ng-108873/ - si va pot spune impresiile mele:
  • Pretul pentru camping include accesul nelimitat la Stranduri, adica bazinele in aer liber. La Aqua Palace se ofera o reducere, nu mai stiu procentul. Accesul la Stranduri e din start "mare lucru" pentru ca sunt chiar multe.
  • Camping-ul este mare, pare sa aiba ceva vechime. Blocurile de toalete si dusuri sunt niste cladiri de beton comunist, chiuvetele de spalat vase nu par sa fie cele mai curate.
  • Locurile de campare sunt cu pietris, adica imposibil de curatat, si se vede. Daca aveti de gand sa stati pe langa rulota recomand covor la cort, altfel va veti confrunta cu toate mucurile de tigara (si alte chestii neidentificate) din pietris. Aviz celor cu copii.
  • La fiecare loc de rulota exista conexiuni de apa si curent. Apa de la robinete curge direct in pietris, nu are amenajat nimic pentru colectare.
  • Exista umbra din belsug. In incinta camping-ului exista un mini-market pe care nu l-am vizitat si o pizzerie unde am mancat.
  • Cu toate neajunsurile camping-ului, eu personal l-as mai vizita: nu ma intereseaza toaletele lor pentru ca am la rulota, nici macar n-am vazut cum arata cabinele! Dusurile nu-s importante, ca doar mergem acolo pentru Strand. In fiecare zi faceam dus la Strand, unde lucrurile sunt mult mai noi si mai frumoase. Intr-adevar pietrisul este pe alocuri murdar, dar nu exagerat - nu arunca lumea prosteste mizeria pe jos. Cred ca-i o consecinta a imposibilitatii de a-l curata, mizeriile uitate de camperisti ar trebui luate efectiv cu mana, nu se poate matura. Si nu-i iarba sa "inghita" si mascheze chestiile organice.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Re: Hungarospa Hajdúszoboszló

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Cosmin, multumim pentru informatie... Este relativ aproape, cred ca se poate marca in Wiki... Bravo, felicitari !!!
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Foarte frumoasa si detaliata prezentarea dv. D-le Prund. Locatia este minunata si m-as bucura daca am organiza aici o mica intrunire sub egida Clubrv pe 1 martie, 1 aprilie sau chiar de Paste. Poate mai sunt si alti amatori !
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

In campingul "Thermal" (in care am fost eu) vizita ar fi mai potrivita dupa luna Mai cand se poate vizita Strandul: accesul la strand este oricum inclus in pretul camping-ului. Pentru acces la Aqua-Palace (bazinele acoperite) eu as incerca celalalt camping, camping "Hajdu". Nu-i departe de bai si e mai ieftin. Conform acestei liste de preturi: http://ro.hungarospa.hu/hungarospa-pret ... du-camping cazarea la rulota pentru 2 adulti si 2 copii costa vreo 85 ron/noapte.

Din pacate despre camping "Hajdu" nu stiu nimic. Am trecut pe langa el cand eram cazat in celalalt camping si de la exterior arata bine, dar n-am intrat sa vad.

Ioan.Sturz
Membru forum
15
Data nasterii: 13 Aug 1950

Mesaj de Ioan.Sturz »

Buna ziua si LA MULTI ANI tuturor rulotistilor,

Locatia prezentata de Cosmin este intradevar interesanta si merita atentia noastra a rulotistilor. Eu am fost la Hajuszoboszlo de trei ori si am campat la Hajdukamping, o locatie situata la cca. 10 minute de mers pe jos pana la strand, curata cu un personal care stie sa respecte turistii. Este un camping destul de mare (au loc 60-70 de rulote), cu multa umbra, grupurile sanitatre sunt de tip mai vechi dar curate iar pretul este foarte convenabil (rulota+curent electric+2 persoane adulte aprox.65 lei/zi). De la receptia campingului se vand bilete de intrare la strand, cu pret redus pentru turistii cazati in camping.
Este interesanta si propunerea d-nei Violeta de a se organiza o intalnire a noastra la Hajdúszoboszló, evident dupa deschiderea sezonului (Strandului), poate chiar de Pasti.

Cu stima,
Ioan Sturz
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Acum ca avem informatii si despre al II-a camping vreau sa mai spun cate ceva despre Thermal Camping, pentru o buna comparatie:
  • Thermal Camping este partener FICC, acolo beneficiem de 10% reducere.
  • Intrarea din Camping in Strand se face pe baza unei banderole lipite pe mana; Banderola este valabila pe toata perioada sederii in Camping si permite intrarea si iesirea din Strand, pe oricare poarta, nelimitat. Biletul este de hartie si nu stiu daca se poate iesi si apoi reveni in Strand. Poate aflam de la domnul Sturz care-i regimul de intrare in Strand cu bilet!
  • Strandul si campingul Thermal sunt gard-in-gard, exista o poarta prin care se trece din Camping direct in Strand. Asta inseamna ca putem face o baie de dimineata, putem reveni la rulota pentru pranz si siesta, putem sa ne intoarcem in Strand dupa amiaza.
  • Chiar daca sunt gard-in-gard, din camping pana la bazine oricum e o plimbare de vreo 10 minute! Asta pentru ca Stradul e foarte mare si intrarea din Thermal Camping se face pe undeva prin spatele lacurilor de agrement (lacuri in care nu se inoata).
  • Fiind gard-in-gard se poate merge de la rulota la bazine in costum de baie, fara nici o grija.
  • Tariful la Thermal include intrarea la Strand. Asta complica socotelile: Se merge in fiecare zi la Strand? Cat costa Hajdu + intrarea la Strand?
  • Intrarea la Strand prin Thermal este valabila pentru intreaga zi in care am sosit + intreaga zi la plecare. Adica daca stam N nopti, avem intrarea la strand pentru N+1 zile. Nu ca ar conta... in prima zi ajungem oricum tarziu, in ultima zi nu cred ca mergem la Strand si seara la volan.
Despre Stranduri, nu stiu ce sa zic, eu cred ca de pasti este prea repede. Nu-i mai cald decat la noi si piscinele nu sunt (toate) incalzite. Cred ca piscinele de copii sunt incalzite, dar bazinele mari, cu valuri, bazinele de la topogane nu pareau sa fie incalzite. Sigur baile termale sunt super-calde :) In alea se facea baie (afara) si acum de craciun. Oficial sezonul la Strand pare sa inceapa pe 15 IUNIE! Cred ca de pasti, de 5 mai, ar putea fi riscant. S-ar putea sa nu fie deschis - sau daca-i deschis s-ar putea sa fie rece.

Oricum e o destiantie care merita discutata. Data viitoare cand merg in Hajdúszoboszló cu rulota o sa incerc sa stau la Hajdu, sa pot compara.

Ioan.Sturz
Membru forum
15
Data nasterii: 13 Aug 1950

Mesaj de Ioan.Sturz »

Biletul de intrare in strad costa 1500 forinti la casa - intrare strand si 1200 forinti la receptia campingului.
Cu biletul, indiferent de unde il cumperi, poti intra numai o singura data in strand.
Singurul avantaj la Hajdukamping este pretul mai mic pentru o zi incluzand rulota+curent+persoana+intrarea in strad, chiar cu aplicarea reducerii de 10% pe care o poate face la Thermal.
Valentin Busca
Membru asociat
11
Oras: Targoviste
Data nasterii: 06 Dec 1969

Mesaj de Valentin Busca »

Anul acesta a mai ajuns cineva pe acolo? Se apropie vacanta picilor si am stat cam mult acasa .
Elnagh Marlin 58 1,9 TD
tel.0722771791
Dan Casandroiu
Membru forum
12
Oras: Vulcana-Pandele, judet Dambovita
Data nasterii: 24 Iul 1977

Mesaj de Dan Casandroiu »

Am fost noi anul acesta la sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie.
Ce pot sa zic? Noua ne place, e al doilea an in care venim. Pentru cele 8 nopti cat am stat reducerea la cazare pe baza cardului FICC a depasit 30 de euro.
Se construieste in continuare, marindu-se numarul atractiilor, s-a marit Aquaparkul cu noi topogane si pereti de catarare, piscina Omega are imbunatatiri ...
Noi am avut noroc de vreme buna, sfarsitul sezonului insa se simtea - lume mai putina (asta nu ne-a deranjat), terase si magazine inchise, program redus la strand.
Despre camping numai de bine, conditii ok si lume civilizata
Din cate stiu eu, desi campingul este deschis, strandul s-a inchis la 30 septembrie, ramanand doar partea de tratament si Aquapalace (care se plateste separat) deci cazarea la Thermal Camping nu va ofera nici o facilitate.
Ford Transit Riviera - DB 09 CZH
Ghidul locurilor de campare din Romania, gratuit la www.takethelongwayhome.eu
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Dan Casandroiu scrie:Am fost noi anul acesta la sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie.
Pentru cele 8 nopti cat am stat reducerea la cazare pe baza cardului FICC a depasit 30 de euro.

O treaba extraordinara cu care trebuie sa ne mandrim ca si Club/ Asociatie !

Baga si poze Dane te rog !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Dan Casandroiu
Membru forum
12
Oras: Vulcana-Pandele, judet Dambovita
Data nasterii: 24 Iul 1977

Mesaj de Dan Casandroiu »

Fotografii din complex am, din camping nu prea, m-am jenat sa-mi pozez batranica pe langa atatea Hymer ( am avut ca vecini un grup de 10-15 echipaje de nemti care erau in tur sub sigla ADAC) :)

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Ford Transit Riviera - DB 09 CZH
Ghidul locurilor de campare din Romania, gratuit la www.takethelongwayhome.eu
Valentin Busca
Membru asociat
11
Oras: Targoviste
Data nasterii: 06 Dec 1969

Mesaj de Valentin Busca »

In minivacanta care o au copii ,imi i_au si eu vacanta ca am muncit prea mult :D . Vreu sa mai fac o iesire , de 6_7 zile vremea nu ma prea ajuta asa ca am sa merg dupa piscine cu apa calda ,dar si acoperite . Ceva de genul Herculane, Felix ,Hungarospa Aqua Palace, si daca mai are cineva propuneri ii multumesc.
Ps Ca ideie as vrea sa vad daca pot face Revelionul la Aqua Palace .
Elnagh Marlin 58 1,9 TD
tel.0722771791
Scrie răspuns