Delta Dunarii 2014 organizat de ClubRV-RO

Intalniri nationale si internationale
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Încuiat
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Re: Delta Dunarii 2014 organizat de ClubRV-RO

Mesaj de Traian Baltateanu »

Am uitat de permisul pentru barca

Accesul cu nave si ambarcatiuni in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Se face respectand Ordinul nr. 111/2007 Reguli privind accesul si circulatia pe canalele si lacurile interioare din perimetrul RBDD, emis de Ministerul Mediului si Padurilor, in baza permisului de acces pentru nave si ambarcatiuni. Obtinerea permisului este conditionat de plata unui tarif: 100,00 lei/ambarcatiune/an, respectiv 20,00 lei ambarcatiune/sejur.

Intrebarea de baza este daca drumul pana in camping si pe perioada sederii acolo putem fi amendati daca nu avem permis de acces pentru masini si pentru persoane?
Pentru pescuit si permisul de barca e clar ca e necesar, ca intri pe balta.

Inca mai vreau sa stiu daca putem cara barca de la rulota din Laguna pana in apa cea mai apropiata-canalul.
Ma refer la calea de acces, daca drumul catre canal este accesibil carand o barca sau e un gard care trebuie escaladat?
Evident ca si eu vreau sa socializaz cu grupul chiar daca avem barca si suntem trei echipaje.
Daca trebuie sa stau singur la Diadema de ce sa mai vin odata cu ceilalti, ma duc cand pot si e sigur timp frumos.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
cornelsavu
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

E suficient sa platim taxele cu op sau trebuie sa ne prezentam la sediul rezervatiei biosferei caci sambata cand ajungem noi nu au program?
Carado A464
0723830014
Traian Baltateanu
Membru forum
13

In pagina din care am sficuit scrie ca putem plati cu op si sa tinem la noi dovada platii. Paznicii care ne intalnesc(daca ne intalnesc ) ne vor emite pe loc permisurile.
Traian Baltateanu
Membru forum
13

Momeli pentru pestii pasnici
Nu pana de mult, cea mai utilizata momeala pentru acestia o reprezenta rama neagra, sau cum i se mai spune: rama serpeasca. Gasita in abundenta in zona mlastinilor, la marginea canalelor, ea reprezenta o solutie optima pentru pescuitul crapului, platicii. Datorita anilor secetosi, aceasta momeala a devenit din ce in ce mai inaccesibila, pentru extragerea lor fiind necesara saparea pana la adancimi de ½ m, ceea ce a reorientat pescarul catre alte momeli. Localnicii din Delta spun ca acuma este mai greu sa prinzi un crap la varga cu rama serpeasca, pentru ca “s-au spurcat pestii la altele”. Afluenta crescuta a pescarilor in Delta din ultimii ani, a adus si o mare diversitate de momeli: mamaliga, boilles, porumbul (sub diferite forme, uscat, conservat cu arome). Astfel, in prezent, nu se mai poate spune ca te duci in Delta si dai la crap numai cu rama serpeasca, pescuitul acestui peste devenind o loterie in ceea ce priveste momeala.

O momeala redutabila pentru platica si nu numai, este lipitoarea de pamant. Diferita prin coloristica (neagra), fata de sora ei, lipitoarea de apa (verzuie), o putem gasi daca sapam in malurile afanate si inundate de pe canale. Se poate folosi direct pe ac sau, o metoda mai dificila de realizat, intoarsa pe dos ( se taie la un capat lipitoarea si cu ajutorul unui betigas se intoarce pe dos). Este o momeala ce cere o oarecare indemanare deoarece se lipeste cu ventuzele de degete in timpul actiunii de montare pe ac.

Ca o concluzie, la pescuitul pestilor pasnici din Delta sau de pe Dunare se pot folosi: rame groase (serpesti, albe), lipitori, mamaliga, porumb, boilles si tot ceea ce va mai inspira pe dumneavoastra.

Momeli pentru pestii rapitori
Cand spunem pesti rapitori, noi cel putin ne gandim la pescuitul cu naluci artificiale, gen linguri, wobllere, twistere. Dar exista si o clasa de pescari care folosesc pestisori vii si resturi de produse animale pentru capturarea rapitorilor.

Pe Dunare, datorita curentului puternic al apei, lingurile folosite vor avea greutati mari 16g-25g iar twisterele vor fi echipate cu jiguri grele de la 18-20 de grame in sus.
Nu trebuie sa mai precizam ca trusa cu “jucarii” trebuie sa fie destul de bine dotata datorita pierderilor cauzate de agataturi si rupturi.

Pe lacurile si canalele din Delta, totul revine la normal, alegand lingura preferata a dumneavoastra “cea care prinde” si twistere cu jiguri de calibru normal 4-9 grame.
Culorile acestor naluci variaza in functie de limpezimea apei, in general la pescuitul pe fund sau in ape tulburi folosindu-se naluci cu o cromatica cat mai deschisa (argintate, nichelate, albe) iar in ape limpezi se pot folosi cromatici combinate. Bine’nteles ca aceasta nu este o regula obligatoriu aplicabila, aici intervenind apetitul si agresivitatea pestilor rapitori, conditiile atmosferice (cer senin, innorat), vegetatia acvatica, indemanarea pescarului … si de ce nu, norocul.
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

chiar si 40...eu sunt rulotist nu hering sa ma inghesui...o sa fie o experienta interesanta...
asta inseamna ca daca seara deschid usa rulotei si ma p.. in afara,de fapt o sa ma p... in rulota vecinului...sper sa nu se supere...nu stiu cine va campa langa noi.
mai inghesuit inseamna sa nu=mi deschid nici cortul?

moderat de LUPU Ciprian ( admin forum )
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

na,asa na ...atuncia eu asa si ma pregatesc,ca o sa ma duc la diadema.si zilnic fac naveta la laguna,ori cu barca ori cu masina.
evident particip la ori ce cheltuiala comuna.
tel. 0722 509492
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Pont pentru cei care are chef de "stucareala"....incercati pe lacul Gorgova !
Noi, am fost in plimbare cu barca spre satul Gorgova, si pe lacul cu acelasi nume am avut parte de o partida frumoasa de "stucareala"....ca de altfel singura :mrgreen:
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

In legatura cu OP-ul:
Daca achitati prin virament bancar, din discutiile cu reprezentantii ARBDD, nu vi se trimit permisele prin posta sau alte mijloace. Pe baza dovezii platii (OP-urilor), agentii de teren or sa va elibereze permisele atunci cand va intersectati drumurile. Nu va faceti probleme, exista agenti de teren si la Jurilovca (Gura Portitei), Plaja Vadu, Plaja Corbu.
Oare accesul la Pensiunea Laguna Albastra se face prin Rezervatia Biosferei Delta Dunarii? Altfel spus: avem nevoie de permis pentru acces auto? Banuiesc ca nu.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Miron Rafael
Membru forum
12
Oras: Constanta
Data nasterii: 04 Sep 1974

Mesaj de Miron Rafael »

Cosmin Prund scrie:In legatura cu OP-ul:

Oare accesul la Pensiunea Laguna Albastra se face prin Rezervatia Biosferei Delta Dunarii? Altfel spus: avem nevoie de permis pentru acces auto? Banuiesc ca nu.
Nu este nevoie de permis pentru acces auto.
Ford Mondeo MK IV 2000 TDI + Hobby 440 SFE
Tel: 0722.191.539
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Delta Dunarii 2014 organizat de ClubRV-RO

Mesaj de Lupu Ciprian »

@Bratulescu I. Multumim pt. pont ! Spune-ne te rog cum ajungem in lac ? prin lacul Isac sau pe canalul Litcov ?

@Traian Baltateanu : poti sa duci rulota la apa , este accesibil terenul numai ca este un disconfort sa o tot cari ... am inteles ca se poate insa lasa si acolo , repet se traverseaza terenuL asta de 50-100 m NU L-am vazut CA SA POT DA DETALII !

NU trebuie autorizatii de acces in zona Murighiol pe caile rutiere , nu va temeti .

@Peti , daca vrei sa urinezi , O FACI la tine in rulota sau la toaleta , nu afara !

Rugamintea mea este sa pastram decenta si sa te controlezi pe viitor in alegerea cuvintelor pe care le folosesti pe acest forum !

VAD CA MODERATORII NU INTERVIN !

Haideti sa nu sarim calul , e un forum citit de sute de oameni zilnic !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

e dureros cand incepi sa pierzi simtul umorului...
evident ca-mi fac treburile in propria rulota si nici o data nu am folosit nici unde wc public...
dar scuze,cand la 40 de rulote ti se ofera 2 wc ,dus etc nimic...pe mine ma apuca rasul si incep sa vorbesc aiuria...
partea doua..
in legatura cu diadema,ca maxima bunavointa laguna va fi insuficient,eu o sa ma duc ,adica m-asi duce dincolo,am inteles ca e distanta foarte mica intre cele doua,dar doamna pusa nu raspunde la nici un telefon...stiti cumva un numar unde se poate vorbi cu aceasta doamna?
tel. 0722 509492
Miron Rafael
Membru forum
12
Oras: Constanta
Data nasterii: 04 Sep 1974

Mesaj de Miron Rafael »

[quote="Traian Baltateanu"

Inca mai vreau sa stiu daca putem cara barca de la rulota din Laguna pana in apa cea mai apropiata-canalul.
Ma refer la calea de acces, daca drumul catre canal este accesibil carand o barca sau e un gard care trebuie escaladat?
Evident ca si eu vreau sa socializaz cu grupul chiar daca avem barca si suntem trei echipaje.
Daca trebuie sa stau singur la Diadema de ce sa mai vin odata cu ceilalti, ma duc cand pot si e sigur timp frumos.[/quote]

Cei de la Laguna Albastra detin o parcare speciala pentru ambarcatiuni aflata la 50 metri de canal si la 70-80 metri de pensiune. Dumneavoastra alegeti de unde o veti trage pana la apa.
Ford Mondeo MK IV 2000 TDI + Hobby 440 SFE
Tel: 0722.191.539
Încuiat