Cati amperi/h consuma un invertor si o lada frigorifica?

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: Cati amperi/h consuma un invertor si o lada frigorifica?

Mesaj de Lupu Ciprian »

Am la inchiriere o autorulota cu combina frigo mare .
De 5 -6 ori au sunat clientii sa semnaleze ca aceasta se deschide in mers din cauza greutatii sticlelor (peturilor ) de pe usa ...
Momentan nu am gasit ca solutie decat un un arici arici cu care sa o blochez in mers , dar am sa-i fac un zavor , un blocator.. clar nu este conceputa pt a functiona in "miscare" ....
Asa cum am mai scris mai sus , daca nu faci la 220v acasa o preracire , " suge " mult curent pana concelatorul ajunge in temperatura " dorita " ...

De curand am mai cumpartat o lada Dometic .... pe 3 cai 220v , 12 v si gaz .
Cu un pic de minitehnicus se poate scoate evacuarea afara si merge pe gaz permanent ... fara a "polua " habitaclul ... " casa " autorulotei ....

Se gasesc pe mica publicitate pe ebay multe frigidere nu doar lazi si nu e cazul sa licitati pt ca le gasiti in sectiunea anunturi ....

iata o cautare ...

http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... gas-12v/k0

Daca vreti NOU gasiti la Peti Luidort la FAlle-Romania ....
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
cornelsavu
Membru asociat
12
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

Eu am luat o lada cu compresor pe 12 V de la Peti si sunt super multumit. Atata timp cat nu este pusa la maxim (-18C) merge linistita cu un panou de 100W si o baterie de 100Ah. Daca este pusa pe la +5 grade, in offcamping chiar nu se simte prezenta ei asupra bateriei.
Carado A464
0723830014
ionutcostache
Membru forum
11
Data nasterii: 01 Ian 1970

Mesaj de ionutcostache »

Frigiderele stationare (casnice) nu se potrivesc (auto)rulotelor.
Frigiderul cu absorbitie este solutia cea mai la indemana pentru rulote, unde lipseste sursa de energie la 12V, iar gazul este oricum montat pe rulota.
La autorulote avem baterie separata, poate si panouri solare, mobilitate mai mare decat la rulota. De aceea se preteaza frigider cu compresor la 12V, are consum mic si eficienta mare, comparativ cu frigiderul cu absorbtie. In plus, poate cel mai important, poate functiona si in timpul deplasarii.
Incercarea de a a folosi un frigider cu compresor la 220 din bateria rulotei (12V), inseamna un consum prea mare (motorul la 220 are cel putin 100W, la care se adauga pierderea prin transformare 12Vcc / 220Vca). Un motor de compresor la 12V are 35-50W, termostatat consuma in medie 10-30Wh, in functie de dimensiunile frigiderului, frecventa deschiderii, etc.
Un frigider casnic ar putea fi util doar in cazul in care ai sta cateva zile nemiscat intr-un loc cuplat la 220V.
Verificati cate autorulote se mai doteaza azi cu frigider pe absorbtie.
..............Expedition Camper 4x4 Sprinter 508 (under construction)..................

Dacă libertatea cuvântului chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.
radu raducu
Membru forum
11
Oras: pascani
Data nasterii: 20 Aug 1976

Mesaj de radu raducu »

Multumesc pentru raspunsuri!
Noi am cumparat autorulota cu aceasta combina frigorifica,si daca tot o avem am incercat sa ne si folosim de ea,la 12 V.Insa a fost doar pt putin timp,cateva ore pe zi,pt ca se termina acumulatorul separat,cel de 240 Ah.Ma gandesc sa pun panouri solare sau sa cumpar o lada frigirifica cu compresor pe 12 V.
As dori va rog niste link-uri cu astfel de lazi frigorifice pe 12 V(chiar si pe e-bay).
Sau ce panouri solare+acumulator mi-ar trebui pt combina frigorifica,pt a avea autonomie cel putin 2-3 zile?
Fam Radu-Mercedes V 220-tel 0786298289-radurdc@yahoo.ca
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Daca vrei noua vezi ca are Peti,daca vrei second vorbeste cu Niky Radu.
Autorulota Dethleffs Just 90
Scrie răspuns