De mentionat: acumulatorii pe baza de plumb se descarca la maximum 50% din capacitatea lor (exprimata in Ah), in caz contrar durata de viata a acumulatorului va fi mult redusa.
Pagina Wikipedia despre acumulatorii deep-cycle sugereaza ca ciclul optim ar fi chiar mai mic, de doar 45% din capacitatea acumulatorului.
Randamentul inverter-ului va fi in cel mai fericit caz 80% (cum estimeaza d-l Pascu). M-am uitat pe link-ul furnizat de dumneavoastra si randamentul inverterului nu este specificat. Daca era peste 85% aveau grija sa scrie la specificatii pentru ca este motiv de lauda!
Daca frigiderul consuma 0.78 kwh/24h atunci consuma 780 wh/24h, adica 65Ah la 12V (780 : 12 = 65, am convertit in unitatea de masura scrisa pe baterie).
Daca randamentul inverterului este 80% atunci consumul la bornele bateriei, in 24h, este de 65:0.80=81 Ah. Asta inseamna un consum de 3,375 Ah per ora, la borna bateriei.
Bateria de 240Ah furnzieaza doar 120Ah utili. 120 : 3,375 = 35 ore.
Spre deosebire de domii Pascu si Boboc eu am facut calculul in Ah la 12V in loc de W. E tot una, dar calculul in Ah poate fi mai intuitiv din cauza ca bateriile au capacitatea exprimata in Ah, nu in Wh. Veti observa de asemenea ca diferenta in ore dintre socoteli vine din capacitatea "de lucru" a bateriei luata in calcul si in eficienta inverter-ului.