Turcia - circuit iunie 2014

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Re: Turcia - circuit iunie 2014

Mesaj de Rusu Mihail »

Sint doua treceri spre Asia Mica, una de la Ecebat la Canakkalle ideala cind se coboara spre coasta vestica si una de la Gelibolu la Lapseki cind e de mers spre Erdek, Balikesir Izmir.
Ambele curse sint conventionale, cind se umple Feri cu peste 50 % - 60 % pleaca, iar durata e de aprox 20 minute. Pretul este aprox 35 - 50 T.Lire in functie de gabarit. lungime etc.

Imagine

Imagine

Coordonate GPS pentru Ant Camping : N 40.388720 , E 27.854130 - Erdek cod 10500

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Multumim familiei Rusu pentru modul de prezentare (pe intelesul tuturor) a acestui circuit minunat prin Turcia. Prezentarea pe etape, pe campinguri, pe kilometriu parcursi de la o etapa la alta cu preturile aferente ne-au facut sa ne inscriem, de pe acum, pentru excursia de anul viiutor. Daca exursia se va fixa dupa data cand Stefanel are treapta de admitere la liceu sigur suntem primii pe lista. Daca se va fixa data excursiuei mai devreme, ne vom alatura grupului mai tarziu. In orice caz, preturile convenabile (nu gasim in restul Europei campinguri sub 18-20 euro,asta daca primm un discount de 10-15 %), frumusetea traseului si dorinta de a face cunostinta, pe cat posibil, cu modul de trai asiatic ne face dorinici sa ne inscriem de pe acum in aceasta viitoare excursie. Deci, Domnule Rusu, inauguram Agentia de turiusm Clubrv cu inscrieri anticipate pentru iunie 2015 in Turcia.
Transmit Dumneavoastra, cat si colegilor din Clubrv, cele mai calde urari de bine din campingul termal de la Sarkany/Nyirbator, la care am ajuns ieri, dupa o stationare de o ziu la Baile Figa, de unde ne-0a alungat ploaia.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

.
O vizita in portul Erdek - 29 iunie 2014

In a 3 a zi de sedere la ANT camping, 29 iunie, Ahmet a venit la cafea cu o groaza de documentatii despre obiectivele turistice din jur, cu harti, trasee, explicatii despre ce-i de vizitat..
Am inchinat cite un paharel in cinstea priteniei romano-turce, dupa care vecinii au fost plecati in vizita la ruinele cetatii din apropiere, timp in care noi am stat tolaniti cu burta la soare

Imagine

Imagine

Pe seara, am plecat agale spre Erdek, aflat la citiva km de camping. De cum am parcat, cam greu din cauza aglomeratiei, am si intrat in mijlocul restaurantelor pestrite, pline cu turisti
Dupa o plimbare de recunoastere si citeva specialitati specifice, am parcat intr-o terasa, unde fiecare am comandat. Carnea de vita specifica denumita "scandal" :) a fost cea mai buna

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Seara am incheiat-o dupa un cornet full de inghetata ca pe timpurile bune. Dupa un tur al portului in loc de siesta de seara, amuzindu-ma de ambarcatiunile dotate cu tot felul de lumini.
Ne-am retras catre casutele noastre cu regretul ca nu facusem aceasta vizita din prima zi. Daca stiam veneam seara de seara in Erdek.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Practic ajunsesem la finalul planului de vacanta, vecinii urmau ca a doua zi sa plece, noi hotarisem sa facem etapa Erdek Ploiesti cu o pauza la Edirne. Ne parea rau ca trebuia sa plecam.
Despre drumul spre casa, trecerea cu feribotul la Gelibolu si campingul Omur din Erdek, in postarea viitoare. Pina atunci, va prezint citeva secvente din portul Erdek in clipul de mai jos :

Erdek Turcia (29 iune 2014) ANT camping - ( clipul Nr 9 )

LINK Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=BYUoFkKspVY

Vacante placute si cit mai multe "vizite" de acest gen va dorim ! :)

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

.
Etapa 5 : 30 iunie 2014 - ANT Erdek - Lapseki - Gelibolu - Edirne = 330 km - plecare la 13,30 sosire ora 19 -( 5,30 h ) inclus trecerea cu feribotul si alte doua pauze.

Imagine

Dupa o despartire neplacuta de Ahmet si scumpa lui doamna, pentru ca daca puteam as mai fi ramas la ei minim inca o saptamina, am plecat agale catre feribotul de la Lapseki-Gelibolu.
Nici nu eram decisi sa plecam, ne-am hotarit abia la prinz sa mergem catre vama cu Bulgaria respectiv la campingul Omur din orasul de frontiera, Edirne, strabatind sudul marii Marmara
Peisajul este ca in clipul ce urmeaza, sosea de coasta peste dealuri domoale, adica fara nici o problema pt RV uri, mai ales ca 90 % este modeernizat pe 4 benzi, se va putea vedea in clip

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Traversarea Dardanelelor cu Feribotul este o placere, cu toate ca de data asta fata de Canakkale unde am fost pe un feribot mare, acum am trecut pe unul mic model vechi, dar a plutit :)
Traversarea a durat mai mult de 30 minute pentru ca a dat prioritate unor vase mari ce strabateau canalul. Se va vedea in clip cit de in scurt a trecut turcul, prin spatele vaporului gigant.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Peisajul vazut de sus de pe feribot este fara cuvinte cind e si soare pe cer.. Ajunsi in Gelibolu, dupa ce am strabatut primele strazi inguste, am urmat calea catre Erdek pe o sosea super.
Nu are rost sa mai postez fotografii, pentru ca in clip se poate vedea atit traseul cit si starea drumurilor ce m-a pus pe ginduri de cind am re-intrat in Turcia... Frumos si bine, bravo lor.

Imagine

Imagine

La 7 seara am ajuns la camping Omur situat inaintea orasului Edirne. Eram singuri in camping noi si un motan frumos foc cu coada taiata, care era un mare alintat...si asta se va vedea.
Fiind un camping care nu are acces la apa, la mare, este pe post de "tranzit" pentru cei ce nu doresc a transpira la volan.. Pret/ echipaj 16 euro / 24 ore, piscina si altele, extra tarifului.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Fiind singuri, cu toate ca aveam net inclus, nu prea ne-a prins tirziu, asa ca dupa o joaca cu portocaliul ciunt, ne-am bagat la cusete.. A 2a zi urma etapa finala Erdek - Giurgiu- Ploiesti
Despre drumul intre Erdek si Edirne, detalii in clipul care mi-a scos peri albi din cauza sumedeniilor de secvente ce a trebuit sa le unesc pe fond muzical care sa fie si agreeat de youtube
Abia dupa 4 modificari, la a 5a incercare am reusit sa poata fi vizionat fara restrictii.. Voi incheia acest topic cu o prezentare a drumului prin Bulgaria, dar pina atunci, clipul aferent :)

Imagine

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

.
Ultima zi prin Turcia. Drumul intre Erdek si Edirne. Traversarea Dardanelelor cu feribotul, revenirea pe continentul European...si un camping de tranzit, Omur, linga vama Turco- Bulgara.

Erdek Gelibolu Edirne Turcia (30 iunie 2014) - ( clipul Nr 10 )

Link Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=lABFfmNoozI

Aflindu-ne la sfirsitul lui iulie, va dorim vacante placute, drumuri si vreme buna ! si cine stie...daca v-a placut "serialul", poate...pe curind la o excursie "organizata" si in Turcia :)

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

.
1 August 2014 - Ultima zi e excursiei in Turcia. Traseu: Edirne- Vama Bulgaria- Giurgiu - Ploiesti = 470 km plecare ora 9 sosire ora 20 (11 ore inclus pauze + statul in cele doua vami)

Despre intoarcerea spre casa nu pot zice decit ca a fost cea mai lunga zi. La intrarea in Bulgaria, am pierdut mai bine de o ora..iar la intrarea in Romania, aproximativ la fel ..asta e...
Pe Bulgaria am mers bine cu citeva exceptii unde a trebuit sa merg cu a 2a /max 20 km/h. Traversarea muntilor cu vint lateral si apoi din fata, a facut sa ne creasca consumul instant.
Una peste alta a fost ok, nici nu mai aveam vvre-o graba. Ce am descoperit si ne-a placut, a fost un popas cu specialitati bulgaresti pe gratar, unde am mincat bine si cu bani putini :)

Imagine

Imagine

De data asta n-am mai luat in viteza dimburile nemarcate ce mi-au scos peri albi la dus, deja retinusem locurile.. Dupa masa am intrat in RO, apoi pe "centura draga" a Bucurestiului...
Am trecut pe linga Manastirea Gherghita, la ora 19,50. Eram asteptati de doua familii de camperisti, cu bunatati pe gratar..Asa am incheiat in mod placut excursia noastra in Turcia..

Imagine

Imagine

Nu am mai facut filmari pe Bulgaria, asa ca mi-a iesit un clip de 6 minute ce reprezinta tranzitarea acesteia.. Desemeni si citeva imagini cu "posibilitatile culinare" la care voi mai opri.
La intrarea in Bulgaria, am schimbat Euro in Leva si am alimentat full, cu un pret mult mai decent decit cel din Romania.. Discutasem initial prin statie CB cu TIRisti acest "mic detaliu"
Taxa de pod este de 2 euro pt turisme, noi n-am fost atenti si ne-au intepat cu 6 euro, dar nu mai conteaza. Cine tranziteaza Bulgaria e bine sa-si ia Vigneta, pt ca la iesire "e groasa".

Alte detalii despre Totalul Km parcursi, Cheltuieli cu dieselul si camparea, preturi mincare, principale trasee turistice si obiective de interes, intr-o postare viitoare gen "discutii libere"

Urmeaza fotografiile cu prezentarea tranzitarii Bulgariei , grupate in clipul dedicat Finalului Excursiei in Turcia :

.
Turcia Bulgaria Romania (1 iul 2014) - ( Clipul Nr 11 ) -

LINK YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=RNPLt-H0UFw

In incheiere Va dorim Vacante placute si o vizita asemanatoare in Turcia ! :)

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

.
Concluzii finale asupra excursiei :

KM parcursi = Excursia a insumat in total: 2300 km ( Romania-Bulgaria-Turcia pina la Kusadasi si retur prin Balikesir-Erdek ) parcursa in 12 zile cu 5 campari ( in fiecare locatie cite 2-3 zile )
DIESEL = Media pretului la motorina a fost de 1,5 euro/ litru. Consum mediu 9 litri/ 100 km. Daca calculam: 2300 km x 9/% rezulta 207 litri x 1,5 E/L = 310 euro pentru Diesel pe intreg circuitul.
Financiar: Am plecat de acasa cu 1000 euro si ne-am intors in Ploiesti cu 350 euro intacti. Deci pretul total al excursiei, Diesel, Taxe campare + mese la restaurant, etc, a fost de 650 euro..:)
Preturi campare: Cel mai scump camping Dereli cu 17 euro/noapte de echipaj - Omur camping 16 euro/noapte - Altin camping si Saros cu 15 euro/ noapte - si ANT camping cu 11 euro/ noapte

Rezulta ca : Pentru campare s-au cheltuit aprox 190 euro + Diesel 310 euro = 500 euro. Cheltuieli "diverse" :150 euro, a insemnat mincarea de zi cu zi + citeva cine festive = Total 650 euro
La drumuri nu exista comentarii, cu exceptia Bulgariei care inca mai are de lucru..In Turcia se circula excelent inclusiv in zonele montane, cum s-a vazut in clipurile prezentate pt. fiecare etapa.

Va prezint mai jos doua harti pt orientare, una cu principalele rute turistice si una cu punctele de atractie in Turcia. In caz ca cineva este interesat si are alte intrebari, va stam la dispozitie..

Imagine

Imagine

"Intentionam" sa mai mergem odata la finalul lui August, insa numai pe sudul marii Marmara, respectiv 2 zile la Saros si 6-7 la ANT (1 noapte la Omur). Daca exista si alti doritori, dezvoltam subiectul..

Pentru ca de miine incepe luna August, ( a doua jumatate a sezonului ), va dorim Vacante placute cu excursii reusite alaturi de cei dragi si distractie maxima.., pentru ca in final, cu asta ne alegem !

.
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Multumim pentru intreaga relatare a excursiei facute.
Vom merge , cu siguranta, in aceste locuri pline de istorie si frumuseti naturale.
Cu asemenea informatie oferita de dvs. ne va fi mai usor la drum.

Sa ne revedem cu bine!
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Ma bucur ca v-a placut prezentarea excursiei. Asa cum am scris la finalul postarii, acum la sfirsit de august, revenim, pt ca e frumos si ieftin. Am deschis un topic nou pt aceasta :)
Oricum, daca voi fi sanatos, voi incerca organizarea altei excursii la ANT , in a doua jumatate a lunii Iunie 2015, excursie ce o vom prezenta din timp, pt a putea merge mai multi.
Pina atunci, numai bine tuturor si sa ne re-gasim in alte excurii prin RO, in toamna acestui an !
.
Adrian Vatamaniuc

Mesaj de Adrian Vatamaniuc »

Eu inteleg ca 650E a fost doar ce ati cheltuit in afara tarii nu si proviziile facute din Romania.
Gresesc ?
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Adriane, am iesit din RO cu 1000 de euro si ne-am intors cu 350 euro :) Din tara n-am luat decit citeva maruntisuri pt drum, apa minerala si ceva de papa, atit !
De fel nu mai plec de mult cu masina incarcata...in timp invatam...Singurul lucru care merita luat din tara e bautura, care la ei e cam scumpa..in rest nimic..Deci .. :)
.
Adrian Vatamaniuc

Mesaj de Adrian Vatamaniuc »

Cu socoteala nu prea sunt lamurit , dar nu conteaza din punctul meu de vedere.
Fiecare le stie pe ale lui si nu are rost sa intram in polemica . Nu-mi doresc asa ceva .
Scrie răspuns