Cele 10 minuni ale familiei ( 2002-2013 )

prezentare RV
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Re: Cele 10 minuni ale familiei ( 2002-2013 )

Mesaj de Rusu Mihail »

Sept - Oct 2006 : Camping Venus - Camping 2 Mai - Lunca - Jurilovca - Murighiol - Busteni Valea Cerbului - Leresti - Cab Voina - offcamping - Toplita- Gheorghieni Vatra Dornei
Intoarcere prin Muntii Apuseni, coborire pe Valea Jiului - urcare la Obirsia Lotrului - coborire la Vilcea - Muntii Fagaras - Cabana Arpasu + Simbata de Sus - Brasov si retur acasa..
Sper ca unora care au trecut prin aceste locuri, sa le trezim citeva amintiri placute de pe aceste meleaguri .. Vizionare placuta !

Rimor Brig prin Romania in 2006

Link Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=YWtApmQ8e-s

Pe curind, iar pina la descrierea camperului nr 5 - sa avem o iarna placuta in fata calculatorului .. :)

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Camperul NR 05 - FIAT DUCATO - REIMO - kastenwagen - 1986 95 cp - denumit : ALBASTREL

REIMO l-am luat cu gindul de a-l folosi iarna, fiind o masina mai rezonabila la bani, mica ca dimensiuni, dar cu toate dotarile posibile, inclusiv boiler, mai putin cadita de dus
Fiind o masina originala carosata de firma REIMO, arata excelent in ciuda spatiului. Era mochetata, peretii din plus, geamurile termopane, centrala cu suflanta, totul perfect.
Dotata cu un TD de 2500 cmc cu 95 cp, se juca pe sosea, urca in munte ca un tractor. Am echipat-o cu Nokiane de iarna si prima ecursie am facut-o La Moeciu in dec 2007 :D

Citeva fotografii, urmind o prezentare complexa in clipul de mai jos

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Asa aratau si isi petreceau timpul liber o parte din membrii Clubului in Decembrie 2007 :) Sper ca acest clip, sa fie o amintire placuta pentru multi dintre noi...

ClubRV MOECIU Dec 2007 with Caravans

LINK YOUTUBE : https://www.youtube.com/watch?v=5Cxc2EiV8r8

Tot cu acest camper, am fost prezenti la Intilnirea anuala din vara a Clubului, la Isaccea in 2008. Datorita spatiului cam strimt pentru noi, intr-un final, am luat decizia de a il vinde.
Camperul a ajuns la un prieten, care il mai are si astazi. Aceste masini in opinia mea sint pentru tineret, nicidecum pentru cei "binecrescuti "..Urmeaza prezentarea Hymerului B644

Imagine

Imagine

Imagine

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Camperul Nr 06 - DETHLEFFS 642 I - Integral - 1994 95 cp - denumita : FEBLETEA

Aceasta Dethleffs, a fost " Febletea " lui Maria...Imediat dupa accidentul din martie 2007, am cumparat aceasta balena, pentru ca nu se mai putea urca in alkovenul Fordului Rimor.
Chiar in prima fotografie, se vad cele doua campere, Fordul urmind sa-l vindem, iar Dethleffsul patrona in fata casei. Maria fiind "toata in gips", l-am adus singur de la Nuremberg.
Mare i-a fost bucuria cind l-a vazut, odata pentru ca arata impecabil in ciuda virstei sale (1995) si odata pentru ca pe spate avea dormitorul la inaltime normala fiind usor de folosit

Imagine

Cu ajutorul celor 9 echipaje de rulotisti, ce au vizitat-o pe Maria imediat dupa sosirea de la spital, am ajuns sa participam la intilnirea de la "Camping S" la inceputul sezonului 2007.
Dotata cu tot ce era necesar, inclusiv cu panou solar, Dethleffsul a fost cotat la acea vreme, ca cel mai reusit si complex camper. Au urmat excursii in Germania, Austria cit si in RO
In gluma l-am mai denumit si " sifonierul " ...pentru ca era ca un dulap imens...Citeva fotografii din arhiva :

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Una din cele mai reusite excursii cu Dethleffsul a fost la Plaiul Foii, excursie la care au participat aproximativ 12 familii. Am avut si o vreme excelenta, poiana de vis dupa cum se vede.
La intoarcere, am oprit si am facut citeva poze de grup, cu utilajele aliniate de-a lungul drumului...Drumul a fost asa cum este si azi cu gropi, dar atunci, toti aveau mai multa rabdare..
Personal a ramas ca o amintire de nota maxima aceasta excursie pe care va voi prezenta in clipul urmator:

ClubRV CAMPERS & CARAVANS in PLAIUL FOII - Brasov

LINK YOUTUBE : - https://www.youtube.com/watch?v=YHdQZl_8JSM

Au urmat si alte excursii, insa cea mai interesanta si de neuitat, a fost in Turcia in toamna lui lui 2009. Ne-am bucurat de o vreme excelenta, de o primire la care sincer nu ne asteptam.
De aceea, am decis ca in curind, sa facem o noua excursie in aceasta tara, care observ ca nu e asa cautata precum aceiasi Grecia de care se vorbeste permanent, dar nu mai conteaza :)
Imagini din aceasta excursie in Turcia, cu febletea Dethleffs 642 I , in clipul urmator:

TURCIA - 27 aug - 09 sept 2009

LINK YOUTUBE : https://www.youtube.com/watch?v=XQGxxEM2pCQ

Dupa excursia din Turcia, cocotati prin muntii acesteia, am tras concluzia ca pentru o integrala de 7 m nu sint chiar suficienti cei 95 cp si am inceput a cauta un alt camper cu 116 cp.
Am simtit ce greu trageau in panta, mai ales ca in Turcia ai sanse multe de a urca continuu chiar 10 km in care nu ai nici o portiune plata...Dar cu rabdare se poate merge oriunde :)
Ca lux si eleganta era insa pe locul 1 , iar felul cum a lucrat Dethleffsul, s-a dovedit a fi una din cele mai compacte si solide masini. Si astazi Maria tot mai pomeneste acest camper..
Ne-am despertit greu de " feblete " in favoarea unei familii din Bucuresti, caruia le-am dat-o cu sufletul deschis. La scurt timp am gasit in Germania, Hymerul B644 care era campion.
Descrierea Hymerului si excursiile facute in postarea viitoare.

Imagine

.
Cica Ovidiu
Membru forum
15
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Mesaj de Cica Ovidiu »

Va salut domnu Mihai !
Instructiva colectia!
Asteptam continuarea , ar fii prea mult pt dvstra sa inserati si ceva date tehnice/consumuri ale camperelor
multumesc anticipat!
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

.
Ovidiu, fiind sezon, am luat o pauza de la prezentarea atelajelor, dar uite ca, daca m-ai tras usor de mineca.. :) voi continua cu camperul ce a stat cel mai mult in "ograda noastra"..

Camperul nr 07 - HYMER B 644 - Integral - 1996 116 cp - denumit : PRINTESA ALBA

In toamna lui 2010, am inceput cautarea unui motor de 116 cp. iar cele mai bune oferte, le-am gasit in zona Hamburg. Ochisem un Burstner Alkoven cu podea dubla, in poze arata bine..
Zi si facut, ne-am urcat in ICE 782, cu care imi place sa circul fara grija si la drum. Pe ultima sectiune am avut placerea sa circulam cu 250 km/h. Stiam despre, dar nu fusesem practic.
Am ramas putin socat, vazind cit de silentios si bun era comportamentul ICE ului.. Dar ma bine se poate vedea practic in clipul de mai jos aceste citeva minute de croaziera la 250km/h

ICE 782

Link Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=GTm4WbG-dm4

La dealerul din Hamburg, am avut un soc neplacut, deoarece Burstnerul era varza cu carne, vai mama lui, insa alaturat sedea linitita la vinzare "Printesa Alba" cum am denumit-o ulterior
Pretul nu prea ne era pe plac, insa cind iti place ceva cu adevarat, Hymerul fiind impecabil din toate punctele de vedere, am facut un sacrificiu scurt de golire partiala a cardului german :)
Avind in vedere ca o inmatriculam in Germania, am detarat-o in acte pe loc de la 3850 la 3450 kg si i-am facut TUV nou fara nici o problema. A urmat drumul spre Zwiesel, aprox 850 km..
Dupa mici imbunatatiri aduse, baterie cu Gel noua, pilote adevarate, etc, am plecat spre Romania, unde urma sa testam pe ce-am dat banii.. Concluzia la sosire a fost ca era de nota 10 +

Poze cu Hymerul B644 dotat cu un Ducato 2,5 TD 116 cp, cel mai reusit motor silentios si economic (9l/100km) Integrala masura 6,80 m fara portbagajul de biciclete, o masina excelenta.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ajunsi in tara, asa cum facem majoritatea dintre noi, am suplimentat cele doua solare de fabrica de 110 W, cu inca doua, astfel rezultind un mic record pt acea vreme de 300 W cu 290 Ah..
Lucrarea am facut-o la Cimpul Lung, nu conteaza cit a costat, dar a dat rezultate bune pina azi. Spun asta, deorece intr-un final in 2013 a ajuns pe mina unui vecin ploiestean, Gica Papuc.

Imagine

Imagine

La interior aveam un invertor "adevarat" de 1000 W, care chiar si-a facut datoria. Antena automata Oyster de 80 cm, nu am folosit-o, deoarece noi nu prea le avem cu TV ul in deplariri ..
Pernele de aer din dotare, chiar au fost super, mai ales cind o incarcam peste masura..si de atunci am zis ca pe oricare camper care mai urmeaza, vreau sa am perne de aer (sint sfinte)
Masina fusese a unei familii de nefumatori, interiorul era ca nou, pe care l-am spurcat-o noi ulterior :D Intr-un cuvint, Hymerul B644 a fost febletea mea, dar in final am ajuns la altceva

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Nu cred ca acestei masini ii trebuie o alta descriere, deorce este cunoscuta din " serialul 3 luni in camper " ce l-am prezentat colegilor, in tipul sederii din acea iarna de pomina in Portugalia.
Pentru o mai buna vizualizare a citorva excursii, cu acest camper, voi posta citeva clipuri in care se pot vedea diverse "Teste" facute cu Printesa Alba .. Pina atunci , Vacante placute tuturor !
Va urma...
.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Asa cum facem noi de obicei, adica marea in Extra sezon, am facut si in 2010 dupa ce-am luat Hymerul. In clipul de mai jos e o scurta prezentarea a masinii pe litoralul romanesc .. :)

Hymer B644

Link Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=9BOvkLElMtM

Dupa citeva zile la campingul nostru preferat, 2 Mai - Mangalia, am vizitat celelalte campinguri din Mamaia dupa carene-am stabilit la Camping S , unde in extrasezon e chiar o placere

............................................................................................................................

Citeva secvente din "excursia" la Cimpulung, cind am suplimentat solarele cu inca doua bucati. incredibil, dar adevarat, a condus Maria care zicea ca-i prea mare Hymerul pt ea... :)
Cred ca din cauza titlului, clipul s-a bucurat de un numar de 16.286 de vizualizari pina acum... Oricum, cam asa era starea "buna" a drumului pina la Cimpulung in acele vremuri ...

Maria & Hymer B644

Link Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=hgagNUjs5aQ

Vizionare placuta si Drumuri bune , mai bune ca acesta din clipul prezentat ...Urmeaza un clip ce prezinta frumusetile Romaniei vazute din camper, un clip facut intentionat pt vestici..

....
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Chiar daca a acumulat numai 4575 de vizualizari, ramine un clip care mie personal mi-a placut cum a iesit, referitor la reclama ce am incercat sa o promovez..
Practic, este o sinteza a mai multor locatii superbe din Romania, pe care va las sa le recunoasteti chiar dvs.. Vizionare placuta si haideti la excursii prin RO !

Un clip ce cred eu ca merita vazut de citi mai multi ...

Rumänien reise August 2011

Link Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=OqD7q0EbYrY

.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Fratele clipului de mai sus, in care sint chiar filmari din diverse sectoare ale drumului Vatra Dornei-Bistrita, un drum cu care chiar ne putem mindri cu adevarat...

Rumänien Vatra Dornei - Bistrita - DN17

Link Youtube :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Imagini din prima parte a organizarii Pastelui la Seimeni -Cernavoda 2012 - Citeva familii de rulotisti, am decis a face sarbatorile in acest loc minunat.
Colectivul participantilor & gazdele de exceptie, au dus la o iesire perfecta - Multumim gazdelor, in special colegului Mihai Soare. Partea a2a - Pastele..

Paste Seimeni 2012 partea 1 - Link Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=cU1pvC1HJkU - Unul din clipurile mele prefrate ( partea 1 si 2 )

Vizionare placuta si : La drum ca vremea trece !
.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Mi a placut comentariul de pe youtube al d-nei Katarina care a spus ca aceasta tara este cea mai frumoasa din Europa dar este subevaluata ! Mare adevar ! Spus de o nemtoaica , atentie !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Uitasem de acest Topic nefinalizat. Daca tot am prezentat Hymerul, e pacat sa nu amintesc de excursia reusita impreuna cu alte 9 echipaje, la Camping Grein Austria.
A fost o excursie organizata sub egida Clubului, care s-a finalizat super. Zilele petrecute la Grein au ramas o amintire de vis. In clip se poate vedea ceea ce-am descris :)
Detalii insotite de fotografii si descriere, aici : viewtopic.php?f=102&t=6051

Rulotisti ClubRV la DonauFest Grein 2012 - partea 1

Link direct Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=nk_3D2msSnY

Excursia s-a finalizat cu o excursie si in Germania. Proprietarul Campingului Grein, Jorj Colesnicov, ne asteapta si in 2015. In caz ca exista amatori, dam orice * detalii :)
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Cea mai lunga excursie cu Hymerul B644 a fost descrisa in asa zisul serial .. " 3 luni in camper "...Cu nici un camper nu parcursesem aprox 11000 km intr-o iarna..
Serialul a fost urmarit in aceste 3 luni de o groaza de colegi si nu numai...Se pare ca a intrat in istorie acest circuit al Europei de Vest, facut cu Hymerul B644 :)

Detalii despre aceasta excursie, pentru cei care nu au urmarit-o se pot gasi in Topicul : viewtopic.php?f=102&t=5560 Pe percurs gasiti si clipuri pt fiecare etapa.

Voi posta primul clip de la plecare, dupa care va voi prezenta urmatorul camper : 08 - NIESSMAN + BISCHOFF ARTO - Integral- 2002 128 cp -denumit : AUTOBUZUL

Romania - Austria - Italia 27-28 Dec 2011 - Etapa 1

Link Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=0mKBY9MwOH8

...

Imagine

...pe curind :)
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

08 - NIESSMAN + BISCHOFF ARTO - Integral- 2002 128 cp -denumit : AUTOBUZUL

ARTO a fost denumit de noi, AUTOBUZUL. In Germania acest camper este clasat in primele pozitii. Parerea noastra, dupa cumparare si exploatare a fost un pic diferita.
Autobuzul era impecabil dotat cu AC inclusiv cu perne de aer cu reglaj independent Goldschmitt, cu instalatie solara si invertor si cu un mare garaj pentru biciclete, etc.
La prima vedere apare ca o masina de vis, cu o impartire excelenta, o adevarata balena de lux. Totusi, in comparatie cu batrinul Hymer B644, diferenta era fantastica..
Daca Hymerul avea mult lemn si era foarte inchegat, la acesta, foarte multe piese erau inlocuite cu plastic si alte materiale usoare. Economia de materiale se vedea clar
De aici rezulta mult zgomot in sensul de scirtiieli, jaluzelele zanganeau, podeaua balansa, etc iar consumul de diesel ne-a pus capac...si nu pot da o explicatie de ce asa.
Cu acest motor de 2,8 TD am realizat recordul maxim de consum, de 12 litri, 13 chiar si 14 litri la 100 de km. Ne bucurasem mult de achizitie, ararata bomba dar atit :)
Dupa citeva excursii prin tara si in urma concluziilor comune, am luat decizia ca nu este de tinut, asa ca am vindut masina tot in Germania, prin intermediul unui dealer.
" Bucurosi de paguba ", ne-am intors acsa la batrinul Hymerul B644, care nu-l vindusem. Situatia era incomparabila, asa ne-am continuat linistiti planificarea excursiilor.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Un clip in care apare si Autobuzul, e cel de la Parada Baloanelor (Cimpul Cetatii Camping Mustang) toamna anului 2001. Postez clipul pt cei ce nu cunosc acest eveniment anual.

Parada Baloanelor Camping Mustang 2011

Link Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=dEocvetLlNI

...
Scrie răspuns