Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dupa repetate apeluri in care faceam o invitatie la o vacanta in Halkidiki in periada 25 -28 aug -8-10 sept nimeni nu raspunde concret
daca participa sau nu.Este importanta si asteptata DECIZIA nu DORINTA .
Va propun in prima faza sa ne inscriem ca si participant ( vedem cati suntem ) apoi sa fixam data de plecare ( functie parerile participantilor ) apoi sa fixam
de comun acord locatia finala .Personal propun camping ARMENISTIS pe bratul SITHONIA ( vad ca suntem in general mai multe RV-uri decat campere
iar partea cu camparea pe o suprafata cat mai mica este foarte reala dpdv al vizitei politiei care nu-ti face nimic dar te determina sa pleci cat mai repede posibil in prezenta lor altfel apar necazuri )sau sa fixam o locatie OFF sigura si certificata de cineva care a stat cu RV +Cortul /Terasa montata ( Valabila este si pensiunea descrisa de dl Petre Edi Villa IRIS din Ormos Panagias Sithonia nord unde marimea curtii permite camparea a 4-5 RV uri ) La ARMENISTIS ( plaja apa minunata locatie in padure cu multa umbra conditii foarte bune ) preturile sunt relativ scazute ( eu am platit 21 eur- all inclus +2 zile bonus la 10 campate cu plata ) si poate printr-o corespondenta prealabila sa obtinem un pret mai bun functie de nr de echipaje .
Ce ziceti se poate ca in 3 saptamani sa reusim sa ne organizam si daca am trecut de faza de definitivare a locatiei sa putem sa facem un traseu de deplasare Poate cu varianta prin MAKAZA dar personal eu zic ca ptr Sithonia este mai potrivita ruta normala/clasica prin Sofia -Salonic Nea Moudania ( aici exista un targ de produse bio de la tarani la preturi cu 40% mai mici decat la LIDL Ma refer la carne ,peste ,branzeturi fructe bauturi traditionale si naturale dulciuri etc )
Astept parerea dvs si implicit si variante definitive bazate pe o informare prealabila
Personal am definitivata perioada si locatia dar pot sa intru oricand intr-un program comun daca se iveste aceasta ocazie .
Salutari cordiale si va invit la actiune
Fam Cristina si Marian Enache -Brasov marianenache21@yahoo.com
Felicitari pentru reusita concediului. Cel mai mult mi-a placut cutia din spate... Multi pun asa ceva la inceput, dupa care renunta, dar a ta este cea mai mare (cutie :lol: ) pe care am vazut-o pe un camper. Daca nu aveai aventura cu aderenta pe fata nu aveai ce povesti, bine ca s-a terminat cu bine. Interesante locatii off, curaj maxim. Anul acesta nu, dar la anu' intentionam Turcia-Grecia circuit si ar fi bune si niste locatii off, dar pentru rulote si fara probleme cu autoritatile. Inca o data, bravo !!!
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
... va scriu cam greu de la tableta dar astea sunt conditiile insa compenseaza cafeluta si aerul bun, usor sarat, de la salina Turda.
Mai aveam cateva zile de concediu si zic intr-o doara Oanei .... sa profitam si sa mergem
putin si la munte, undeva intr-o locatie apropiata ... Ei bine nu s-a putut realiza consensul decat
pentru Baile Felix.... asa ca de ieri de pe la 12 suntem din nou la drum.
Imi pare rau ca nu am mai avut timp sa public pe forum iesirea, .... dar daca sunte-ti prin zona, poate ne vedem.
.... asa deci, incerc sa raspund pe rand intrebarilor voastre.
@Ciprian
Locatiile in care am campat sunt:
(pe harta mea le gasiti cu denumirile)
1. OFF Camp & Parking Kavala_2 ( 40°56'43.30"N / 24°25'48.97"E)
2. OFF Camp - Agioss Ioannis Beach ( 40°11'30.74"N / 23°41'25.12"E)
3. OFF Camp - Milies Beach ( 40°39'44.21"N / 23°43'4.37"E)
Obs. acuratetea coordonatelor este data de Google Earth. Pentru mine au functionat.
Altfel, sa stii ca la un moment dat a trebuit sa apelam la "lupul cel rau" ca nu se mai putea cu Antonia. ... asa ca sa stii ca te-am pomenit.
@Violeta,
... legat de contactul cu autoritatile am sa va redau experienta mea din ultima locatie Stavros (Milies Beach).
A venit nenea politaiu, a trecut pe la fiecare din RV, le-a notat numarul pe o agentudata si ne-a pus in vedere sa strangem imediat si sa plecam.
In prima faza am lasat omul sa fie ferm si apoi usor usor am inceput negocierile.... stiid ca vorba dulce mult aduce, il intelegi si pe el e ok.. yes yes ok ok...
Dupa cum obs in ultimele poze.. eu la Stavros eram cam cu toate afara.... asa ca i-am confirmat ca am sa strang imediat ceea ce am si facut....insa cu plecatul i-am
cerut permisiunea sa ne lase sa dormim peste noapte cu promisiunea ca maine de dimineata plecam.
Ca sa fie totul inteles bine si de mine si de el.... am stabilit ca plecare sa fie pana in ora 9.
Politistul a tinut sa precizeze ca a doua zi cand va venii nu va mai vorbi ci doar va scrie amenda.
Pentru noi oricum era ultima seara si deja stabilisem plecare pentru ora 7 dimineata.... dar oricum chiar daca as mai fi ramas as fi plecat.
Ca sa aveti toate detaliile va precizez urmatoarele
1. la intrarea in perimetrul plajelor era semn inficator cu camparea interzisa.
2. politistul ne-a oferit alternativa pentru camare off-camping in Olympiada (urmatoarea statiune)
3. Milies Beach - este o locatie off-camping cumva in statiune (foarte aproape de statiune) ... foarte diferita ca locatie decat Ioanis Beach
ps. Din discutiile ulterioare cu vecinii rv-isti greci... politistul ar fi venit in urma unei reclamatii facute de un locatar de la vila de peste drum...pe motivul
ca rv-urile noastre ii obtura vederea la mare.
Ati observat corect, unul dintre cele trei echipaje cu care ne-am intalnit era Fam. Parpaneata.
@Cosmin
... pentru noi viata off camp a decurs foarte ok adica nu ne-a lipsit nimic.
Mancare am facut-o numai inauntru. Si o supica, paste cu ciuperci, mancarica de mazare etc. Daca am vrut gratar am facut (uite in poza 6) dar am cautat sa fie organizat cat mai sigur si oricum nu direct pe sol.
Te orintezi in teren, daca locatia permite ok daca nu mai bine te abtii. Ex. Ioanis Beach e ok dar Kavala sau Stavros nu.
Legat de dusuri ce sa-ti spun... in locatiile amenajate am gasit (Kavala, Stavros) dar la Ioanis Beach (Nikiti) nu.
Umplerea rezervoarelor poti sa o faci de la benzinarii sau de la pompele de pe langa terase..... in orice locatie am gasit solutii. Oricum trebuie sa te inarmezi cu rabdare ca nu prea are debit.
Golirea apei uzate am facut-o pe drum, de obicei in sant. Am un furtun suficient de lung care il cuplez la scurgerea rezervorului si pe care il indrept / bag in sant.
Asta ca sa nu fie disgratios si sa se vada balta de apa sub camper.... si sincer ... mai si miroase.
Cat de complicat este pentru rulote sincer ma abtin sa comentez pentru ca nu am experienta asta.... am vazut, dar nu sunt cel mai in masura sa dau detalii asa ca va expun cu cea mai mare placere experienta personala.
Mi-e mi se pare destul de simpla si rapida solutia mea.... adica... baga furtune in camper si umple bazinu .....si doi da drumul la robinet sa curga apa-n sant.
Pe camper am doua bazine destul de mari, de apa curata vreo 80 litri ... de apa uzata 100 litri. Cand s-a terminat sau s-a umplut te duci si rezolvi problema in ceea mai apropiata locatie.
Golirea casetei de toaleta am facut-o de ori (scuze de detalii) de fiecare data in locatia corecta (inclusiv la Ioanis Beach - locatia cea mai off/neamenajata dintre toate) dar in conditii mai mult s-au mai putin igienice...
adica daca n-am avut apa curenta mi-am spalat caseta cu apa din bidon.
@Mihai
Multumesc pentru urari. Cand mergi cu ciurdina de copii dupa tine se intampla sa le mai schimbi si de doua ori pe zi hainele, daca nu si mai.
Bani nu au fost o problema niciodata, pur si simplu a fost decizia noastra... integral OFF sa vedem cum e. Nu suntem nasuri subtiri, nu ne-a cazut nimic sa spalam un maieut.
In caz ca nu iesea bine luasem si aceasta optiune in calcul. Dpdv financiar mi se pare foarte convenabil, ca idee ne-am trezit pe la jumatate concediului ca nu cheltuisem mai nimic.... dupa ne-am razbunat cu toate prostiile.
Lada e acum in repaos. Pentru ca nu trag nimic (inca) si ca sa usurez si mai mult am dat jos si carligul.... care apropo era foarte solit si greu ... cred ca de altfel destul de profi.
Sa stiti ca, la ducere, in timp ce mergeam am tot incercat diverse combinatii de presiune si intr-adevar mi s-a parut ca la presiune 3.5 - 4 atm e mai bine. Dupa am mers cu 3.5 pana acasa.
@Marian
.... sincer nu stiu ce sa-ti raspund. Am stat sa ma gandesc daca postul tau e o greseala.
Totusi sa stii ca nu suntem genul solitari... ne place compania oamenilor de bun simt, cu 7 ani de acasa. Acum daca mai sunt si cu copii cu atat mai bine ne intelegem problemele.
Asa ca iti asteptam propunerile si pana la anu poate ne gasim pe aci pe la noi prin Romanica.
@Gabi
Multumesc Gabi. Intr-un fel e super buna...ca e mare si imi ofera capacitate de stocare extra.... camperul meu fiind totusi unul destul de micut. Din nefericire este si destul
de grea.... am facut-i din tabla de aluminie de 1,5 si schelet de rectangular de 2.... adica vreo 14 mile cheltuite.
Incerc sa gasesc o solutie sa inlocuiesc tabla de aluminiu cu ceva mai usor... gen material plastic.... asa ca daca poti sa-mi recomanzi ceva nu ezita.
Gabi orice experienta ajuta si in general daca nu faci pe desteptu si gura mare este putin probabil sa o iei in freza
Altfel, pentru circuitul de la anu speram ca lista cu locuri sa fie suficienta de mare sa incapem si noi pe ea.
Bravo Sebastian, frumos concediu, la mai multe.
Am facut si eu un circuit 30 Iunie - 24 Iulie dar nu am stat OFF din doua motive:
- am fost doar un singur echipaj
- la copii le place la piscina si a trebuit sa-i multumesc si pe ei ;). [fata 11 ani :), baiat 8 ani :) ]
Data viitoare sa nu ratati peninsula Sikia si Lefkada (nu la Vasiliki Beach pentru ca bate vantul si sunt pietroaie pe plaja fara nici un fir de nisip, va recomand golful Desimi)
La anul eu vreau sa fac un circuit de 20-25 zile in Italia, poate combinam ceva.
Fişiere ataşate
Traseu Grecia.jpg (99.19 KiB) Vizualizat de 2203 ori
Autorulota Weinsberg CaraBus 600K - Fiat Ducato
Robert Moga
0722194730
robert_moga@yahoo.com
Suna bine de pe acuma ... sa fie si Cortina D'ampezzo :D .. camping, peisaje superbe etc.
Mi-ar fi placut sa fie anu asta, insa ... Dar uite cum iti scoate Dumnezeu oportunitatile inainte.