Impresii de calatorie....
Gata aventura noastra in Grecia. A fost foarte frumos si inedit, o premiera din multe puncte de vedere... pe alocuri cu sare si piper.
Pentru noi ... prima iesire cu camperul in strainatate, prima iesire OFF Camping atat de lunga, prima iesire singuri, etc.
Cu inceputul ar fi cam asa...
Nu am mai avut radare si pana la urma in locc de 1 - 9 August a fost 21 - 31 Iulie.
Am "campat" numai OFF, cate 3-4 zile in Kavala, in apropiere de Nikiti si in apropiere de Stavros. Am scris cu ghilimele campat pentru ca turismul OFF Camping este doar tolerat nu si incurajat de catre autoritati a.k.a politie.
In OFF, pentru a evita neplacerile cu politia e indicat ca amprenta la sol sa fie cat mai mica.... adica......
fara terasa, fara covor, fara foc (gratar) direct pe sol, fara campari pe partea cu plaja, plus altele ce tin mai ales de bunul simt al fiecaruia si deci de respetul pentru celalalt.
Din cate am vazut, setup-ul clasic ar fi o masuta si doua scaune.
Legat de harta, la care munceam inainte de plecare, mi-a fost utila, dar in general experinta in teren e mai valoroasa.....asa ca la cat mai multe iesiri.
Dpdv tehnic camperul a mers impecabil...viteza de croaziera de 80 km/h in mers lejer, urcusurile abrupte cu a 3-a la 30-40 km/h.
Pana aici toate bune si frumoase, insa (din vina mea) comportamentul rutier indeosebi la ducere) a fost instabil...concret am facut urmatoarele prostii...si le scriu ca alti novici sa poata invata din experientele altora....(din experienta insa, e greu sa inveti asa ....si mie mi se spusese dar am uitat).
Deci:
-> partial am supraincarcat camperul pe partea din spate, punandu-i o cutie metalica pentru marirea capacitatii de cargo. Buna dar grea + incarcatura bagajelor ...hmm...masina se lasase pe spate pronuntat.
-> am uitat sfatul bun al lui Ionut si am plecat de acasa cu bazinele de apa curata si uzata la jumatate si de aici un factor foarte important de destabilizare.... apa imi batea in bazine cand pe stanga cand pe dreapta.
in plus la toate astea, o probabila uzura a suspensiei spate si de ce nu, lipsa de experinta in depasiri cu agregate asa mari... cum spuneam cand intram in depasiri eram ca vaporul pe furtuna, balansam si-n stanga si-n dreapta ....lucru care intr-o anumita situatie era sa ma coste si care sincer m-a solicitat la condus.
Am fost foarte contrariat de comportamentul masinii, mersesem destul de mult cu ea si mi se paruse foarte stabila si lejera la condus.
La intoarcere am mers cu bazinele goale, deja se schimbase "kalimera"....acasa am dat cutia jos si totul a revenit la normal......oricum o sa intre la o revizie a suspensiei fata spate.... foi de arc, arcuri, telescoape, perne si ce-o mai fi pe acolo...
Am sa va povestesc si o faza (acum hazlie) din categorie sarea si piperul unei calatorii......
... la plecarea din Kavala, pun GPS-ul, face ruta si GO...dar din cauza soarelui nu am sesizat exact drumul indicat....si astfel m-am incadrat pe un sens unic in urcare prin Kavala si dai si urca si urca nu foarte pronuntat dar urca....usurel intr-a 3-a. La un moment dat ma depaseste un nene care crezand ca ne-am ratacit, se opreste si se ofera sa ne scoata spre Tesalonic. Zic ok, dragut din partea lui.... si ia-te dupa el.... si urca si urca...strazile parca din ce in ce mai stramte. Dragilor, la un moment dat vad ca urca pe o panta mult mai abrupta ca pana acum...... am turat cat s-a putut sa pot lua viteza...si urca....dai a 2-a urca, dai a-1-a, mai urca.....dar spre finalul pentii GATA. Nu a mai vrut si pace. Nu mai aveam aderenta pe fata..... rotille motoate (adica fata in cazul meu) atingeau solul dar nu mai aveau suficienta apasare ca sa ma urce. .... Am incercat dar se invarteau in gol. Zic nevasta asta e.....pana aici ne-a fost, de-acu dansam zorba cu grecii. Sa va mai spun ca in spatele meu erau la 20 de masini blocate.... pe sens unic, ca plecasem relaxati .....hmmm.... cred ca atunci am slabit 3 kile. Ca sa scurtez....dupa ce am depasit starea de colaps....usor usor, cu piciorul pe frana si mana la fel ... am dat in spate.... au trecut masinile din coada.... grecu a coborat 50 m si a oprit circulatia in ultima bifurcatie in care puteam intoarce..... si iar 50 in coborare cu spatele in panta. Au fost cele mai stresante clipe de condus din viata mea. Am intors....grecu si-a cerut milioane de scuze ca ne-a bagat pe acolo si ne-am urat drum bun. Copii in toata aceasta perioada, multumesc lui Dumnezeu... au dormit.
In rest can-n concediu.... plaja, frape, suvlaki, .....plaja, bere, arnaki, .......plaja, frape,giros .... etc.
ps. De asemenea salutam cu drag colegii forumisti cu care ne-am intalnit pe plaja din Nikiti si in a caror companie agreabila ne-am intretinut.....
Toate cele bune,
Sebastian