Am fost in camping la Malul Marii de joi pana luni, acum suntem acasa. Din pacate parteneriatul n-a reusit, s-a razgandit proprietarul. Asta e, dupa parerea mea a facut o alegere gresita: am fost 6 echipaje din ClubRV ca sa "vedem locatia" si sa punem bazele parteneriatului, in afara de noi mai era un singur client platitor.
Despre locatie:

Camping-ul "Malul Marii" se afla pe faleza de deasupra plajei "Midia", la 2-300 metri de plaja "Corbu". Totul este salbatic in zona, si tocmai de-asta e frumos, pentru ca nu este dezvoltat si amenajat de mana omului. Exista sanse sa ramana asa (o vreme) pentru ca zona este rezervatie naturala si nu se poate construi nimic. Chiar si asa pe Plaja Corbu au aparut cateva (am numarat trei) chioscuri care comercializeaza bauturi reci, am vazut un bar la captul dinspre unitatea militara unde am baut o cafea (evident ca au si bauturi). De pe plaja Corbul am vazut un indicator "Magazin 200 metri" pe care insa nu l-am urmat sa vad ce ofera respectivul magazin. Magazinul este intr-o cladire un pic departe, sus pe faleza. Exista in zona un restaurant-cherhana unde se poate manca un peste prajit, au si alte specialitati dar intelegem de la fam Dragomir ca specialitatile nu-s de laudat. Poate ne vor da ei mai multe detalii. Mai exista un restaurant pe plaja Midia in apropiere de camping insa acesta nu era deschis pentru turisti in perioada in care am stat noi acolo (totusi in locatie a avut loc o petrecere privata cu prezenta numeroasa, restaurantul este functional, doar ca nu era deschis).
Camping-ul cred ca este, din punct de vedere legal, o parcare - motiv pentru care veti gasi la intrare un indicator "P" :) Asta sper sa nu sperie pe nimeni, pentru ca in realitate este un camping cu toate dotarile: curent electric, apa curenta, toalete curate, dusuri cu apa calda. Pentru ca in zona nu se poate construi nimic, grupurile sanitare sunt amenajate in containere. Apa provine de la un put de 30 metri adancime, presiunea vine de la 2 hidrofoare, si este de mintionat: presiunea apei la dusuri si la prizele de apa din dreptul loturilor de campare este de invidiat! Apa calda este incalizta in sistem mixt solar + electric, asta inseamna ca va fi apa calda indiferent de conditiile meteorologice si indiferent de numarul turistilor cazati. Pot spune ca apa calda a fost de fapt fierbinte, nu calda! In container-ul toaleta pentru barbati erau amenajate 2 cabine de dus, una normala si inca una de dimensiuni reduse pentru copii (cu instalatiile montate la intaltime mai mica astfel incat sa ajunga la ele copiii, dar inaltime prea mica pentru a fi utilizate de adulti). La exterior, intre containerele sanitare pentru femei si barbati sunt montate cateva (4?) dusuri exterioare pentru curatat nisipul dupa plaja. Aceste dusuri sunt alimentate cu apa dintr-un bazin de apa vopsit negru montat pe acoperisul unuia dintre containere. Apa nu e calda (mai degraba rece) si aici n-are nici presiune, probabil vine prin cadere din bazinul respectiv. Tot in aceasta zona sunt containere pentru colectarea selectiva a desurilor.
Loturile de campare sunt marcate. Pe fiecare loc de campare exista priza pentru conectarea la reteaua electrica si priza cu mufa rapida pentru conectarea la sursa de apa (sau pentru umplut rezervorul). Nu exista umbra si nu va exista curand! Proprietarii au incercat sa planteze diverse plante in zona, nu s-a prins nimic. Acum am vazut plantati pini, si linga fiecare pin era o instalatie de irigare. Speram peste 10 ani sa existe si umbra naturala :)
Proprietarii sunt deosebit de prietenosi si saritori, fara sa fie indiscreti. Daca doriti sa vizitati zona sa-i sunati inainte pentru a afla care este drumul de acces cel mai usor cu rulota! Noi am mers dupa coordonatele GPS si ne-am oprit la una dintre posibilele intrari. Acolo ne-am intalnit cu un localnic intr-un BMW 4x4 care ne-a indicat drept cel mai facil drum de acces un drum care porneste din satul Corbu de langa troita si care merge apoi pe langa malul marii. Noi îi multumim si pe aceasta cale pentru amabilitate, dar din pacate informatia era "veche"! Drumul n-a fost neaparat rau dar am trecut prin cateva zone cu noroi. Nu ne-am blocat pentru ca tragem rulota cu o masina 4x4 si "ne-am luat avant" cand am vazut noroiul, dar am ajuns in camping pe un drum mai lung decat era necesar, cu rotile pline de noroi - motiv pentru care moover-ul nu a functionat (luneca). Asta ne-a rapit un pic din bucuria primului contact cu camping-ul, si asta in mod absolut inutil. Drumul corect ar fi fost mult mai scurt si fara noroaie!!
Dupa cum am marcat si in poza de pe Google Maps, in zona se poate campa "off", legal, pe plaja Corbu. Se plateste o taxa modica de aproximativ 15 ron/saptamana (sau 100-si-ceva pe an!). Accesul auto este rezonabil, si plaja Corbu este mai lata, mai frumoasa si cu mai mult nisip decat plaja Midia (unde-i camping-ul). Pe plaja Corbu exista cateva containere pentru gunoi si cateva toalete ecologice (unde rulotistii pot deversa caseta de la WC :D ) dar nu exista nici o sursa de apa. Se poate face alimentarea cu apa in localitatea Corbu. Decizia off/camping este dificila in aceasta zona: plaja Corbu e mai frumoasa si se campeaza aproape gratis, dar camping-ul ofera toate facilitatile si plaja Midia e mai putin populata decat Corbu. Cei 200 metri dintre plaje nu transforma Marea Neagra in Marea Egee (apa este la fel de tulbure, adica are culoarea caracteristica Marii Negre, tulbure de la nisip).