Cascada Bigar

Orice membru al forumului ClubRV-RO poate propune o intalnire rulotistica
Sorin Tirna
Membru forum
14
Oras: dragasani
Data nasterii: 06 Iul 1971

Cascada Bigar

Mesaj de Sorin Tirna »

Buna ziua !
Cascada Bigar,,,,,in zona Caras Severin,locuri de campare stie cineva , ma poate ajuta cu niste raspunsuri !?
Astept raspunsuri .
Multumesc
Suzuki Grand Vitara+Swift Accord
Costachi Gabriel
Membru forum
15

Re: cascada Bigar

Mesaj de Costachi Gabriel »

Buna ziua!
Iti recomand Cheile Nerei cu mai multe obiective cum ar fi Cascada Beusnita, Ochiul Beului, Tunelele, Lacul Dracului la care ajungi strabatand cheile care sunt foarte frumoase. La Pastravaria Bei este camping. Cascada Bigar o poti vedea la intoarcere pe traseul Oravita - Anina - Bozovici. Din Dragasani la Moldova Noua iti recomand traseul prin Clisura care este deosebit si in care te poti campa pentru o zi pe malul dunarii. Eu am facut traseul de doua ori si tot as vrea sa-l mai fac.
Drum bun!
Gaby, Tantzy, Alexandra si Tasha. Craiova-Dolj.
Dacia Logan 1.5dci, Beyerland Vitesse 3-80/2.
Tudorel Dinu
Membru forum
11
Oras: Oltenita
Data nasterii: 11 Noi 1962

Mesaj de Tudorel Dinu »

Buna ziua,
Cascada Bigar si Cheile Nerei sunt obiective turistice de cota 10. Daca Dl.Costachi Gabriel ne poate furniza mai multe detalii referitoare la modul de campare in zona ( eventual off) precum si trasee recomandate (timpi, cote de dificultate etc.).
Mulțumim!
Tudorel & Mariana Dinu
Volkswagen Golf 3 TDI 1.9 & Adria Optima
Tel. 0726391567
E-mail: dinutudorel@mail.com
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Autorulota Dethleffs Just 90
baltacgabi
Membru forum
11
Oras: Timisoara
Data nasterii: 28 Ian 1970

Mesaj de baltacgabi »

Buna ziua, de Paste am fost pe Cheile Nerei si am campat off, inainte de intrarea in Sasca Montana (dinspre Oravita) e un teren imens cu apa curgatoare ii spune ''la balastiera'', apa de baut am luat din Sasca de la fantani, cam 3 km de mers. Pana la campingul Damian, drumul e foarte rau,(de la Podul Bei) nu recomand sa se mearga cu rulotele si e si foarte foarte ingust, abia incap 2 masini. De 1 Mai, am campat tot off, la 400 de metri de cascada Bigar. Dupa Anina, (spre Bozovici) la un moment dat, e un drum la stanga, (forestier) cu indicator Valea Poneasca, imediat, tot pe stanga sunt pajisti, vreo 3-4, cu pomi, vegetatie si apa curgatoare. Apa de baut e la 100 m de aceste pajisti, la sosea. Sper ca raspunsul meu sa va fie de folos.
Opel Zafira diesel 2000cmc + Dethleffs Nomad
Costachi Gabriel
Membru forum
15

Domnule Dinu va recomand sa faceti traseul prin Orsova-Moldova Noua cu campare de o noapte pe malul dunarii intre cazane chiar daca drumul are unele portiuni mai rele. Este un traseu de care noi inca nu ne-am saturat desi l-am facut de doua ori pana acum iar la Cazanele Dunarii mergem in fiecare an. De fiecare data cand am fost la Cheile Nerei am stat la Pastravaria Bei unde este o poiana frumoasa in care incap mai multe rulote si corturi (plata a fost modica). Se pot cumpara pastravi de la pastravarie dar mie unul nu prea mi-au placut (sunt prea mari si am vazut cand ii hraneau din sacu' de concentrate). Noi in trei zile am facut toate traseele. Traseul de la Pastravarie la Ochiul Beiului si mai sus la Cascada Beusnita noi l-am facut intr-o dimineata (cu trezit tarziu, baut cafele si multa lene) urmand ca La Tunele sa mergem dupa masa. Sper sa aveti norocul sa curga apa la cascada (daca este un an secetos curge un firicel de apa sau chiar deloc) In drumul spre Podul Bei trebuie sa vedeti si cascada La Vaioaga. Ambele trasee sunt usoare. In schimb la chei va trebui sa va pregatiti de un traseu mediu si lung (la noi a durat o zi dus-intors) cu treceri tinandu-va de cabluri, sarituri peste crapaturile din carare si traversarea Nerei la un momentdat. Este recomandat sa aveti in rucsac incaltari din neopren sau sandale. Traseul incepe la Cantonul lui Damian (unde ajungeti cu masina) si se termina la Lacul Dracului. De aici aveti doua posibilitati: va intoarceti inapoi pe acelasi traseu (inca 6 ore de mers) sau continuati spre Sasca Romana unde va poate astepta un membru al grupului cu masina. Noi ne-am intors pe acelasi traseu si mai departe de Lacul Dracului nu mai stiu cum este traseul dar am inteles ca este mai usor. Va mai ramane o zi pentru odihna. Cam astea ar fi. Sa fiti atenti ca sunt serpi. Este recomandat sa aveti bete cu care sa bateti in pamant din cand in cand. La cascada Bigar ajungeti pe ruta Oravita - Anina - Bozovici in drum spre Herculane unde este deja alta poveste.
Va urez vreme si drum bun!
Viorel Grosu

Mesaj de Viorel Grosu »

Va rog sa spuneti si povestea spre si despre Cascada Bigar. Poate aflam locuri de campare cu rulota, accesibile, conditii, preturi, trasee de vizitat, etc.
Costachi Gabriel
Membru forum
15

Din pacate la cascada Bigar inca n-am ajuns si nu va pot spune decat ceea ce stiti deja din media. Desi am fost de doua ori pe acest traseu intotdeauna m-am intors de la chei pe ruta Oravita-Resita-Valiug (Lacul Valiug)-Gărâna (Lacul Trei Ape)-Semenic-Slatina Timis-Herculane.
Scrie răspuns