Stranduri Termale Romania
In perioada 1-4 mai 2014 m-am hotarit sa cutreier prin zona de NV a Romaniei dupa stranduri termale ,avind chef de o balaceala .
Am promis in alta postare sa revin cu amanunte .Plecind mai tarziu decit am preconizat,adica in 30.04 orele 13 m-am hotarit sa plec direct catre Mihaieni avind cit de cit ideie despre ce gasesc acolo.
MIHAIENI
Este un sat al com.Acas (Satu Mare) din DN ce trece prin localitate se face un drum destul de rau de aproximativ 3 km ,ca punct de reper este Biserica Reformata Calvina pe dreapta.
Strandul este pe partea stanga a drumului , este relativ nou ,realizat cu fonduri UE. Nu m-a interesat cazarea la casute dar exista posibilitatea de a sta si acolo ori in minihotelul din dreptul piscinei acoperite.
Ce am gasit acolo :
-Campare: “ +” locuri suficiente,teren drept ,cu o mica portiune unde era un sant.
“+ “locul fiind destul de izolat,ai parte de liniste si exclusivitatea de a face o baie nocturna sau matinala.Orarul pentru vizitatori fiind intre 8-20
“+” locuri de joaca, cu leagane ,balansoare,topogane
“-“ lipsa umbrei ,absenta pomilor
-Grupuri sanitare : “+” foarte curate.
“- “am gasit doar un singur grup sanitar exterior (in interiorul cladirii existau si garderobe si alte grupuri dar nu m-au interesat)
“- “ lipsa posibilitatii de a golire a “fosei” si a toaletei chimice. (am golit “comoara” intr-o toaleta )
- Energie electrica “+” current constant fara variatii
“-“ putine prize adica 2 tablouri a cite 3 respectiv 4 prize
-Gratar “+ “locuri separate pt. gratar betonate foarte frumos
Au existat si 2 (………..) care au facut foc direct pe iarba proaspat tunsa
-Personalul “+” serviabil cu enorm bun simt
- Apa termala “+” principala atractie a locului
“+” temp este 38-40* C
“+”avind in vedere ca este descoperita recent (anii 1970 ) consider ca are foarte multe proprietati curative,avind in vedere si mirosul caracteristic si se poate observa cum curge in bazin cu fluctuatii ale debitului.
“-“ cu toate ca a fost sezon ,adica aglomeratie nu au catadicsit sa aiba toate bazinele pline
De aici stind de vorba cu un alt rulotist din Salaj imi spune de un strand la CHISLAZ, nu am stat prea mult si in 03 mai dimineata am plecat intracolo.
PS. Aici m-am intilnit cu dl. Arcadie venit si el la tratament dupa multa munca la mosie :D
[picasa]http://plus.google.com/photos/104065377 ... 4457975969 #[/picasa]