Turcia la inceput de sezon - 18-30 iunie 2014

Orice membru al forumului ClubRV-RO poate propune o intalnire rulotistica
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Turcia la inceput de sezon - 18-30 iunie 2014

Mesaj de Rusu Mihail »

Cu citeva zile in urma, ne-a revenit dorul de o excursie in Turcia, care am mai programat-o in 2011 si pina la urma nu a iesit din diverse motive. Se pare ca de data asta chiar plecam.
Traseul este cit de cit asemanator, cu cel facut de noi in 2009, adica, "un gen de circuit", care insumeaza aprox. 2850 km pe parcursul a doua saptamini, in a doua decada a lunii iunie.
Dupa un studiu a traseului si a locurilor de popas, a rezultat harta de mai jos, dupa care am impartit zilele, in asa fel incit in locurile de interes, sa putem poposi chiar si una-doua zile.
Cu rabdare, am parcurs traseul virtual pe Google Earth, in special in locurile care ni s-au parut mai interesante si am salvat fotografii, de pe fiecare etapa. In clip, apar toate detaliile.
Planificarea unei excursii mi se pare importanta, pt a nu ne trezi ca trebuie sa conducem o zi intreaga, de a sti cam cit timp avem si pentru noi, deoarece intr-un final este o excursie

Imagine

Ne cerem scuze ca am postat acum intentia, dar decizia am luat-o foarte curind si camperul fiind pregatit, nu e o problema. Oricum, observ ca maroritatea inclina masiv spre Grecia
Totusi, daca cineva isi permite ca timp aceasta vacanta de doua saptamini, este binevenit. Traseul este destul de lung, va fi cam cald, punctul final fiind Kusadasi ( Camping Dereli )
In Turcia preturile sint mai rezonabile, comportamentul lor fata de turisti ne face sa revenim, lumea este simpla, exista si locuri luxoase, dar clipul ce l-am pregatit va va spune totul
Soselele sint excelente, tara e plina de munti, cu sosele destul de abrupte, politia ajuta turistii, adica nu-i vineaza, intr-un cuvint, merita din plin de vizitata, de aceea si re-venim :)

Traseul propus este urmatorul :

Imagine

Sint 8 etape, cu sedre la : Canakkale- Izmir -Camping Dereli (Kusadasi)- Pamucakale- Camping ANT (Erdek)- Istambul - Camping Moocamp (Selimpasa)- Camping Veliko Tarnovo (BG)
La finalul clipului, se poate observa planul defalcat pe zile. Traseul nu este batut in cuie, daca undeva este frumos si vrem sa stam, stam. Totul este orientativ, dar in mare, asta e.

Imagine

Aceasta este doar planificarea excursiei. Ce-o iesi si cum o fi, va spunem la intoarcere, sau daca vor fi posibilitati chiar si de pe traseu. Cele doua saptamini sint rezumate in 10 min.
Nu mai are rost sa pun alte poze, deoarece in acest clip sint prinse etapele si fotografiile aferente. Practic este o "oglinda" excursiei care intentionam sa o facem. Vizionare placuta !

Turcia cu camperul - Excursie virtuala 2014

LINK YOUTUBE : https://www.youtube.com/watch?v=ia3y5iez3AM

Drumuri bune tuturor si sa auzim numai de bine !

Imagine

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Re: Turcia la inceput de sezon - 18-30 iunie 2014

Mesaj de Isdraila Ioan »

Acelasi traseu pina la Kusadasi,l-am facut si eu in 2010 cu finii.Totul a fost minunat.De la Canakkale la Kusadasi,autostrada pe malul marii(spre Izmir,Aldin cu iesire dreapta dupa poarta de pe autostrada ).Statiune minunata -Insula porumbeilor.Promenada pe malul marii,cea mai buna plaje -Lady Beach,plimbari cu vaporase,bazar,etc...La Ecebat,vizitati muzeul in aer liber de linga ferry,pleaca dimineata pe la 9.00 catre Canakkale.Autostrada catre Izmir,pe malul marii, cu locuri unde turcii vind masline ,fistic,curmale ,etc..cu negocieri .Orase cu leandru si magnolii pe sosea,ce ...un vis.La Troia (iesire dreapta ,nu se vede,se merge pe cimp cam 3-4 km vizitati si cetetea situata in spatele calului..Orasul Izmir cu minunatul tunel la intrare...Pamukkale...o minunatie a lumii...Un traseu minunat .Amintiri placute .
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Da, Rusule. M-ar tenta dar ... prea din scurt.
Trebuie sa las buna ziua, pe aici.
Nu stiu... mai vorbim.
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Nelule, noi am mai facut Turcia, in 1997 - a fost chiar prima noastra excursie in Balcani, cu prima rulota, un hoby vechi din 1900 toamna... :) dar a mers dupa BMW.. chiar excelent.
Apoi, dupa aprox 11 ani de absenta, am revenit in 2009 cu camperul Dethleffs, cu care am ajuns pina la Marmaris...Deci ceva habar avem si ne-a placut TR incit am decis sa revenim
Bineinteles, ca in oricare excursie, nu ai cum sa vizitezi tot ce este in zona respectiva, daca ar fi asa, iti trebuie doua luni si tot nu ar fi suficient...asa ca facem si noi ce-om putea..
Poate cu alta ocazie sa petrecem mai mult in aceasta tara, deocamdata e mai mare inghesuiala pe Grecia, dar Turcia odata vizitata, nu ai cum sa nu revi, in acest " colt al Balcanilor "

Dorule, daca iti pui mintea la contributie, reusesti. In final ne putem intilni si in a doua parte a trseului sau in alt punct. Hai, ca daca vezi si aceste doua clipuri, ti se face dor de duca.
Stiu ca este cam in scurt propunerea, dar asta este, tu sti ca noi luam decizii in citeva zile, fara 1000 de programari.. din cite stiu, zic ca iesirile cu decizii rapide, ies cele mai reusite
Din cele 14-15 zile ale excursiei, avem aprox. 8-9 zile de condus si cam 7 de odihna..adica e gindita destul de lejera. Daca ai Pasaportul ok si " malai " la buzunar, restul se rezolva. :)

Camping ANT - Erdek - Turcia 1997 cu prima rulota '97 - Link Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=t0vF3EsB500

si

TURCIA - Turkish - 27 aug - 09 sept 2009 - Link Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=XQGxxEM2pCQ

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Nota 10 pt. topic !

Adevarate documente ambele filme! Maria se vede ca era in "forma maxima " ! :) NU ca n-ar fi si acum ... :)

Asa ar trebui sa arate acest forum ! Cu fotografii poze, filme , idei , excursii sa tot ai de unde alege ...

..deja ne faci in ciuda.... :)
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Scrie răspuns