Reglaj antena satelit

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Re: Reglaj antena satelit

Mesaj de Rusu Mihail »

Salut Ionut Bratulescu ! Iti explic ce se intimpla. Nimeni nu doreste ascunderea/stergerea anunturilor, in special la Tehnice, deci nu te gindi ca cineva este rau voitor, exclus.
Exista mii de anunturi , postari de tot felul, multe vechi, unele chiar foarte vechi ce nu mai sint de actualitate , care ingreuneaza mult forumul si trebuie usurata cautarea..
S-a luat decizia de a se face ceva curatenie si vor dispare aceste postari vechi sau care nu mai corespund, cit si cele fara continut sau fara sens, anunturi expirate si altele..
Deci, daca vrei sa ajuti cu " o stire de actualitate ", o poti face cu doua trei cuvinte acolo, o explicatie, etc. Deasemeni, vor dispare si subiectele acide ce nu tin de rulotism

Avind in vedere ca ce facem, e absolut necesar, multumim pt intelegere si te rog fa o postare noua, ca sa arati unde pot gasi colegii mai nou, un trepied pt antena satelit..
Eventual sugereaza celor nestiutori sa dea cautare lui google " trepied pt antena satelit " :)
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Va multumesc pentru raspunsuri, si aici, cat si pe privat !
Este adevarat ca era un subiect vechi, dar cred eu ca util !
Cu stima si respect !
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Ionita Bogdan
Membru forum
18

Mesaj de Ionita Bogdan »

Am antena satelit si echipamentul in ..custodie. Evident ca nu m-am tinut sa incarc cartela lunar pt ca nu am plecat cu rulota. Luna trecuta am fost informat ca daca nu incarc cartela in termen de cateva zile ma vor penaliza cu cateva sute de ron :idea: . Pt a evita certurile inutile am reancarcat. Acum a expirat din nou cartela si de data asta m-au sunat sa ma intrebe ce am de gand ? Cand reancarc . Contractul a fost facut pe doi ani , dar se pare ca pt echipamentele in custodie contractul este pe termen nelimitat , pana le predai inapoi sau le cumperi ... :D Intrebarea este : sunt singurul in aceasta situatie sau i-a apucat excesul de zel pe cei de la Focus Sat :?:
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Eu nu am problema ta,am echipamentul meu de receptie si incarc cartela cu SMS de cate ori vreau.
Preda echipamentul sau il cumperi,sau cumperi alt echipament ,dar pastrezi cartela.
Autorulota Dethleffs Just 90
Ionita Bogdan
Membru forum
18

Mesaj de Ionita Bogdan »

Intrebarea este adresata celor care au echipament in Custodie :D
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
Cristinel Acatrinei
Membru CD
17

Mesaj de Cristinel Acatrinei »

Buna seara,tras la indigo,azi am primit si eu telefon de la cei de la Focus,sa imi reincarc cartela caci a expirat pe
15 ianuarie.Iar in luna decembrie am reincarcat in urma unui telefon la fel,insa in urma unei discutie aprinsa
cu operatorul .Nu stiu cum este mai bine de executat,caci focus folosesc doar la rulota.Mai analizam si vom hotari
ce vom face.Sunt sigur caci ca noi mai sunt si altii.
Cristi si Rodica
BMW X3 + Rimor Sailer 670
0745260105,c_acatrinei@yahoo.com
Panait Valentin
Membru asociat
15
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Niky Radu scrie:Cum trebuie sa reglati o antena satelit Dolce...succes, aceste reglaje nu trebuie sa depaseasca 5 minute
:mrgreen: am facut tot ce zici tu in primul post....am receiverul de la telekom, cu abonament de acasa, am antena aia de la tine, cu LNB-ul ei, am incercat cateva ore sa prind ceva...nimic, ce ma nedumireste este faptul ca nici la S nici la Q nu se misca scala deloc...adica semnal 0...din ce am citit pe net se spune ca daca un sistem este bine realizat acesta trebuie sa arate S min 15 chiar daca antena este orientata spre pamant.
Intrebare...
1 Daca antena este ''branduita'' Focusat cu LNB-ul ei...sa fie incompatibila cu receiverul de la Telekom ?
2. Sa existe un defect gen cablu intrerupt, LNB incompatibil sau defect ?

Intrebarile se adreseaza tuturor nu numai lui Niki :D
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Florin Smolnicki
Membru asociat
10
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

Mesaj de Florin Smolnicki »

@ Panait Valentin, te rog să mă suni. Pune-ți un număr de mobil, la semnătură.
Numărul meu de mobil:
0749 233 299.

Totul este, ................. muuuuuuuuuult mai simplu decât pare.

Imaginefoto upload

Imaginedirect upload

Ne auzim la telefon.

Cu respect,
Florin
+40 749 233 299 (Orange)
Ioan.Sturz
Membru forum
14
Oras: Sibiu
Data nasterii: 13 Aug 1950

Mesaj de Ioan.Sturz »

Operatiunea este relativ simpla, baza o reprezinta cateva informatii si activitatea practica. In lipsa unor dispozitive profesionale procedam in felul urmator:
Am gasit locul din care avem vizibilitate buna catre S-SV (zona cu sateliti de interes in Romania) . Am montat antena (stalpul in pozitie verticala cat mai exacta) si am facut conexiuneaLNB-receptor-televizor .  Televizorul va fi in aria vizuala a instalatorului pentru a putea urmari direct nivelul semnalului . Receptorul TREBUIE sa aibe memorat cel putin un program FTA (necodat) de pe satelitul pe care se doreste orientarea antenei. Orientarea antenei inseamna gasirea elevatiei (inclinatiei) si azimutul (orientarea pe orizontala) si fixarea ei in pozitia de maxim a semnalului .    Se roteste LNB-ul , invers acelor de ceasornic , cu aprox. 27 grade (in functie de pozitia geagrafica) si se regleaza elevatia antenei la aproximativ 30- 37 grade (sunt gradatii pe suportul antenei) . Se strang usor suruburile , mai tare cel fix . Se strang suruburile care permit reglarea azimutului si fixarea antenei pe suport in asa fel incat antena sa nu aibe joc pe suport , sa se poata roti cu un mic efort . Atentie sa nu indoiti antena! Deformarea ii strica performantele .
   Alimentam aparatele . Pe ecranul televizorului trebuie sa se vada imaginea generata de receptor (macar atunci cand se schimba programele sau se da sunetul mai tare) . Comutati pe programul memorat , dati volumul sonor la maximum din receptorul de satelit si volumul din TV mediu-maxim . Rotiti USOR antena in jurul sudului (stanga-dreapta) . Trebuie tinut cont ca receptoarele au o intarziere de 4-10 s asa ca trebuie rotit un pic si asteptata reactia receptorului . Sunetul intra inaintea imaginii si-i posibil sa apara diferite zgomote , pocnituri sau chiar semnal util audio . Atunci suntem pe aproape . Acum intervine reglajul de finete ( aceleasi miscari pe orizontala, pe verticala si rotirea LNB-ului) . Marea majoritate a aparatelor au in acest menu doua benzi colorate corespunzatoare nivelului de semnal (S) si al calitatii (Q) . Practic ele reprezinta nivelul semnalului pe satelit si nivelul semnalului pe frecventa canalului  . Reglajul presupune orientarea antenei in asa fel incat cei doi parametri sa fie cat mai mari , considerandu-se ca o calitate de peste 75% este multumitoare in conditii de cer senin .    Se strang usor toate suruburile din aproape in aproape , urmarindu-se indicatiile pentru S si Q pe ecran . Incercati rotirea usoara a LNB-ului pentru semnal maxim .
   Verificarea reglajului se face cu suruburile stranse : se incearca miscarea antenei stanga - dreapta , sus - jos apasand marginile ei , in limita elasticitatii . O antena bine reglata , la acest test , va da nivele mai mici pentru cei doi parametri (S,Q) . Cand reglarea este terminata , se strang aparatele . Se pozeaza cablu de la antena la receptorul de satelit in camera in care va fi folosit sau in rulota. Daca mai sunt necesare detalii suntem disponibili pentru ajutor. Succes!

Panait Valentin
Membru asociat
15

Ce spune colegul Sturz am citit si eu pe net plus inca multe altele....la teorie stau bine...practica ma omoara :mrgreen: mesajul care apare pe ecran zice asa :
''SET-TOP BOX nu poate receptiona semnal '' de aceea intrebam daca este posibil sa fie un defect al cablului sau al LNB-ului
VALI,
Ioan.Sturz
Membru forum
14
Oras: Sibiu
Data nasterii: 13 Aug 1950

Mesaj de Ioan.Sturz »

Am inteles problema Vali, eu am intalnit o situatie in care antena fiind bine fixata nu avea nici un semnal pe Q si S Dupa ce am verificat daca receptorul nu are cumva un defect si am verificat toate conexiunile inclusiv cablu am constatat ca LNB-ul era terminat. Dupa inlocuirea LNB totul a functionat normal. LNB-ul nu este imperechiat cu receptorul Am intalnit situatia in care CAM-ul era defect si a trebuit sa fie inlocuit. Intr-o alta situatie receptia si-a revenit dupa resetarea receptorului. Incearca sa receptionezi prima data un program FTA (necodat). O alta problema poate fi la activarea cartelei de catre furnizorul de servicii TV, intreaba-i telefonic daca la ei totul este inregula. Succes!
Panait Valentin
Membru asociat
15

Gata, am rezolvat problema...a fost din elevatia antenei, pe scala gradata nu are o sageata care sa indice macar aproximativ unghiul, asa ca am masurat acasa pe cea instalata de ei(care are sageata si arata aproximativ 39 grade) cu telefonul unghiul care-l face tija pe care este montat LNB-ul si a iesit valoarea de 64 grade....am reglat antena la rulota dupa acesta si....surpriza...a prins din prima :D ...poate nu este o metoda prea ortodoxa da' a mers.
Multumesc colegilor care mi-au raspuns aici si celor care m-au sunat...Niki dau o bere la Bran :lol:
VALI,
Scrie răspuns