Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am si eu o problema si am nevoie de sfatul vostru.
Am luat un cui intr-unul din cauciucuri. Pina la momentul asta habar nu aveam ca pe autorulota se pot instala cauciucuri speciale , mai sigure.
Pe masina sint urmatoarele tipuri de cauciucuri - VancoCamper 225 / 65 R16 CP 112 R.
Masina nu are roata de rezerva iar eu ma gandeam sa cumpar un cauciuc si jeanta noua cu care sa inlocuiesc roata in cauza iar pe aceasta sa o vulcanizez pe interior si sa o tin ca roata de rezerva.
O seara buna,
Bogdan
Fişiere ataşate
cui_resize.jpg (46.92 KiB) Vizualizat de 2219 ori
Autorulota Hobby Premium Van 60 HGF / Renault Master 2.3D
Muresan Bogdan , Doina , Diana si David
Email: bogdan_muresan@yahoo.com
Tel :0721450730
Eu am avut doua astfel de “aventuri”, numai ca la mine au fost cu suruburi. La prima, eram la mare, intr-o parcare din Neptun mi-a intrat un surub cu tot cu piulita in anvelopa. Auzeam din masina cum se dezumfla. Am vulcanizat-o, am pus siret, a tinut cateva zile dupa care s-a dezumflat. Mi-am cumparat alta anvelopa. La duba, mi-a intrat un surub in avelopa, am trecut pe la vulcanizare, m-a avertizat omul ca reparatia nu e de durata. A tinut cateva zile dupa care s-a dezumflat. Solutia a fost sa cumpar alta noua. Acum propabil ca depinde si de diametrul surubului, eu le-am nimerit pe cele mai groase :D . E destul de nasol momentul sa faci pana si sa nu ai o roata de rezerva pe care sa te poti baza oricand.
Am fost la un service si am rezolvat-o intr-un mod de care sint multumit. S-a pus petec pe interior in schimbul clasicului snur care am inteles ca este o solutie rapida /provizorie.
Desi surubul era gros in diametru, gaura pe interior nu a fost f mare.Eu unul sint optimist sper sa reziste cauciucul .Informativ atasez si un link cu specificatii cauciuc http://www.conti-online.com/www/anvelop ... ps_ro.html
In final am bagat si azot in cauciucuri la recomandarea d-lor de acolo care au fost f draguti si amabili .
Intrebarea mea - este necesar sa avem la noi si o roata de rezerva gata de utilizare sau este doar o greutate in plus ? Cat de eficient este kitul de reparatie - spray si compresor ?
Fişiere ataşate
cui scos_resize.jpg (69.5 KiB) Vizualizat de 2115 ori
Autorulota Hobby Premium Van 60 HGF / Renault Master 2.3D
Muresan Bogdan , Doina , Diana si David
Email: bogdan_muresan@yahoo.com
Tel :0721450730
Eu le am pe amandoua la mine. Sprayul si compresorul nu prea folosesc daca a apucat cauciucul sa se desprinda de janta. Am folosit spray si compresor, lasand cuiul in roata, dar roata inca nu era dezumflata de tot cand am bagat spray-ul.
Am mers aproximativ 200 km si apoi am mers la vulcanizare. Cauciucul nu mai pierduse aer. Inauntru era piln de o mazga albicioasa de la spray si a trebuit spalat foarte bine ca sa poata fi vulcanizat.
Buna seara,
va scriu din experienta... primul lucru pe care l-am facut dupa care am achitionat camperul din DE, la intoarcerea in RO, a fost sa-mi procur roata de rezerva. La fel am primit si eu - compresorul cu spray-ul magic, cu toate ca la un camper de 4t si 50 000, mi s-a parut cam ciudat. Asta s-a intamplat in 2008, timp dupa care nu am avut nevoie nici de spray, nici de roata. Totul pana acum doua saptamai, cand pe DN1 a facut bum un cauciuc Continental Vancocamper "dedicat". Pana la urma a fost bun ca nu a explodat de tot, mai precis a ramas umflat, pe sosea imprastiindu-se banda de rulare. Nu am mai vazut asa ceva decat la amvelope reesapate. Deci roata de rezerva e sfanta, sa nu va lipseasca de la camper. Cand nemtii mi-au zis ca nu are roata primul meu gand a fost: "daca sunt undeva depare pe RO ce fac in cazul unei pene? Dumneavostra ati luat un biet cuisor, eu am trait experienta unei "mari pile", care a intrat si a taiat cauciucul pe toate partile in timpul mersului (nu la camper), ce sa mai vorbim de sabii ninja, linii de tranvai si alte decoratiuni ale drumurilor romanesti :D .
Va salut, sa aveti drumuri bune si iesiri relaxante.
Dragos
Sunt pentru roata. Evident nu de la dealer de rulote . Va recomand o anvelopa de tip C si nu neaparat de ....firma . Eu folosesc la masina personala anvelope tip C ( cargo ) maraca LASSA , sunt turcesti dar sunt ft bune mai ales pt o roata de rezerva .Pretul pt o anvelopa de acest gen este de aprox 400 ron