Aer conditionat

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Calin Lisovschi
Membru forum
18

Re: Aer conditionat

Mesaj de Calin Lisovschi »

pentru doritori, am vazut la Auchan in Bucuresti un AC cu 2 unitati ca in linkul de mai sus la pretul de 700 sau 800 nu am retinut.
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER

@klinutzu

0727.19.19.39
cornelsavu
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

Pentru vara aceasta ma gandesc sa comand un aparat de aer conditionat pentru rulota.
Dupa ce am analizat toate variantele : aparat portabil, split de casa sau cel dedicat pentru rulote, ne-am hotarat la cel dedicat pentru rulote. Cum probabil ca mai mult de 2 ani nu vom mai tine rulota (din cauza ca a crescut familia si usor usor nu vom mai avea loc in ea) iar la vanzarea ei nu stiu daca urmatorul proprietar va dori AC-ul, varianta cu decupat tavanul pica din start si ne gandim la varianta cu montaj sub canapea, urcat furtunele prin sifonier si apoi duse prin dulapurile de langa tavan fara interventii majore auspra mobilierului.
Pentru varianta aleasa sunt 3 modele care se inscriu in buget:
truma compact
truma comfort
dometic hb
Diferenta de pret nu este mare intre ele, dar nu stiu pe care sa o aleg. Ca tot romanul m-as arunca la cea cu puterea cea mai mare, dar automat si consumul de curent va fi mai mare si costul unui stabilizator de tensiune pt a nu avea probleme cu fluctuatiile de tensiune creste. Momentan rulota este 440 si foarte bine izolata, urmatoarea am vrea sa fie maxim 495 - 500. Deci ne-am incadra la limita cu truma saphir compact conform producatorului care zice ca este pentru vechicule cu lungimea interioara de maxim 5,5m si ar consuma maxim 1800W.
As dori daca se poate cateva pareri de la cei care au montate cele 3 modele de mai sus.
Ma mai intereseaza si cat de pretentioase sunt la tensiunea de alimentare? la 200 - 210V mai merg? oricum ii voi pune si un stabilizator.
Ati fost conditionati pentru acordarea garantiei de montajul la cel de la care a fost cumparat aparatul? practic nu prea ai ce strica la el, caci este compact.
Carado A464
0723830014
Toni Conecini
Membru asociat
11
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

Si eu analizez diverse variante de ac si oscilez intre mobil (deoarece nu vreau sa il car tot timpul dupa mine) si unul special de rulote. Avetin un link unde pot vedea cele 3 modele de care ziceti?
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
cornelsavu
Membru asociat
12

Mesaj de cornelsavu »

la exis, motorhome sau in catalogul falle de la peti,
eu nu vreau mobil , si asa nu mai avem loc suficient in rulota nu am chef sa ma mai lovesc si de ala mobil, cele de mai sus au intre 20-24 kg si intra sub o canapea care este aproape deasupra rotii , deci mai castig un pic si la stabilitate.
Carado A464
0723830014
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Pentru detalii de achiziție și montaj, eficientă etc. vă pot ajuta telefonic. Am montat în rulota mea așa ceva acum 3 ani și vă pot spune păreri pro și contra.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
cornelsavu
Membru asociat
12

Mesaj de cornelsavu »

Pana la urma am mers pe recomandarile celor de pe forum si am luat o truma saphir compact de la Peti. Multumesc si celor care m-au ajutat cu recomandari cat si lui Peti pentru suport.
Ca si impresii:
- montajul daca nu ai doua maini stangi este foarte usor, singurul inconvenient este ca trebuie facute 3 gauri in podeaua rulotei 2 pentru aer si una pentru condens si trebuie masurat bine ca sa nu pice una din ele pe sasiu.
- am facut o proba la 30 de grade si baga aer foarte bine, ramane de vazut la vara cu rulota in soare care va fi randamentul
- este un pic zgomotoasa, nici deranjanta dar nici nu poti spune ca nu stii ca functioneaza.

Din cauza ca am montat-o in dulapul unde aveam bateria, acum nu mai stiu pe unde sa pun bateria si ca sa echilibrez cat mai bine rulota ma interseaza cam ce greutate are frigiderul din rulota caci nu am avut pana acum bucuria sa il tin in brate.
Carado A464
0723830014
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Buna seara.
Imi puteti spune, va rog, ce parere aveti despre acest tip de aer conditionat : Dometic Duo Therm Brisk Air2 RV Air Conditioner 13.5 BTU With Ceiling Assembly.
L-am gasit aici : http://www.ebay.com/bhp/dometic-air-conditioner.
As vrea sa stiu de la cei care se pricep, daca merita banii si de ce este o asa mare diferenta de pret intre acest produs si cam tot ce se gaseste pe la noi de vanzare pe la firmele specializate in vanzarea de accesorii pentru rulota.
Multumesc.
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Nu rezulta din descriere, dar cred ca este alimentat la 115V si 60hz. Deci nu va functiona corect in EU chiar si cu adaptor, datorita fregventei de 50Hz.
Puneti o intrebare vanzatorului daca se alimenteaza de la 12V sau de la 115V AC.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Gabriel Schuster
Membru forum
10
Data nasterii: 20 Ian 1967

Mesaj de Gabriel Schuster »

Pentru cei cu rulote pana in 450 cm lungime cabina exista: http://www.ebay.de/itm/Eurom-AC-2400-Wo ... 5675649cdc la un pret acceptabil, tinand cont ca poate fi mutat oricand.
Kia Sportage GTi
Campervan CITROEN Jumper 2,2 dCi
gschuster67@gmail.com
0722 545963
Bucuresti
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Interesanta optiune.
Are o unitate exterioara si una interioara la fel ca AC-urile de camera.
Aveti dumneavoastra asa ceva ? Este eficient ?
Mi se pare o buna alegere pentru ca il poti lua dupa tine sau nu depinde de perioada din an in care pleci cu rulota si locatia in care pleci, dar sunt foarte curios cat de bine raceste.
Am gasit aici modul de instalare si functionare : https://www.youtube.com/watch?v=Nn8mKDBpFi0
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
Gabriel Schuster
Membru forum
10
Data nasterii: 20 Ian 1967

Mesaj de Gabriel Schuster »

Nu l-am folosit in rulota inca, doar l-am despachetat si probat intr-o camera de aprox 15 mp vara trecuta timp de 24ore, cu rezultat multumitor.
Are 2400 BTU, dar nu este foarte zgomotos, se poate regla viteza ventilatorului.
Kia Sportage GTi
Campervan CITROEN Jumper 2,2 dCi
gschuster67@gmail.com
0722 545963
Bucuresti
Scrie răspuns