O parte din cei ce ma cunosc ,stiu ca o luna stau in camping Darmanesti la Nicu Colpos ,apoi la mare in camping S (o luna in doua etape ).Acestea fiind de suflet..,dar si altele ce le intilnesc pe trasee in plimbari.Stau insa si off in "salbaticie ",cind am ocazia sa mai fiu in compania altor colegi cu rulota.Votez 70 % camping si 30 % off.
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Acum ca votarea s-a incheiat putem trage cateva concluzii. In primul rand sondajul n-a fost conceput suficient de bine: 23 dintre votati au votat "peste 14 zile in camping" - asta poate insemna oricat. Evident ca nu puteam face un sondaj in care sa furnizam toate variantele de raspuns de la 1 la 100 zile pentru ca era dificil de folosit, dar daca majoritatea votantilor au votat categoria "peste 14 zile" inseamna ca respectiva categorie ar fi trebuit sa fie mult extinsa.
La sondaj au participat 66 de persoane. Inmultind numarul de voturi per categorie cu minimul si maximul categoriei respective (pentru cateogira peste 14 zile am calculat cu maxim 20 de zile, n-am vrut sa exagerez) rezulta ca acesti 66 de votati au avut intre 434 si 705 nopti de cazare in Romania, adica o valoare per rulotist situata intre 6,59 si 10,61 nopti/turist. Luam in calcul ca la aceste nopti de cazare se adauga altele off-camping sau in afara tarii (nopti de cazare care nu au facut obiectul acestui sondaj).
Concluzii:
-----------
Suntem un club de "plimbareti". Daca luam in calcul ca un angajat are pana-n 28 de zile de concediu de odihna per an, la care se adauga weekend-uri si alte zile libere, rezulta ca colegii nostri petrec intre 1/4 si 1/3 din toate zilele libere in rulota! Felicitari!
O alta socoteala interesanta (dar dificil de facut) este numarul de nopti de cazare anuale per intreg clubul. Pentru 100 membri cotizanti am avea intre 659 si 1061 nopti de cazare cumulate per an, dar comunitatea noastra este mai larga: cat de larga? Nu toti cei 1573 membri ai forumului rulotesc, cu siguranta sunt printre ei multi care nu mai au rulota, sau care inca n-au cumparat rulota, etc. Numarul rulotistilor activi este probabil mai mare decat numarul mediu al utilizatorilor care viziteaza forumul intr-o zi dar mai mic decat numarul total al conturilor de pe forum. Sa zicem ca numaram 500 rulotisti activi: inseamna ca comunitatea ClubRV a asigurat anul trecut intre 3.295 si 5.305 nopti de cazare. Daca ma uit pe statistica RV afisata de d-l Predonu astea inseamna cam 2-3% din totalul noptilor de cazare. Nu-i mult, dar nu-i nici putin.
Pe viitor cred ca ar fi bun un chestionar ceva mai bine elaborat si pe care sa-l completam anual, chestionar care sa furnizeze aproximativ urmatoarele informatii:
- Care sunt preferintele colegilor in materie de rulotism: on camping / off camping, calatorii de-un weekend in jurul casei sau cu saptamanile prin europa, etc. Acest gen de informatii ar permite canalizarea resurselor asociatiei in directia optima pentru membrii nostri.
- Care este numarul aproximativ al noptilor de cazare platite in Romania pentru membrii clubului: aceasta informatie este importanta atunci cand se negociaza un parteneriat: poate noi nu suntem foarte multi, dar suntem un club de pasionati si calatorim mai mult decat media.