Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Rog pe cei care au fost pe coasta de vest a Italiei, Civita Vecchia-Napoli sa imi dea ceva recomandari de locatii interesante.
In jurul datei de 15 mai vom pleca, 3 campere, cu directia Civitta Vechchia. Avem platita o croaziera de o saptamana, 23-30 mai, pe Mediterana, cu plecare din Civita Vechia (langa Roma) si pe langa vreo trei zile alocate pentru Roma vrem sa vizitam si Napoli si Pompeiul.
Pe acel traseu insa, vrem sa mai includem si alte obiective.
Daca gasim Feriboath de la Napoli spre Nice sau alt port pe coasta franceza si pretul e comparabil cu motorina necesara ocolirii vom incerca sa traversam pe mare.
Vrem sa ne intorcem pe Coasta de Azur si apoi prin Paris si Germania spre casa.
Daca nu luam feriboathul ne intoarcem pe coasta italiana, si intram in Franta prin Monaco.
Si pentru acest traseu ma intereseaza locatii care nu trebuiesc ratate.
In afara de Roma si Napoli ne-am propus sa vizitam si Genoa la dus.
Ce ne mai propuneti fara a ne abate prea mult de la traseul de intrare dinspre Austria ?
Credeti ca drumul de dus spre Roma e mai bun sau mai scurt sau mai ieftin prin Austria sau tot pri Trieste e mai indicat?
Astept sfaturi, si multumesc anticipat.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Incep cu ce e mai rau, mare grija unde parcati/campati de la Roma in jos, foarte mare atentie! Drumul catre Roma este mai ieftin si mai frumos prin Austria, de la Napoli probabil ca aveti feribot pentru Nice, daca nu din Civitavecchia aveti cu siguranta , nu stiu pretul dar cu siguranta nu va fi mare diferenta intre motorina+autostrada si feribot; daca stati bine cu timpul atunci "pe roti" si pe langa autostrada, daca nu, sus pe feribot (atentie fara camera ca e scumpa, deci ziua si fara). Daca luati decizia "pe roti" atunci va recomand sa mergeti pe SS1 de la Roma la Livorno (este gratuit si imediat dupa Livorno este Pisa). Eu as merge pe sosea, feribotul vi se va parea o bataie de joc dupa croaziera. De la Livorno-IT si pana la Cannes-FR va recomand sa mergeti numai pe autostrada, pe nationale se circula extrem de greu si se pierde mult timp. Totusi eu nu m-as duce pe coasta Frantei, gasesc mai interesant Torino-Lyon-Paris prin tunel de Frejus, traseul este de vis si dupa atata mare acum numai munte de calitate. Sau prin tunel de Mont-blanc si atunci vizitati si Geneva-CH (Elvetia-alta lume) intre Torino si Lyon. Daca imi dati un traseu, il pot reface numai pe nationale acolo unde se preteaza, e mai interesant si ieftin. Marile magazine au si statie de carburanti, acolo trebuie sa alimentati, este mai ieftin. Plinurile trebuiesc facute in Austria si Franta. Camping nu stiu sa va recomand, eu stau numai off.
In primul rand vreau sa specific faptul ca acest topic nu a fost gandit numai ca o discutie privata intre mine care intreb si ceilalti care imi raspund.
Toate informatiile astea pot fi de folos celor care le citesc.
Marius, multumesc pentru detalii si am cateva intrebari:
De ce sa am grije la parcari si opriri la sud de roma? Hoti, amenzi, de ce anume sa ma feresc, pentru ca oprirea este obligatorie pentru popasuri si pentru odihna in general.
Si eu sunt adeptul off dar de data asta voi folosi parcarile speciale numite AREA SOSTA care in Italia costa circa 12 euro pe noapte si poti innopta in conditii sigure in spatiu imprejmuit privat, ai apa potabila si loc de deversare a apei uzate si a WC-ului. Unele au si curent contra costa 3-6 euro pe noapte functie de consumatorii pe care vrei sa ii folosesti ca putere.
Uitandu-ma la harta, am vazut ca distanta pe mare intre Napoli si Franta este mare, comparabila cu traseul pe uscat si ma astept sa fie scump si sa dureze mult, asa ca revin la ideea ca merg pe uscat. Am cautat si trasee de feri dar nu am gasit directe catre porturi franceze cu plecare din Napoli.
Gasirea magazinelor este dificila si sunt mai ales pe drumurile nationale desi au si la produse si la statiile de combustibil preturi mai mici.
Mi-ar fi de folos sa stiu denumirea retelelor de magazine respective ca sa le caut pe GPS.
Dintre obiectivele propuse Florenta pare a fi de ne ratat si se afla in traseul Trieste-Roma. Deasemenea traseul la dus pare a fi cel mai scurt prin Lubliana nu prin Villach-Austria.
Oricum aceste doua trasee le-am facut si anul trecut. Elvetia nu am vazut-o dar taxa de autostrada de 40 de euro este cam mare pentru cateva zile de traversare.
Coasta de Azur era candva punctul de atractie al turismului francez si noi vrem sa vedem Monaco, Cannes, dar inca nu am definit cu precizie traseul francez.
Revenind la Italia in afara de Florenta, Roma, Napoli, ce ar mai merita vazut pe coasta vestica? In traseu pana acolo, Pissa am mai vazut-o, ca si Venetia.
Litoralul de la Civita la Napoli este practicabil la inceput de iunie? Apa, plaja, oare se poate parca aproape de plaje pe undeva sau chiar campa?
Anul trecut pe coasta de est la sud de Venetia am vazut ca toate intrarile spre plaje ereau interzise pentru campere desi pentru alte vehicule erea permisa.
Am platit amenda de 70 euro pentru ca am intrat si am parcat langa alte masini in parcare paltita dar nu vazusem semnul special de interzicere pentru autorulote.
Probabil ca datorita multor area sosta politia locala ii protejeaza ca sa aiba clienti si ii taxeaza pe cei ce nu intra in area sosta ci se duc in parcarile de pe faleza. Interese locale.
Corect, daca discutia era privata nu era vizibila. In Italia de la Roma in jos se FURA! Mgazinele nu sunt pe autostrazi, pe nationale o sa le intalniti. Lanturi de magazine pentru Franta sunt cele cunoscute si la noi: Carrefour, Auchan; in general si in Italia acolo unde vedeti centre comerciale, exista si statie de combustibili. Da, traseul mai scurt este prin Slovenia dar mai ieftin prin Austria. Soseaua pe partea vestica serpuieste de-a lungul plajelor, aici este zona mai de coasta fata de est si gasiti parcari mici de pana la 10 masini unde puteti parca si coborati la malul marii pentru plaja (sambata si duminica foarte greu sa gasiti locuri de parcare). Elvetia era o propunere, mie mi s-a parut a fi deosebita. Recomandari de vizitat eu nu fac, in general punctez reperele ultra cunoscute ca sa nu zic ca nu am fost dar mie imi place sa intru asa in orase/sate oarecare si sa ma bucur de orice vad, coasta de vest e mai putin turistica comparativ cu estul. Aici pe vest, poate eu nu am fost atent dar nu-mi aduc aminte sa fi vazut interzis autoruloate.
Oprti numai in parcari ale marilor centre comerciale.Italia si mai nou Franta e plina de romani la ciordeli,prosteli si alte combinatii..Mai mult,opriti pentru diverse doar ziua...De aia e de mers in tari unde politia este prezenta si nu ezita,gen DE,A,CH,etc....Discount-uri alimentare sunt LIDL,DICO,PENNY MARKET,intrati pe pagina mama si cautati adrese ale punctelor de vinzare in functie de zona interesata..De frumos,Toscana mi s-a parut cea mai reprezentativa...In sud,la Napoli,e de vizitat in bicicleta eventual.Reprezentative sunt pizzeria Trianon,de acolo a plecat pizza in lume si de incercat cafele in diverse cafenele :mrgreen: sper sa vedeti si cum e adevarata cafea fata de zoaia din tara... :D Insulele sunt de vizitat,de preferat in extra sezon....
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Salut daca vrei mai ieftin si mai scurt te duci Bulgaria , Grecia pana la Inmoninis parca, si treci cu bacul la Bari costa 100€ bacul si 30 cabina pe bac , face 10 ore, de acolo este mai scurt spre Roma sau Sicilia .
Eu am fost in 2012 in croaziera cu vasul MSC FANTASIA, plecare din Genova pe ruta Napoli-Palermo-Tunisia La Goulette-Barcelona-Marsilia-Genova. La traseu nu va pot ajuta ca am plecat cu avionul, doar ceva legat de croaziera mea:
Genova - un oras foarte vechi, deloc pitoresc dupa parerea mea, partea cea veche a orasului unde e si portul are strazi inguste si pietruite unde cu greu cred ca poate merge o autorulota. Cand am ajuns acolo ma simteam ca in Africa, eram singura pata de culoare alba intr-o mare de oameni de culoare, au trecut minute buna pana sa vedem alceva decat negrii si chinezi care aveau dughene peste tot in port. Ne-am cazat la un hotel foarte aproape de port ca sa ne fie usor cu bagajele, am facut rezervarea on-line iar cand am vazut cum arata, am lasat bagajele si am plecat sa gasim altceva desi il platisem. Dupa o tura prin oras, am constatat ca nimerisem bine, am inchis geamurile, le-am baricadat cu grilaje metalice si abia am asteptat sa plec din acel loc.
Napoli - frumos, plin de istorie, un obiectiv de neratat este Pompeiul. Mi-au placut tufele de leandru din parcuri.
Palermo - de vizitat plaja din Mondello, apa limpede si albastra de o frumusete deosebita.
Tunisa La Goulette - nu stiam de ce am coborat doar o mana de oameni in acel port, a fost un soc sa vad conditiile de viata din acel loc, cocina de porci
care e celebra piata Medina plina de mirosuri grele, hoti si ghizi care te atrag in curse unde poti fi jefuit sau rapit chiar; eu am scapat dar a trebui sa cumpar un parfum de casa cu 20 EUR, am preferat sa fiu jefuit de buna voie decat cu forta.
Barcelona - superb ! Ar fi trebuit o saptamana nu cateva ore cat am avut la dispozitie. I-am spus de bine celui care ne-a recomandat sa ne imbarcam din Genova in loc de Barcelona, obligandu-ne sa vedem acel loc 2 zile in locul unui asa oras cum e Barca. Macar parcul Guell si Sagrada Familia pe dinafara ca inauntru se sta cam 8 ore la coada.
Marcilia - vechi dar frumos oras, cer albastru si limpede, plaje cu apa albastra, o gramada de pesti si fructe de mare.
Pe vapor grija la bauturi, o burta de bere, niste racoritoare si cate o inghetata la plaja ajung 150 EUR/zi adica mai scumpe decat excursia. La masa fiind fara limita, dupa excursie ma cam strangeau pantalonii revenind cu +6 respectiv +4kg.
Si inca ceva, excursiile organizate de vas cu 50-100 EUR/persoana le puteti face luand un taxi in 4 persoane cu 10-30 EUR in total in functie de traseu, sau o ruta de microbuz la 5-10 EUR sau uneori chiar cu pretul unui bilet de 2 EUR cat e transportul in comun.
Vacanta placuta !
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
Multumesc pentru detaliile din croaziera Danut, la arabi stiu cum e ca am mai fost in Tanger, in Turcia, in Dubai, si stiu ca cel mai famat loc din Ferentari pare civilizat fata de bazarurile de acolo, dar in mod sigur la musulmani nu trebuie sa te temi de talharie sau furt, adica musulmanii nu au curaj sa fure (au in sange legea talionului). Ei se multumesc sa te convinga sa iti vanda cu profit cat mai bun.
In Genoa nu mai merg, dar voi merge la Florenta inaionte de Roma. Pompeiul este inclus in traseu fara discutie.
Acum cochetez cu ideea sa fac saltul in Grecia cu fery si sa renunt la coasta de Azur si Paris.
Am gasit fery de la Bari la Patras cu circa 200 euro 2 persoane si camperul fara camera de dormit.
Sorin Sibiceanu, am luat act de ideea ta cu Grecia si iau in calcul traversarea cu fery
Este important insa sa stiu daca pe feriboat ne lasa sa stam in camperele noastre ca sa nu fim obligati sa luam camere sa ne trambalam cu pijamale, schimburi,etc pentru cele 10 ore la bord care sunt de fapt 17( de la ora 20 la ora 13 a doua zi), intre Bari si Patras.
Te rog sa verifici putin denumirea exacta a portului de unde ai platit 30 de euro de persoana intre grecia si Bari, poate ca un tarseu mai scurt nu ma deranjeaza in stabilirea traseului.
Am vazut ca ma lasa sa selectez optiunea de stat pe punte nu in camere platite dar in zona masinilor e voie oare?
Am mai traversat de la Igumenitza la Corfu cu fery in camper dar numai vreo 3 ore si m-au lasat sa stau in camper.
Din punct de vedere legal pe niciun feribot nu ai voie sa stai la bordul masini/camper/camion. Cu siguranta pe sensul IT-GR nu veti fi lasat dar pe sensul GR-IT mai sunt si exceptii, greci nefiind asa "legalisti". Un timp/pret mai mic ete pe ruta Brindisi-Patras. Pentru Barcelona daca cumva ajungeti si nu a-ti mai fost, va pot da foarte multe detalii, ce sa nu ratati, care sunt variantele bune pentru a manca, etc.
Salut daca nu mai sint camere pe feri atunci vei putea ramane la cabina proprie , intamplare vazuta de mine miercurea trecuta pe feri din Bari la Greci . Nu au ma fost camere si multi soferi au stat la cabina camionului, Radu din militari Bucuresti pana in Grecia port sint 1080 km eu atat am avut in bord , pentru rezervate pe feri intrati pe superfast feribot .