Eu nu am judecat pe nimeni. Scenariu:Nelu Predonu scrie: Nu e chiar asa Cosmin, mai gandeste-te ... (aici am scris un text ce ulterior l-am sters - se preta a lasa textul daca era vizibil doar membrilor asociati)
Si totodata, nu trebuie sa ne imaginam ca toti cei ce isi vor face cont pe forum in aceste circumstante sunt o plevusca de care trebuie sa ne debarasam imediat. In ceea ce priveste calitatea unor oameni necunoscuti e bine sa ne ferim sa dam pronosticuri. Poate odata intrati in comunitatea noastra vor avea un cuvant de spus, benefic acesteia.
- Utilizatorul cauta ceva legat de panouri solare si gaseste topicul din Tehnic RV.
- Incearca sa intre si este anuntat ca trebuie sa-si faca cont pentru a citi.
- Utilizatorul isi face cont (deci un moderator trebuie sa-l activezi) si citeste.
- Utilizatorul nu mai revine pe forum, deci dupa vreo 3 luni un alt moderator sterge contul pentru ca are Zero postari.
Unele forumuri practica acest gen de limitari pentru accesul la imagini si atasamente, probabil pentru a controla consumul de banda internet.
V-as intreba: de cate ori v-ai facut cont pe-un forum numai pentru a descarca un atasament sau pentru a vedea o imagine?
Eu unul nu-mi fac, caut informatia in alta parte. Tin la datele mele personale si nu-mi fac conturi peste tot.
Donatii si sponsorizari exista si vor exista.Nelu Predonu scrie:Asta ar fi ideal, dar sa nu uitam in ce tara traim. Daca asta ar fi ratiunea, rapid, ne-am imputina drastic. Tinand cont de lipsa unei perspective favorabile de atragere a noi membri cotizanti, dpdv. financiar cred ca CD-ul ar trebui sa apeleze la atragerea de alte surse de venit la buget - donatii, sponsorizari, etc.Cosmin Prund scrie: ... Avand in vedere ca, cotizatia nu asigura cotizantului un "castig net" atunci e de preferat sa avem cotizanti care vin in asociatie din dorinta de a ajuta, nu pentru a beneficia de acces nu-stiu-unde sau pentru alte beneficii iluzorii...
Cotizatiile exista, si in mod sigur nu vom ramane la cota actuala: abia am iesit din iarna, nu ma mir ca lumea nu si-a platit cotizatia.
Eu nu-mi doresc o asociatie care vaneaza cotizatii de dragul cotizatiilor, nu este asta scopul meu.
Exact la acel gen de privilegii ma gandeam. Sa ne intalnim din cand in cand doar cotizantii intre noi.Nelu Predonu scrie:Atunci sa vezi scandal si barfe Cosmin, cand se va apela la privilegii pentru membri asociati. Nu stiu si nu-mi imaginez in ce ar consta acele privilegii, dar imi vine in minte doar unul minor - Intalnirea de 1 Decembrie 2013 - la care au fost invitati doar membri cotizanti (pe buna dreptate dupa parerea mea, datorita lipsei de spatiu). Ai vazut ce valuri s-au creat si ce acuze au fost aduse la adresa clubului !?Cosmin Prund scrie: ...In acelasi timp mi se pare normal sa cream privilegii pentru membrii asociati (cotizanti) pentru ca acestia sustin asociatia si rulotismul nu doar prin postarile de pe forum ci si financiar.
Mi se pare normal sa existe privilegii pentru membrii cotizanti! Altfel pe buna dreptate ne intrebam: la ce bun sa cotizam daca singura diferenta intre cotizant si forumist este cardul FICC/CCI?
Un alt privilegiul al membrilor asociati este acela de a decide viitorul asociatiei. Pe principiul: musafirii sunt bine primiti la noi in casa, apreciem cand ne ajuta sa schimbam un bec, dar nu le cerem parerea cand vrem sa renovam bucataria.