Propunere modificare regulament forum

Dupa aceste reguli functionam. Inainte de a solicita crearea unui user va rugam sa cititi cu atentie. TOTI userii sunt rugati sa-si insuseasca aceste reguli ! Multumim !
NECUNOASTEREA ACESTOR REGULI NU POATE FI FOLOSITA CA SCUZA !!!
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !

Sunteti de acord cu propunerea ?

Chestionarul s-a închis pe data de 14 Mai 2014, 19:37

da
15
32%
nu
32
68%

Voturi totale: 47

Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Re: Propunere modificare regulament forum

Mesaj de Nelu Predonu »

@ionutcostache
Am banuit ca voi deschide cutia Pandorei cu propunerea de mai sus.
Domnu' Ionut, am si eu o intrebare ... cam ce v-ar putea determina sa deveniti membru cotizant ?
Credeti ca eu platesc cotizatie pentru a avea ceva de castigat de la Asociatie ? In postarea dvs. faceti o frumoasa pledoarie in favoarea verbului "a ajuta". Eu prin acea cotizatie chiar fac acest lucru, ajut Asociatia !
Dumneavoastra puteti da si un astfel de ajutor ?
Scuze de off-topic.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Ninel Gavanescu
Membru forum
15
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Mesaj de Ninel Gavanescu »

Forumul Club-Rv .Ro functioneaza pentru toti membri ,,simpatizanti " cat si asociati in baza unui regulament , ca in sectiunea vanzari inregistram o activitate intensa nu vad ce-i asa suparare !! Dupa umila-mi parere nu vom creste nr. membrilor prin restrictionarea forumului ci mai repede prin a conditiona participarea la intalnirile Club-Rv .Ro (intalnirile vor fi organizate ,, doar" pentru membri asociati si cu cerere inaintata organizatorului pentru simpatizanti ) . Cat despre sectiunea tehnic , aici este munca si experienta multor generatii de rulotisti si nu se cade a fi ingradita . Daca unii au ,, sarit calul" la vanzari trebuie luat in vedere ca sunt multi care nu au postat , functioneaza legea compensatiei .In final doresc sa reamintesc tuturor utilizatorilor acestui forum ca regulamentele trebuiesc intocmite in ideeia ca maine putem fi : simpatizanti , asociati ,membri in CD sau presedinti .
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Doru Negru
Membru forum
14

Mesaj de Doru Negru »

Ninele ,

super comentariu si foarte explicit al situatiei , cred ca daca nu dau bani asociatiei nici cu actualul CD si nici cu ' fostele ' CD , nu inseamna ca nu sunt rulotist , ca paranteza lucrez in service auto de peste 24 de ani si am fost banat de catre moderatori-membri deoarece mi-am permis sa dau sfaturi in cum trebui reglate franele la o remora - rulota .

Propun ca si Forumist sa nu mai existe topic bursa . Sa fie pur si simplu topic " Donez contra unei sume modice urmatorul produs ....' , sa vedem daca exista interes din partea forumistilor sau doar a membrilor cotizanti , sau de ambele parti , castigul nu este doar al vanzatorilor , ci si al membrilor cotizanti ( ne mai pierzand timpul in a cauta diverse lucruri de care au nevoie ) si membrii cotizanti daca beneficiaza de o "donatie platita cu suma modica " sa plateasca un plus la cotizatie de comoditate .

Unele din postarile mele pot fi luate drept pamflet , nu l-e luati ca jigniri sunt doar observatii dezinteresate .
Stoica Cristian
Membru asociat
15
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 28 Iul 1957

Mesaj de Stoica Cristian »

Mie la suta de acord cu Ninel .Ca in sectiunea vinzari -cumparari este activitate mai intensa este tocmai pentru ca forumul este mai rasarit decit altele si are mai multi vizitatori(deci mai multe sanse ca un vinzator sa-si gaseasca cumparator).Daca o sa fie activitate mai redusa pe sectiunea vinzari-cumparari atunci va trebui sa va puneti intrebarea "de ce"Nu cumva pentru ca nu mai sunt vizitatori?
Skoda Octavia Scout 4x4 si rulota Sterling Eccles Diamond stoica_cristi2007@yahoo.com . tel:0723536215
Toni Conecini
Membru asociat
12
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

ionutcostache scrie:Parerea mea este ca nu trebuie confundat forumul cu asociatia. Forumul este un loc unde au acces si cei care nu sunt membri ai asociatiei, pentru a schimba informatii, idei, etc. Orice restrictie asupra membrilor forumului ar aduce deservicii asociatiei. Oamenii ar trebui atrasi intr-o asociatie, nicidecum constransi. Unii romani inca mai au in memorie asocierea fortata...
Forumul ar trebui ca prin informatiile prezentate sa atraga noi membri, prezentandu-li-se avantajele apartenentei la asociatie. Cat despre informatia tehnica, eu pastrrez tot timpul in minte zicala: "Invatatura e averea, ce nimeni nu ti-o poate lua; cu cat imparti mai mult din ea, cu-atat sporesti podoaba rara". Cred ca ne-am inrait prea mult, gandindu-ne doar (sau in primul rand) la bani. Ce avem (aveti) de pierdut daca ajutati pe cineva cu idei, experiente proprii? De ce totul trebuie vandut? Nu mai stim sa facem un bine decat contra cost?
mie mi se pare ca ceea ce a scris dl. ionutcostache reflecta foarte bine realitatea. Nu vreau sa supar pe nimeni daca imi dau si eu cu parerea, nici pe membri cotizanti fie mai vechi fie mai proaspeti, nici pe membrii necotizanti dar forumisti nici pe alti posesori de rulote.

Eu cred ca asa cum a fost in cazul meu, adica initial am fost prins de "virusul rulotismului", apoi am inceput sa caut rulota, am gasit si am cumparat rulota, apoi am gasit si acest forum, am inceput sa citesc si sa inteleg mai bine despre ce este vorba in rulotism, atat tehnic cat si al calatoriilor cat si al accesoriilor, pieselor etc. tot din acest forum am aflat ca exista si o asociatie. apoi am hotarat sa devin membru cotizant al ascociatiei.

Concluzia mea este ca nu ar trebui sa ingradim absolut deloc ca orice om (chiar daca nu are rulota) sa poata vizita orice sectiune a forumului si sa poata posta in orice sectiune (evident pastrand limitele bunului simt). in acest fel sunt sanse mult mai mari ca acel om sa devina si membru cotizant al asociatiei.

este adevarat ca se poate impulsiona cresterea membrilor cotizanti ai asociatiei oferind diverse avantaje acestora. Dupa parerea mea trebuie intai si intai sa se decida daca cresterea membrilor cotizanti este de dorit sau nu si este benefic sau nu, apoi CD sa implementeze o strategie si masuri pt a stimula acest lucru
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Din gandirea unor forumisti :
"TEHNIC RV" sa fie accesibil doar membrilor cotizanti. Cine doreste acces la informatii tehnice sa contribuie la dezvoltarea Asociatiei prin achitarea cotizatiei de membru…..Lozinca cu "accesul la libera informatie" este in antiteza cu "informatia costa". Ambele sunt valabile, dar in contexte diferite.

.Acestea fiind zise ,mai trebuie unii din staful vechi sa lase orgoliile deoparte,sa vina cu idei constructive de a atrage membrii, de a face parteneriate cu campinguri, locatii proprii,si nu de a ingradi accesul la libera informatie.

Nu cumva inventam singuri probleme? Oare restrictiile or sa aduca mai multi cotizanti? Sau mai multi membri forumisti? Ce face membrul cotizant daca are o problema tehnica si raspunsul il are un membru forumist?

Parerea mea este ca nu trebuie confundat forumul cu asociatia. Forumul este un loc unde au acces si cei care nu sunt membri ai asociatiei, pentru a schimba informatii, idei, etc. Orice restrictie asupra membrilor forumului ar aduce deservicii asociatiei. Oamenii ar trebui atrasi intr-o asociatie, nicidecum constransi. Unii romani inca mai au in memorie asocierea fortata...

Cat despre informatia tehnica, eu pastrrez tot timpul in minte zicala: "Invatatura e averea, ce nimeni nu ti-o poate lua; cu cat imparti mai mult din ea, cu-atat sporesti podoaba rara". Cred ca ne-am inrait prea mult, gandindu-ne doar (sau in primul rand) la bani. Ce avem (aveti) de pierdut daca ajutati pe cineva cu idei, experiente proprii? De ce totul trebuie vandut? Nu mai stim sa facem un bine decat contra cost?

Ce vede un membru nou care se inscrie?Doar certuri si orgolii?Si apoi sa-i ingradim dreptul sa mai vada postarile tehnice?o sa aiba acces la barfe si Flame doar?Nu cred ca asta va atrage lumea..Dimpotriva..poate sunt eu prea tanar si am alta gandire..

Cat despre sectiunea tehnic , aici este munca si experienta multor generatii de rulotisti si nu se cade a fi ingradita ."

Stau si ma gandesc la cele scrise mai sus si zic :
- ori sa fie accesul liber pentru toti, caz in care nu cer drepturi (banesti) de autor, ori...
- in cazul in care se conditioneaza accesul de plata cotizatiei, inseamna ca "informatiile" postate de mine si de altii, sint "VANDUTE" , deci se face profit MAXIM si atunci vreau plata drepturilor de autor ! Ar mai exista si o a treia varianta, dar care nu ar ajuta niciun rulotist : stergera postarilor de la Tehnic pentru care nu exista acordul autorului de a fi folosite pentru a face profit.
E corect ?

P.S. Ca mine gandesc multi dintre cei care au muncit si si-au impartasit cunostintele tehnice.
Orice problema are o rezolvare practica
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

...Text partial moderat ( conform Regulamentului ) - ( de Rusu Mihail )..... ce cunostiinte tehnice au unii si care de buna voie le-au publicat pe site sunt responsabili de legalitatea publicarii acestora, nimeni nu ia obligat si nu pot cere plata drepturilor de autor, vezi regulamentul!!! Aceste cunostiinte tehnice nu le detin doar 1-2-3 persoane si nu trebuie sa ne gandim sa le ridicam statui, din barfele tehnice legate la anumite intalniri constat ca majoritatea colegilor au cunostiinta de ele, mai mult sau mai putin, evident. Deci nu cred ca este cazul sa gandim si sa fim de acord, ca sa inapoiem jucariile unora pe motiv ca nu sunt de acord cu ce se decide legal in cadrul asociatiei. Aici Ciprian a gresit ca a pus aceasta intrebare la vedere, oricum orice propunere va fi validata doar de membrii cotizanti conform regulamentului.
Legat de aceasta propunere consider ca moderatorii sunt toleranti la cei care pun mai multe anunturi, si ar trebui sa ia masuri conform regulamentului, personal nici eu nu sunt de acord cu ingradirea vederii unor topicuri membrilor necotizanti sau vizitatorilor, aceste vizualizari aduc un rating bun forumului.
Daca am spus un NU acestei propuneri , personal , legat de acest aspect propun altceva, singura diferentiere intre un membru necotizant si unul cotizant consider ca ar trebui facuta doar la pretul negociat la toate intalnirile pe care le organizeaza asociatia, lucru care s-a tot discutat dar niciodata pus in practica.

P.S. ...pe cat punem pariu ca primesc reclamatie pe aceasta postare ? ( dupa cum vezi ai cistigat pariul ) - drept pt care am si moderat
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Stoica Cristian
Membru asociat
15
Data nasterii: 28 Iul 1957

Mesaj de Stoica Cristian »

Niki ,ia ce a spus Sandu ca o figura de stil, un raspuns la ce au spus altii.Hai sa nu lasam sentimente personale sa influenteze o discutie foarte serioasa.Sandu Toma este unul dintre cei care au contribuit din plin la sectiunea tehnic (poate mai mult decit oricare altul).Legat de subiectul in dezbatere ala a fost punctul lui de vedere la care are si el dreptul.
Skoda Octavia Scout 4x4 si rulota Sterling Eccles Diamond stoica_cristi2007@yahoo.com . tel:0723536215
Nelu Predonu
Membru forum
12

Mesaj de Nelu Predonu »

Moderare facuta la cererea pe PM a autorului postarii. Moderator Gavanescu N .
Sandu Toma scrie: ... in cazul in care se conditioneaza accesul de plata cotizatiei, inseamna ca "informatiile" postate de mine si de altii, sint "VANDUTE" , deci se face profit MAXIM si atunci vreau plata drepturilor de autor ! Ar mai exista si o a treia varianta, dar care nu ar ajuta niciun rulotist : stergera postarilor de la Tehnic pentru care nu exista acordul autorului de a fi folosite pentru a face profit. E corect ? ...
Nu e corect Sandu, multi apreciem aportul tau adus in cadrul acelei sectiuni, dar Asociatia este o organizatie NONPROFIT ! Nu-ti vinde nimeni munca, stai linistit, o face doar mai benefica pentru Asociatie. Era o modalitate de a ii face pe unii ca pe langa contributia lor pe forum sa aduca si un plus material in Asociatie, nu in buzunarul cuiva anume. Asa cum fac cca. 100 de membri cotizanti.
Stiu, poate suna ca o constrangere, dar este o constrangere in folosul ... cui ? In folosul Asociatiei binenteles. Dorim sa avem o Asociatie potenta si dpdv. material ?
Cred ca cei ce platesc cotizatie, in acest scop o fac. Nu ca ar fi mai prosti, ca nu ar avea ce face cu banii.
Aceasta Asociatie nu este o himera, ea este ceva palpabil, ceva ce implica si astfel de contributii.
Daca se constata ca e prea mult sa avem o astfel de Asociatie, care implica functii si cotizatii, nu-i problema, aceasta poate fi dizolvata in orice moment de catre AG. Daca dorim sa o pastram, bine ar fi sa nu ne batem joc de ea sau sa o pastram doar cu numele.

Asa cum era de anticipat, majoritatea celor nemultumiti cu modificarea propusa sunt membri forumisti.
Citind postarile anterioare, inclin sa le dau dreptate si acestora, dupa cum spuneam anterior, sectiunea Tehnic RV include aportul adus de foarte multi membri forumisti, fondatori sau asociati, mai vechi sau mai noi.
Revin la propunerea initiala de a limita accesul la acesta sectiune pentru membri forumisti. Intrucatva este vorba de aportul/munca unor colegi si poate nu e bine sa le folosim acest aport ca o modalitate de a mari numarul cotizantilor. Pe langa aceasta, sunt constient ca exista si oameni care poate ar dori sa sprijine asociatia, dar posibilitatile materiale nu le permit acest lucru. Traim vremuri tulburi. Imi amintesc de cativa membri forumisti, care au ajutat cu ce au putut Asociatia in proiectul Pasarea iar pentru acesti colegi interdictia nu ar fi deloc binevenita.

Imi cer scuze pentru propunerea facuta initial, am spus cam ce m-a impins spre aceasta. Aveti dreptate! Asa cum la intalniri incercam sa ne simtim bine netinand cont de apartenenta noastra la Asociatie sau nu, e bine sa nu facem astfel de diferentieri, dar, poate odata, candva ... veti ajunge la concluzia ca aceasta Asociatie ... merita un pic mai mult si dpdv material.

Mentin propunerea de a limita accesul la "Tehnic RV" in ceea ce ii priveste pe vizitatori. Ca sa aiba acces la acele informatii cred ca nu e mare lucru sa-si faca cont pe forum. Asta nu mai implica eforturi financiare sau de alta natura.
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Nu cred ca ne dorim utilizatori pe forum care si-au facut cont doar pentru a avea acces la sectiunea Tehnic RV: le-am da de lucru moderatorilor care ar fi nevoiti sa activeze aiurea conturi, dupa care sa le stearga pentru ca nu sunt folosite la nimic.

Nu putem folosi sectiunea Tehnic RV ca momeala pentru a atrage potentiali membri cotizanti: un utilizator care plateste cotizatia doar cu gandul la marea de informatii ascunse in spatele sectiunii tehnice va fi dezamagit. Noi nu avem acolo un manual bine structurat in care sa gasesti orice informatie, nu avem o enciclopedie cu articole "de autor", avem o colectie de intrebari si raspunsuri, si la fiecare intrebare avem cel putin 3 raspunsuri diferite!

Inteleg dorinta de a avea cat mai multi membri cotizanti, dar asta nu cu orice pret si nu prin constrangeri. Cotizatia la ClubRV asigura unele beneficii, substantiale pentru unii, dar cred ca pentru majoritatea este o forma de a sustine financiar fenomenul rulotismului in Romania. Totul costa si e nevoie de bani! Pana si forumul costa bani, chiar daca hosting-ul este asigurat sub forma de donatie. Avand in vedere ca , cotizatia nu asigura cotizantului un "castig net" atunci e de preferat sa avem cotizanti care vin in asociatie din dorinta de a ajuta, nu pentru a beneficia de acces nu-stiu-unde sau pentru alte beneficii iluzorii.

Contributia membrilor forumisti (care nu sunt membri asociati) sunt substantiale, binevenite si apreciate. Trebuie sa le multumim pentru contributii si nu sa-i amenitam ca in orice moment pot ramane fara acces la propriile postari. In acelasi timp mi se pare normal sa cream privilegii pentru membrii asociati (cotizanti) pentru ca acestia sustin asociatia si rulotismul nu doar prin postarile de pe forum ci si financiar.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Domnilor, TOATA STIMA !
Am urmarit de la inceput aceasta dezbatere si, din punctul de vedere al membrului asociat, cu cotizatie la zi, dau dreptate lui Ciprian. Deci am votat DA ! Ca ar fi bine ca forumul sa nu se confunde cu Asociatia nu cred ca se poate deoarece acest forum apartine si reprezinta Asociatia Clubrv.
V-am adresat "toata stima" deoarece, sincer va spun, mi-a placut felul si modul deschis si politicos in care toti participantii la discutie au "combatut". In sfarsit s-a ajuns unde ne doream - la o asociatie a carei membri pot dezbate orice problema, deschis, cu argumente, fara ranchiuna sau reprosuri.
Deci, inca o data, FELICITARI !
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Nelu Predonu
Membru forum
12

Mesaj de Nelu Predonu »

Cosmin Prund scrie:Nu cred ca ne dorim utilizatori pe forum care si-au facut cont doar pentru a avea acces la sectiunea Tehnic RV: le-am da de lucru moderatorilor care ar fi nevoiti sa activeze aiurea conturi, dupa care sa le stearga pentru ca nu sunt folosite la nimic...
Nu e chiar asa Cosmin, mai gandeste-te ... (aici am scris un text ce ulterior l-am sters - se preta a lasa textul daca era vizibil doar membrilor asociati)
Si totodata, nu trebuie sa ne imaginam ca toti cei ce isi vor face cont pe forum in aceste circumstante sunt o plevusca de care trebuie sa ne debarasam imediat. In ceea ce priveste calitatea unor oameni necunoscuti e bine sa ne ferim sa dam pronosticuri. Poate odata intrati in comunitatea noastra vor avea un cuvant de spus, benefic acesteia.
Cosmin Prund scrie: ... Nu putem folosi sectiunea Tehnic RV ca momeala pentru a atrage potentiali membri cotizanti: un utilizator care plateste cotizatia doar cu gandul la marea de informatii ascunse in spatele sectiunii tehnice va fi dezamagit. Noi nu avem acolo un manual bine structurat in care sa gasesti orice informatie, nu avem o enciclopedie cu articole "de autor", avem o colectie de intrebari si raspunsuri, si la fiecare intrebare avem cel putin 3 raspunsuri diferite!..
De acord cu prima parte, am retractat anterior din proprie initiativa propunerea.
Pe un forum nici nu poate exista un "manual bine structurat". Eu zic ca Sandu sau cine a facut acea structurare a sectiunii Tehnic RV a facut-o destul de bine in coditiile unui forum si vrem sau nu vrem trebuie sa recunoastem ca aceasta biblioteca tehnica, cu plusurile sau minusurile ei, este cea mai bogata in domeniul RV.
Cosmin Prund scrie: ... Avand in vedere ca, cotizatia nu asigura cotizantului un "castig net" atunci e de preferat sa avem cotizanti care vin in asociatie din dorinta de a ajuta, nu pentru a beneficia de acces nu-stiu-unde sau pentru alte beneficii iluzorii...
Asta ar fi ideal, dar sa nu uitam in ce tara traim. Daca asta ar fi ratiunea, rapid, ne-am imputina drastic. Tinand cont de lipsa unei perspective favorabile de atragere a noi membri cotizanti, dpdv. financiar cred ca CD-ul ar trebui sa apeleze la atragerea de alte surse de venit la buget - donatii, sponsorizari, etc.
Cosmin Prund scrie: ...In acelasi timp mi se pare normal sa cream privilegii pentru membrii asociati (cotizanti) pentru ca acestia sustin asociatia si rulotismul nu doar prin postarile de pe forum ci si financiar.
Atunci sa vezi scandal si barfe Cosmin, cand se va apela la privilegii pentru membri asociati. Nu stiu si nu-mi imaginez in ce ar consta acele privilegii, dar imi vine in minte doar unul minor - Intalnirea de 1 Decembrie 2013 - la care au fost invitati doar membri cotizanti (pe buna dreptate dupa parerea mea, datorita lipsei de spatiu). Ai vazut ce valuri s-au creat si ce acuze au fost aduse la adresa clubului !?

Apreciez gandirea analitica, bunele tale intentii Cosmin si sunt sigur ca impreuna cu alti colegi mai tineri veti putea sa transformati anumite deziderate exprimate de tine aici, in realitate.
Scrie răspuns