Iaca, eu cu un vecin,
Vrem un Paste la Macin,
Si de zor ne-am informat,
Locuri multe am aflat.
Culmi, paduri, rauri, izvoare,
Chiar si-o manastire mare.
Nu spun locuri de campare,
Nu-i nevoie de topoare,
Intra cateva...popoare!
Eu va chem cu mic cu mare,
Sa veniti la adunare,
Sa ne turnam in pocale
Si sa sfaraie gratare.
Dup-asa lung-asteptare,
O lungim putin mai tare,
Si o sa zburdam pe glie,
De pe 11 aprilie,
Pe 21, se stie.
PS. Si chiar daca n-ati veni,
Noi tot ne vom veseli!
Va rog sa puneti mai multe informatii: locatie( camping sau offcamping), conditii de campare( apa,curent electric, grupuri sanitare foisor), traseu, obiective de vizitat pe raza locatiei. Poate se poate organiza o intalnire a celor din Dobrogea si nu numai, in perioada sarbatorilor de Paste. Asa sigur nu veti fi singuri pe toata perioada camparii.
Asa este, ai dreptate! Mesajul e incomplet, dar nu vroiam decat sa atat un pic :)
Acum ca s-a prins (sac :mrgreen: ), vin si cu detalii.
Suntem o familie cu 2 copii, de 4 (fetita) si 7 ani (baiatul).
Dupa cum am spus si in primul mesaj, intentionam sa venim de vineri 11 aprilie (plecarea dimineata din Constanta) si sa ramanem pana a 2-a zi de Pasti, 21 aprilie.
La locul de campare ne-am hotarat mai greu, dar dupa cum am spus, avem de unde alege.
In primul rand trebuie stiut ca acesta va fi off camping, asa cum sta bine unor rulotisti adevarati dupa cum spunea un confrate.
Ca prima alegere, ar fi locul de campare de pe Valea Seaca, in aropiere de Rezervatia Valea Fagilor. Asta deoarece locatia este strajuita de un parau, iar in apropiere este si un izvor. Poiana este larga, pot campa mai multe echipaje fara probleme. Drumul este unul forestier, relativ bun (anul trecut). Dinspre Constanta se merge spre Luncavita pe DJ 222A si dupa ce se trece de Nifon, dupa Valea Fagilor se face stanga pe drumul forestier spre Valea Seaca. Locatia este amenajata cu banci si masute de lemn si facilitati pt gratar. Manastirea Cocos se afla la 18 km de locul de campare.
Ar mai fi si alte variante de rezerva, toate off camping, le enumar dar nu intru in detalii:
A doua alegere ar fi Poiana Mitrofan (izvor, bancute, masute).
A treia alegere ar fi Valea Curaturi (izvor, bancute, masute).
A 4-a alegere ar fi Valea Racova (izvor, bancute, masute).
A 5-a alegere ar fi Cantonul Cozluk (izvor, bancute, masute).
A 6-a alegere este acumularea de ape de la Cetatuia.
A 7-a alegere este Fantana de Leac ((izvor, bancute, masute), dar cu multa aglomeratie in week-end si de sarbatori.
La variantele de rezerva voi apela in ultima instanta in functie de ce voi gasi la fata locului. Daca vor fi mai multi participati, decizia o vom lua in comun.
De pus in bagaje neaparat un spray impotriva capuselor (preventiv).
De vizitat sunt destul de multe obiective in zona. In primul rand pentru iubitorii de drumetii enumar cateva trasee: Culmea Pricopanului, Tutuiatul, Dealul cu drum, Cozluk, Valea Vinului, Varful Crapcea, Cheile Chediului, etc.
Manastiri in apropiere: Cocos, Celic Dere, Saon, Izvorul Tamaduirii.
Se poate practica Cicloturismul, Turism Ecvestru, Catarare.
Cetatea Troesmis, Martiriconul si Bazilica Paleocrestina de la Niculitel, Casa Memoriala Panait Cerna.
Rezervatiile naturale Valea Fagilor, Chervant-Priopcea, Dealul Bujoarele, Cheile Chediului, Muntele Consul.
Telefonul meu personal este: 0723 510224.
De luat aminte (fara suparare): nu-mi place sa urle muzica (exclus manele), nu prea ma impac cu alcolul (in exces) si nu-s deloc prieten cu cei ce-si aruncata gunoaiele in natura ! Mergem in primul rand pt relaxare, aer curat si drumetii. Cine se incadreaza e binevenit!
Interesanta locatia, nu stiu inca ce zile avem libere de paste, daca vor fi macar 3 zile libere poate dam o fuga daca ne hotaram... mai puneti ceva detalii cu locatia exacta sa putem calcula distanta...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Cauta pe rute auto localitatea de destinatie , Nifon, Judetul Tulcea. Daca vii pe Slobozia - Harsova, ai 263 Km la care mai adaugi 7 Km pana la destinatia finala. Daca vii pe Buzau - Braila, treci cu bacul, ai 245 Km + 7Km. Gandestete si poate ne intalnim.
Interesanta propunerea, e de luat in seama, mai ales de "sudisti" ..Am cautat locatiile enumerate si detalii cu fotografii am gasit la: http://ecomuntiimacinului.wordpress.com ... l-cu-drum/
Dupa un "tur virtual" prin zona, se pare ca in spatiile prezentate pot campa un numar limitat de atelaje,..dar, poate un coleg din zona, ne va putea da mai multe detalii despre "amanunte" :)
Salut ...interesanta propunere........ la care vom da curs avind in vedere ca este aproape de noi Nu avem liber in vacanta de Paste dar putem lasa rulota la locul faptei ''''rezolvam serviciul dupa care revenim la obarsie .Important e sa iesim si sa ne inveselim .Noi va dorim drum bun si sa ne vedem cit mai multe echipaje .
Mihai Daniel si Doina loc. Constanta si Corbu 0725246296 / 0752519038 rulota STERCKEMAN 320 AUTOPLI
Cu mare parere de rau trebie sa anunt ca nu stiu daca voi putea pastra coordonatele de timp.
A aparut o urgenta la serviciu si trebuie sa plec din tara saptamana viitoare. Cand ma voi intoarce, voi posta pentru a tine legatura cu cei interesati de aceasta iesire.
Reportam vacanta de primavara la inceputul toamnei.
Intre 9 si 14 septembrie vom fi pe coordonatele comunicate in postarile anterioare.
Celor care vor sa ni se alature, le reamintesc ca au numarul meu de tel intr-o postare anterioara.
Mutumim frumos, suntem bine, ne pregateam de-o iesire de Pasti. Si ghici unde ?
In acelasi loc unde am fost in toamna anului trecut. Nu stiu daca-ti pot divulga locatia, eram hotarat sa fac o afacere cu asta... :lol: (vezi postarea mea pe 2015).
Oricum, iti tin locul cald, eu merg intre 9 si 14 aprilie. Ne auzim la tel si-ti dau toate coordonatele locatiei. Oricum, voi posta cateva foto cu locatia, facute anul trecut in toamna.
Urmareste si cealalta postare a mea la intalniri 2015.