Omologare rulote "Custom"

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Liviu Began
Membru forum
14

Omologare rulote "Custom"

Mesaj de Liviu Began »

http://chrisandmalissa.com/tiny-tack-house-plans/

Pe platforma veche a unei rulote deja inmatriculate sau nou cumparata , presupunand ca se ridica o astfel de constructie din lemn pe schelet metalic, conform celor de mai sus, ma intreb:

- oare cat o costa omologarea ?
- se omologheaza asa ceva daca e construit in regie proprie sau vorbesc cu careva care lucreaza in domeniul constructiilor metalice si-mi trag o factura ?

Rulota de mai sus e facuta in USA, deci acolo se poate fara prea mari probleme. "Beleaua" e la noi :lol:
Astept ceva raspunsuri, eventuale indrumari si va multumesc anticipat

Vant din pupa !
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !

Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Re: Omologare rulote "Custom"

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Cel mai simplu se face omologarea ca platforma, trebuie proiect facut de un inginer specializat AR, echipata cu tot ce trebuie, lumini, triunghiuri, etc. Apoi poti pune pe platforma ce vrei, casa, rulota, garaj, etc. Oricum nu te poti plimba cu casa din link-ul de mai sus cum mergi cu rulota. Poate cineva a construit si omologat. Spor !
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

Dragomir Gabriel scrie:Cel mai simplu se face omologarea ca platforma, trebuie proiect facut de un inginer specializat AR, echipata cu tot ce trebuie, lumini, triunghiuri, etc. Apoi poti pune pe platforma ce vrei, casa, rulota, garaj, etc. Oricum nu te poti plimba cu casa din link-ul de mai sus cum mergi cu rulota. Poate cineva a construit si omologat. Spor !
Bun, fac omologarea ca platforma da' dupa 2 ani trebuie sa merg din nou pt ITP. Va dati seama ca nu ma apuc sa o demontez. Ideea e daca mi-o omologheaza in varianta finala ?
Evident ca platforma o dotez cu triunghiuri, semnalizatoare etc.
Clar ca nu voi merge cu aceasta casuta pe roti ca si cu rulota. Ideea e ca o "parchez" in locatii in care stau mai multe zile, on concediu, avand un program f flexibil, si mai ales ca nu ma grabesc dintr-o locatie in alta.
Oricum studiind siteul de unde am preluat ideea, in varianta constructiva prezentata nu viteza e problema cat consumul datorita lipsei totale, as spune eu, al aerodinamicitatii
Multumesc de raspuns si astept si alte opinii
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !

Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine
Ionita Bogdan
Membru forum
19

Mesaj de Ionita Bogdan »

Nu merita facut asa ceva ...decat daca esti american :D

1. Cu ce o tractezi ? Are peste 5 tone ....
2. Omologare individuala ......= miloane multe = nervi = birocratie ....te lasi pagubas.

Daca chiar vreti o rulota care sa fie casa , rulotele hobby landhaus va ofera aceasta varianta ...omologata , transportabila . DAR si acestea au 2500 kg.

Succese... :D
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
ionutcostache
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Ian 1970

Mesaj de ionutcostache »

Cea mai simpla varianta ar fi construirea unei casute independent de platforma, iar la ITP se va merge fara incarcatura. Proiectul nu este foarte complex, insa trebuie tinute sub control cateva lucruri:
- masa maxima a casutei (sa se incadreze in MTMA a remorcii)
- dimensiunile de gabarit sa nu depaseasca dimensiunile remorcii
- autovehiculul sa poata tracta remorca incarcata
- conducatorul sa posede permis valabil (C1+E)
Daca va intereseaza intradevar un asemenea proiect, mi-ar placea sa stam putin de vorba.
..............Expedition Camper 4x4 Sprinter 508 (under construction)..................

Dacă libertatea cuvântului chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.
Liviu Began
Membru forum
14

Mesaj de Liviu Began »

ionutcostache scrie:Cea mai simpla varianta ar fi construirea unei casute independent de platforma, iar la ITP se va merge fara incarcatura. Proiectul nu este foarte complex, insa trebuie tinute sub control cateva lucruri:
- masa maxima a casutei (sa se incadreze in MTMA a remorcii)
- dimensiunile de gabarit sa nu depaseasca dimensiunile remorcii
- autovehiculul sa poata tracta remorca incarcata
- conducatorul sa posede permis valabil (C1+E)
Daca va intereseaza intradevar un asemenea proiect, mi-ar placea sa stam putin de vorba.
M-am gandit si la aceasta varianta - mobila - si sa se sprijine casuta pe niste picioare "tapene" de fier, avand posibilitatea de a folosi platforma si in alte scopuri. Exista remorci dubluax cu platforma perfect dreapta care nu mai trebuie omologate si atunci nu ar fi nici un cost suplimentar de omologare. 1 mcub de cherestea de brad sau pin cantareste 500 de kilograme Nu cred ca intra mai mult de 3 mcub de lemn + cele necesare la interior se ajunge undeva la 2000-2200 kg casa. De transportat nu e problema chiar daca depasesc (si chiar asta intentionez) dimensiunile remorcii, caci, pe langa faptul ca am toate categoriile la permis, mai am si atestat de transport agabaritic.
Voi ramane pe aceasta varianta.
Multam de sfaturi
Stima

Scrie răspuns