Tendinte noi si in segmentul RV

Daca v-a impresionat un produs sau serviciu pe care il recomandati colegilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Tendinte noi si in segmentul RV

Mesaj de Nelu Predonu »

Daca pana acum in segmentul RV - rulota, progresul tehnologic si-a pus amprenta numai in ceea ce priveste partea de dotare, subansambluri noi mai performante, materiale noi, etc., dupa ultimul salon RV de la Dusseldorf din toamna trecuta, constatam cum era si cazul ca s-a trecut la o noua etapa si in ceea ce priveste designul exterior al rulotelor.
Trebuie sa recunoastem ca daca in domeniul auto lucrurile au evoluat constant in materie de design, in domeniul rulotelor evolutia a stagnat nejustificat de mult. Producatorii s-au mutumit doar sa mai schimbe din cand in cand designul blocurilor optice, sa mai adauge pe ici pe colo cate un ornamant si nimic mai mult.
La salonul amintit, firma Knaus Tabbert si-a permis sa sparga gheata in materie de design exterior si nu numai.
concept rulota.jpg
concept rulota.jpg (59.24 KiB) Vizualizat de 2687 ori
Acest nou concept/prototip place fara echivoc si dovedeste o noua tendinta in acest domeniu.
In pagina producatorului vedem si cateva amanunte legate de dotarile aferente designului, precum si firmele care au sustinut si contribuit la realizarea prototipului:

http://www.knaus.de/knaus/neuheiten-201 ... -2014.html

In filmuletul de mai jos putem vedea prototipul prezentat de Knaus Tabbert:

http://www.youtube.com/watch?v=gRoEQRbNKFg

Cum de multe ori este inevitabil, o schimbare futurista de acest gen, aduce pe langa lucruri benefice si lucruri ce poate nu ne convin sau poate inca nu suntem pregatiti sa le acceptam.
In cadrul acestui topic va propun sa discutam tocmai despre aceste aspecte; plusuri si minusuri aduse de noul concept ...
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Marian m Serban
Membru asociat
16

Re: Tendinte noi si in segmentul RV

Mesaj de Marian m Serban »

Buna ziua
Este eleganta ,dar cu o garda la sol foarte mica la o lungime relativ mare.Presupunand ca drumurile sunt bune ,accesul pe iarba in camping va fi foarte problematic,este exclus off camping.
Maria Serban
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iul 1978

Re: Tendinte noi si in segmentul RV

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Intrand pe YouTube sa revad filmuletul al carui link l-ati postat, nu am putut sa ma aptin de la a vedea multe alte filmulete cu tot felul de RV-uri.
Am avut ocazia de a ma urca in tot felul de astefel de vehicule. Prima data cand m-am urcat intrun autobuz (de la Star Line), genul celor cu care calatoresc echipele tehnice ale vedetelor care vin sa cante pe la noi, am ramas cu gura cascata, soferul vorbea cu mine iar eu eram pierdut in spatiul interior. Imaginati-va un intreg autobuz doar cu 6-7 locuri si cu toate utilitatiile necesare.
Cat despre rulota din poza postata de colegul nostru...! Cum ar fi sa apari cu asa ceva intr-unul din campingurile de pe Valea Prahovei !?! Cred ca si daca ti-ai permite un astfel de vehicul nu ai avea pe unde sa mergi cu el sau unde sa campezi cu el !
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
Scrie răspuns