Sfat panou solar

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dragos Marin
Membru forum
14
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Sfat panou solar

Mesaj de Dragos Marin »

Salutare,
Va rog sa-mi spuneti si mie ce parere aveti despre acest kit cu panou solar: http://www.solarzellen-shop.de/solarset ... ntage.html
Mi se pare ok la bani, numai ca nu ma pricep si nu as vrea sa dau banii pe un lucru de proasta calitate.
Multumesc celor care imi veti raspunde.
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
ionutcostache
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Ian 1970

Re: Sfat panou solar

Mesaj de ionutcostache »

329 eur pentru 130w mi se pare cam mult. Daca aveti 350 EUR de investit, va consiliez in achizitie si va instalez unul sau chiar doua panouri cu putere de minim 150W in banii astia.
..............Expedition Camper 4x4 Sprinter 508 (under construction)..................

Dacă libertatea cuvântului chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.
Dragos Marin
Membru forum
14

Mesaj de Dragos Marin »

Ma gandesc, ca la suma asta de 329 E este ceva de calitate, nu vreau sa dau mai putin pe ceva de proasta calitate...
Intrebarea mea este daca acest kit isi face treaba ca si putere si daca este de calitate...
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Calitatea panourilor solar este, din pacate, variabila. Tot din pacate calitatea panoului solar se "traduce" in durata de viata mai sucrta, nu neaparat in putere furnizata initial mai mica: altfel spus nu se poate masura la achizitie. Stiu lucrurile astea pentru ca sunt si eu in cautarea unor panouri solare pe rulota, dar inca nu m-am hotarat asupra modelului / puterii / etc.

Se pare ca procesul de laminare al panourilor solare este deosebit de sensibil, la fel sunt probleme cu calitatea sticlei folosite pentru panouri.

Ce pot sa spun despre kit-ul ales de dvs:
  • Nu se specifica precis modelul, furnizorul, tara de fabricatie pentru panoul solar. Asta este suspect, daca erau fabricate in Eu sau chiar Germania nu ratau ocazia sa se laude cu asta. Apare numele "SC SPECTRUM CONSTRUCT SRL Solar OHG" la producator dar Google nu gaseste acest nume.
  • Regulatorul de incarcare este PWM, daca vorbim despre o solutie de calitate ar fi mai potrivit un regulator MPPT. Cu atat mai mult cu cat panoul solar este mono-cristalin.
  • Pretul de achizitie al acestui kit, comparat cu kit-uri "de firma" (sa zicem kit Truma) este de vreo 4 ori mai mic, deci este o solutie de buget, nu neaparat o solutie "de calitate".
Faptul ca-i vandut de un magazin din Germania nu inseamna ca-i calitate germana. Daca oricum nu stiti nimic despre panourile solare poate-s mai bune panourile mai ieftine pe care le puteti gasi prin alta parte pe la noi - nu de alta dar s-ar putea sa fie *exact* aceeasi marfa!
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Dragos Marin
Membru forum
14

Mesaj de Dragos Marin »

Imi puteti da un exemplu de unde as putea cumpara de la noi un kit complet ?
Sorin.Sibiceanu
Membru forum
16
Oras: ora
Data nasterii: 21 Mar 1908

Mesaj de Sorin.Sibiceanu »

Salut , poti cumpara de la Exis , motorhome sau de la Nicu Colpos Camperland Darmanesti , dar mai poti achititiona panou 100w si regulator de la Matei cauta pe forum vanzari panouri , baterie gasesti ocazii sau pe forum , montajul Liviu Dumitru Ploiesti sau Costin Tabra Bucuresti.

Bafta.
Dacia Duster 4x4 + Fendt Karaat 470TF
Tel: 0766652014
Ioan.Sturz
Membru forum
15
Oras: Sibiu
Data nasterii: 13 Aug 1950

Mesaj de Ioan.Sturz »

Pentru ca nu sunt de specialitate nu comentez calitatile kit-ului respectiv, dar vreau sa va spun ca recent am instalat pentru rulota un sistem de panouri fotovoltaice compus din:
- Panou fotovoltaic 100 W/12V - LPS00149 - Model Luxor LX-100M/125-36 = 2buc (fabricate in Germania la Hamburg)
- Invertor sinus modificat-LPI00136 - Model FR 300-12 - Putere 300W/12V
- Regulator incarcare solar MPPT - LPC00141 - Model Western MPPT WRN15-Curent max 15A (fabricat in Italia)
- Baterie VARTA 110 Ah
- Sigurante
- Cabluri si conectica necesara
Sistemul este pus in functiune si in zilele cu soare asigura curentul electric necesar pentru functionarea frigiderului, televizorului, antenei satelit, pompa de apa, fara sa se consume curent din baterie.
Cu exceptia bateriei care am avut-o, toate materialele le-am cumparat de la firma ECOVOLT din Alba Iulia cu pretul de 2700 lei.
Ecovolt este o firma specializata pe acest domeniu, o puteti vedea pe http://www.ecovolt.ro iar patronul se numeste Florin Fleseriu, raspunde la tel.0730959619.
Firma ofera consultanta de specialitate si orice varianta de sistem pe care o doreste clientul.
Marian Enache
Membru forum
12
Oras: BRASOV
Data nasterii: 21 Noi 1958

Mesaj de Marian Enache »

BUNA ZIUA
Va fac o recomandare ,sper sa nu ma judece cineva din nou de reclama pe forum , ( sunt posesorul foarte multumit a unui astfel de kit ) ptr kit cu panouri solare
-panou2x90w( functie de zona libera de fixare ) ,incarcator (mppt),bloc sigurante,invertor 350w ,sistem fixare ,cablaje ,acumulator gel 150Ah ,manopera montare aprox 750 eur realizat cu
SC G.G.SOLAR 0769 637 864 D-L George Munteanu din CRISTIAN BRASOV (http://www.dgsolar.ro)
Salutari cordiale
Marian Enache 0740 390 147
BRASOV
Dragos Marin
Membru forum
14

Mesaj de Dragos Marin »

M-am hotarat pana la urma sa iau 2 panouri de 90 w de la exis plus un regulator http://exis.ro/accesoriu_rulota/Steca%2 ... -1480.html
Montajul il fac la Nicu de la Bacau (am mai multe de montat)
Sper sa fi facut o alegere buna...
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Buna alegere cu Steca, iar ca invertor va recomand unul sinus pur, poate vreti sa alimentati diverse aparate electronice. Discutii multe gasiti pe forumurile din Romania, dati o cautare panouri fotovoltaice forum. Ar trebui sa studiati si varianta cu panouri amorfe... Nu luati regulator mai mare decat este necesar, si acesta are consum propriu. La panouri de 36-72 celule nu este obligatoriu MPPT, se poate folosi PWM. Montajul la Nicu este cea mai buna solutie, il recomand ca adevarat meserias si foarte serios. Costin Tabra de asemeni, el se deplaseaza si la domiciliu. Spor !!!

PS- cardul FICC este la Doru Bodeanu
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Scrie răspuns