Grecia, circuit

Orice membru al forumului ClubRV-RO poate propune o intalnire rulotistica
marius sevilian
Membru forum
11
Oras: Lleida
Data nasterii: 11 Sep 1967

Re: Grecia, circuit

Mesaj de marius sevilian »

Cateva "schimbari": am luat in calcul si cateva insule Evia (desi am ceva informatii ca nu se merita); Lefkada 100% si probabil fara atelaje dupa noi un tur Zakinthos-Kefalonia.
Volvo + Hobby
Vacante placute tuturor !
Marian Enache
Membru forum
12
Oras: BRASOV
Data nasterii: 21 Noi 1958

Mesaj de Marian Enache »

Salutare
Ptr cine doreste sa analizeze camping-uri in Grecia va ofer eu o lista oarecare

Camping Biarritz - Almirí | Greece
, 20100 Almirí
Web: www.biarritz.gr
Discount HS: 10%, Discount LS: 10%
Camping Blue Dolphin - Kórinthos | Greece
Lecheon , 20011 Kórinthos
Web: www.camping-blue-dolphin.gr
Discount HS: 10%, Discount LS: 20%
Camping Elizabeth - Réthimnon | Greece
Ionias Terma Missiria , 74100 Réthimnon
Web: www.camping-elizabeth.net
Camping Alexandroúpolis - Alexandroúpolis | Greece
Makris Ave. , 68100 Alexandroúpolis
Web: www.ditea.gr
Camping Vrachos Kastráki - Kastráki | Greece
, 42200 Kastráki
Web: www.campingkastraki.gr
Camping Hellas - Vólos | Greece
Káto Gatzéa , 38500 Vólos
Web: www.campinghellas.gr
Camping Káto Alissós - Káto Alissós | Greece
Káto Alissós-Káto Achaïa 1, 25002 Káto Alissós
Web: www.camping-kato-alissos.gr
Camping Chrissa - Delfí | Greece
7th Km Delphi - Itea highway -, 33054 Delfí
Web: www.chrissacamping.gr
Discount HS: 10%, Discount LS: 25%
Camping Paleokastrítsa - Paleokastrítsa | Greece
paleokastritsa main road -----------------, 49083 Paleokastrítsa
Web: www.paleokastritsaholidays.com
Camping Apollon - Delfí | Greece
Apollonstr. 70, 33054 Delfí
Web: www.apolloncamping.gr
Camping Karda Beach - Dassía, CORFU | Greece
CORFU TO KASSIOPI 0, 49083 Dassía, CORFU
Web: www.kardacamp.gr
Camping Creta - Iráklio | Greece
Gouviana Kamara , 71500 Iráklio
Web: www.campingincrete.gr
Camping Karavomílos - Sámi | Greece
paralia 0, 28080 Sámi
Web: www.camping-karavomilos.gr
Camping Nicolas - Paleá Epídavros | Greece
, 21059 Paleá Epídavros
Web: www.nicolasgikas.gr
Camping Sikia - Vólos | Greece
Kato Gatzea 38, 37300 Vólos
Web: www.camping-sikia.gr
Camping Ouzouni Beach - Néa Moudaniá | Greece
Kassándra , 63200 Néa Moudaniá
Web: www.ouzounibeach.gr
Camping Nicolas II - Paleá Epídavros | Greece
Gialassi , 21059 Paleá Epídavros
Web: www.nicolasgikas.gr
Camping Apollo Village - Giannitsochóri | Greece
Nat. Road Pirgos-Kyparissia -, 27054 Giannitsochóri
Camping Koróni - Koróni | Greece
koroni 4, 24004 Koróni
Web: www.koronicamping.com
Camping Agía Anna - Agía Anna | Greece
, 34010 Agía Anna
Web: www.clubagiaanna.gr
Camping Dionysus - Dassía | Greece
Dafnilas Bay 1, 49100 Dassía
Web: www.dionysuscamping.gr
Camping Areti - Néos Marmarás | Greece
Neos Marmaras -, 63081 Néos Marmarás
Web: www.camping-areti.gr
Camping Milos - Erétria | Greece
, 34008 Erétria
Web: www.camping-in-evia.gr
Camping Palouki - Amaliás | Greece
Palouki-Amaliados , 27200 Amaliás
Web: www.camping-palouki.gr
Discount HS: 5%, Discount LS: 10%
Camping Erodios - Pílos | Greece
Gialova , 24001 Pílos
Web: www.erodioss.gr
Discount HS: 15%, Discount LS: 20%
CAMPING BUNGALOWS RESORT CORALLI - SERIFOS | Greece
LIVADAKIA 1, 84005 SERIFOS
Web: www.coralli.gr
Functie de informatiile filtrate de dvs putem sa facem o medie a celor mai bune camping-uri de pe litoralul Grecesc
Spor la analize si astept comentariile dvs
Fam Marian Enache
Brasov e-mail marianenache21@yahoo.com
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Am inteles ca preferati off.
Daca totodata cautati mai ales zona litorala e bine sa prevedeti popasuri in parcari plasate langa plaje. Va uitati in detaliu pe google earth
si vedeti existenta plajei si a parcarii, adica sa aveti acces cu masina.
Traseul ales are in prima parte zone nu prea interesante. Inteleg ca vreti sa ajungeti in Atena (unde trebuie sa cautati camping, ca nu prea aveti unde sa stati off)
Partea de vest pe malul marii Ionice va fi spectaculoasa. Insulele sunt spectaculoase dar costul feribotului este prohibitiv.
Daca preferati trasee mai putin lungi si deci sa gasiti locuri de parcare off dese si cu posibilitatea de plaje, baie, apa dulce pentru spalat si rezervoare, e preferabil sa tineti linia plajelor.
Traseul Atena - Thesalonic este departe de mare si de plaje in cea mai mare parte.
In golful Corintic plaja si apa nu se prea preteaza la baie si plaje din cauza apei brusc adanca si a pietrelor mari de pe plaje. daca de la Igoumenitza va tenteaza sa treceti cu Bacul in Corfu bacul va costa peste 70 de euro dus si inca ata intors (nu stiu cat costa masina plus rulota dar lungimea conteaza la pret).
In Corfu merita sa stai minim o saptamana facand circuitul insulei cu destule atractii interesante.
De la Igoumenitza aveti autostrada pana la 60km de Thesaloniki dar exista si drum fara taxe insa foarte greu peste munti si cu numeroase curbe.
In acel traseu e bine sa nu ratati complexul de manastiri in varf de stanca Meteora.
Eu am gasit cea mai buna zona de plimbare cu cazare off in peninsula Halkidiki aproape de Thesaloniki.
Urmand coasta gaseti usor numeroase plaje spectaculoase cu nisip, si ai nevoie de cel putin 10 zile sa faci tot traseul celor doua peninsule accesibile turistilor.
In Iulie caldura este insuportabila mai ales in Athena departe de mare.
Fara aer conditionat in rulota noaptea va fi un cosmar, dar bucurestenii si cei din sud sunt mai obisnuiti cu caldura.
Tocmai de aceea e bine sa gasiti un traseu pe langa mare.
Daca va intereseaza si istorie, muzee, etc, cautati pe google "circuitul clasic al Greciei".
Va urez o vacanta extraordinara in Grecia.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
marius sevilian
Membru forum
11

Dl Balteanu, multumesc. Intentionez sa merg numai pe zona de coasta, am luat deja in calcul un camping pentru Atena, daca gasesc ocupata parcarea de la targul din Pireas sau/si Keratsini. In Peloponez chiar nu este problema cu parcarea, pe Lefkada sper sa nu am probleme cu gabaritul iar pe Skiathos si kefalonia intentionez sa merg fara masina si rulota (le las la tarm). Meteora, mai greu dar se gaseste parcare. Cu caldura asta e o sa ne sacrificam, din pacate nu pot merge in septembrie, oricum am de gand sa stau, cand dau de plaje cate doua-trei zile in acelasi loc si ne mai "aerisim". Cam asa stau planurile mele insa pot fi schimbate foarte usor si repede daca mai se inscrie cineva la acest circuit, eu unul imi doresc doua trei rulote pana la cinci sau plec singur si gata. Tendinta mea este de a plca in august si sa stau minim trei saptamani dar cum spuneam sper sa nu depinda doar de mine.PS D-na Violeta poate facem cumva si reusim sa mergem impreuna sau doar o parte din traseu, salutari si de la Ana-Maria.
Volvo + Hobby
Stefan Pirau
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 17 Dec 1982

Mesaj de Stefan Pirau »

Buna! Ai ideie si la pret , cam cat ar duce o astfel de tura? cu aproximatie!
cu stima,
Stefan
marius sevilian
Membru forum
11

Salut Stefan, ca si costuri: putin peste 3000km extern x 1,60€/litru benzina, motorina 1,45€/litru, la calculul consumului va rog sa aveti in vedere zona montana; taxe traversare dunare, vinieta, autostrazi in mare 50€; feribot pentru insule(masinile raman la tarm) 25€/trei imbarcari/persoana; campari 80-90€-3nopti; mancare; berica si inghetata fiecare dupa pofta lui, nu in ultimul rand ceva taxe/intrari obiective turistice plus o croaziera in jurul muntelui Athos 20€/persoana. Costurile sunt destul de aproximative, daca doriti va pot face o detaliere pe fiecare cost/pret platit pentru absolut tot. Am luat in calcul minim trei saptamani preferabil in august, de pricipiu sau mai anuntat alte trei echipaje (inca nimic concret), campari numai off exceptie Atena (poate reusim si acolo sa stam off), traseul l-am modificat putin in sensul ca am luat in calcul si doua insule Zachinthos si Kefalonia unde e posibil sa platim si o noapte de cazare 35€ (la un hotel, aici vom fi fara masini). Incoveniente sunt caldura si preturile, suntem in plin sezon. Absolut nimic nu e batut in cuie, totul trebuie vazut ca o propunere, deciziile se iau de toti cei care merg si de cele mai multe ori la fata locului. Va astept cu placere sa va alaturati!
Volvo + Hobby
Stefan Pirau
Membru forum
11
Data nasterii: 17 Dec 1982

Mesaj de Stefan Pirau »

Multumesc. poate poti face un calcul asa in mare si sa-mi spui c-am la cat ajunge. As vrea si eu sa ies putin din tara. Nu am iesit niciodata.
marius sevilian
Membru forum
11

Tocmai am scris ce si cum, da-mi totusi consumul cu rulota litri/km si ce combustibil; eventual si de unde pleci din tara, nr. persoane,... detalii care nu le am.
Volvo + Hobby
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Noi sigur vom merge in Grecia dar dupa 16-17 august cand vremea se mai tempereaza. Nu ne-am schitat inca traseul, citesc si eu tot ce se posteaza pe forum si astept intoarcerea D-lui Niki Radu care sigur ne va impartasi impresiile sale asupra traseului si locatiilor de campare. In principal doresc sa vizitez Meteora insa plaja si baia mi-ar place sa le fac pe Sithonia, in partea de sud-est. Nu prea ma incanta un circuit deoarece masina care tracteaza rulota este mare si consuma 10 l/100 de km. Aproape dublu cat consuma o masina mica. Dar mai este timp suficient de discutii pana la plecare. Nu se stie niciodata...
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
marius sevilian
Membru forum
11

Cam asa arata traseul ales: https://www.google.ro/maps/dir/44.38049 ... 3d!1m0!3e0, modificari cu siguranta vor fi, vedem la fata locului.
Volvo + Hobby
Toni Conecini
Membru asociat
12
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

si noi vrem sa facem un circuit, dar cu axare pe Pelopones, unde nu am mai fost de multi ani si mi-ar place sa revad, mai ales locuri la Monemvasia, templul lui apollo de la Bassae sau Vassa (nu mai stiu cum se scrie) si Voidokilia. In Gialova am gasit un camping care ne place si dorim sa stam mai multe zile acolo. La intoarcere vrem sa ne oprim si in zona Pelion doua nopti.

circuitul va avea ca 3420 km. suntem fortati sa facem prima escala la varna (sotia are ceva treaba cu serviciul). In Grecia vom intra pe 10 iulie. Iar in pelopones mai exact la Gialova vom ajunge probabil pe 12 iul. Cu toate ca am posibilitatea sa stau off camping (chiar mi-ar place mai mult) sunt fortat de imprejurari sa aleg campingurile deoarece mergem cu in ca o familie fara rulota. de aceea cautam campinguri care fie inchiriaza rulote fie bungalouri fie camere, iar in ultima instanta prietenii nostri au si cortul la ei. plus ca pe timpul zilei vom colinda in sus si in jos la diverse obiective si rulota este mai in siguranta sa fie lasata in camping.

cam asa arata circuitul

https://www.google.ro/maps/dir/44.38230 ... 8023577749

In caz ca vor coincide anumite portiuni ca traseu si data ne-ar face placere sa ne suprapunem si sa stam si cu alti rulotisti
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Toni Conecini
Membru asociat
12
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

si noi vrem sa facem un circuit, dar cu axare pe Pelopones, unde nu am mai fost de multi ani si mi-ar place sa revad, mai ales locuri ca Monemvasia, templul lui Apollo de la Bassae sau Vassa (nu mai stiu cum se scrie) si Voidokilia. In Gialova am gasit un camping care ne place si dorim sa stam mai multe zile acolo. La intoarcere vrem sa ne oprim si in zona Pelion doua nopti. eventual sa dam o fuga pe skiatos fara rulota si poate si fara masina

circuitul va avea ca 3420 km. suntem fortati sa facem prima escala la varna (sotia are ceva treaba cu serviciul). In Grecia vom intra pe 10 iulie. Iar in pelopones mai exact la Gialova vom ajunge probabil pe 12 iul. Cu toate ca am posibilitatea sa stau off camping (chiar mi-ar place mai mult) sunt fortat de imprejurari sa aleg campingurile deoarece mergem cu inca o familie fara rulota. de aceea cautam campinguri care fie inchiriaza rulote fie bungalouri fie camere, iar in ultima instanta prietenii nostri au si cortul la ei. plus ca pe timpul zilei vom colinda in sus si in jos la diverse obiective si rulota este mai in siguranta sa fie lasata in camping.

Initial am vrut sa stam si 2 nopti la camping atena si sa le aratam copiilor akropole, plaka etc etc insa am hotarat sa o lasam pe alt an prin luna aprilie sau mai ca sa nu fie asa de cald.

cam asa arata circuitul

https://www.google.ro/maps/dir/44.38230 ... 4.4325!3e0

In caz ca vor coincide anumite portiuni ca traseu si data ne-ar face placere sa ne suprapunem si sa stam si cu alti rulotisti
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Scrie răspuns