Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Se vede si acum de ex. sub masa o gura, dar e decupata din foto mai mare. O sa fac mai detaliate sa vad si cum sunt racordate.
P.S. Cred ca in baie ar fi util o gura de ventilatie. In ultima schita nu este trecut. E ceva de lucru ca sa fie montata, dar...
Tubulatura facuta de mine ,....truma,vent,furtun ,coturi ,orificii cu sita si cu ,clapeta.
Fişiere ataşate
Rulota mea DETHLEFFS RT2 008 (Copy).jpg (56.84 KiB) Vizualizat de 2894 ori
14112010(002) (Copy).jpg (70.74 KiB) Vizualizat de 2894 ori
044 (Copy).jpg (48.51 KiB) Vizualizat de 2894 ori
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Imagini cu traseu tubulatura.Orificiile sunt in numar de 5 bucati (baie-1 ,compartiment de dormit-3 si compartiment butelii-1).Orificiile date pe traseu in tubulatura ,sufla aer cald prin spatiul dintre perete si capacul canapelelor .Iarna trebuie capac la ventilatie frigider.Aer rece oricum mai intra prin gaurile de aerisire de sub frigider(nu este indicat a fi astupate )
Volvo V50 2.0 HDi+
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
In baie, ca sa nu gauresc peretele voi gauri tubulatura. Toate sagetile reprezinta locurile unde voi face gauri in tubulatura. Acum nu stiu cum este mai frumos ca si aspect, sa gauresc tubulatura sau ca cumpar tubul asta ?
La dl. Isdraila Ioan am vazut ca nu are guri de incalzire in partea stanga a rulotei, lanaga aragaz si usa. E suficient asa, numai de la soba ?
Cam asa arata, marit cat se poate din imaginea mare, una din gaurile de ventilatie practicate de fabricant in tub(din pozele pe care le am; maine fac altele). Nu stiu daca e frumoasa, dar nu se uita nimeni sub banchete; importanta e eficienta. Cu acea piesa truma, la cate gauri trebuie date, cam cresc costurile... Maine ma uit la mine cate guri de vent. sunt si cum sunt plasate, original.
Asa cum se vede din schita ....Nu am guri de aer decit in baie,zona canapelelor si in compartimentul buteliilor .In stinga nu aveam cum extinde traseul ,nu este nevoie .Sub frigider, s-au sub dulapul de alaturi sub ghiuveta,nu isi avea rostul .Oricum au usi ambele .Erau in plus ....Am folosit truma si cu cele care sunt, a fost indeajuns .Rulota mea este mai mica,644kg.iar pentru un nepotel si doi bunei ,ne satisface .
Volvo V50 2.0 HDi+
Am studiat traseul tubulaturii; in afara de gura de ventilatie din baie, nu mai sunt altele conectate la tubulatura; cea care se vede sub masa in foto, nu este conectata le vent, este doar montata acolo; probabil iese ceva aer si pe acolo. Gaurile sunt date in tubulatura la cca 17-20 cm. Circuitul de la Truma merge pana sub bancheta de langa frigider (3). In cealalta parte merge de la Truma pana sub bancheta vis a vis de usa (5); in rest nu mai este circuit. Poate aerul cald de sub banchete iese si prin acele degajari de la baza banchetei, neavand alte guri de ventilatie.
Panait Valentin scrie:Tot respectul pentru colegii indemanatici, care reusesc sa-si monteze (adapteze ) accesorii pe rulote, eu recunosc ca nu sunt si de aceea am apelat la cineva care se ocupa cu asta. Toate accesoriile montate sunt noi.
In mod sigur ve-ti intreba de preturi de aceea le voi afisa, dar am rugamintea sa nu apara comentarii de genul ''' dincolo era mai ieftin '''.
Prin deschiderea acestui topic nu mi-am propus sa fac reclama sau antireclama cuiva (firma,persoana) ci doar sa va prezint solutia aleasa de mine si cateva imagini din timpul lucrari.
-Vent TEB -2 12V ( 151 eur )
-Tub flexibil 65mm (5 eur/m )
-Cuplu cu valva,set (50 eur) - pentru dirijarea aerului in compartimentul buteliei cu capac etans (nu intra soricei) si clapeta inchis/deschis cu comanda mecanica din interiorul rulotei.
Poze.....
se dau alte gauri si se pilesc pentru a deveni patrate
fixarea ventului
ventul montat la locul lui, inclusiv inst. electrica
tubulatura cu doua guri sub masa,una in baie si o iesire catre compartimentul buteliei
gaura din compartimentul buteliei
capacul etans ce nu permite intrarea eventualelor gaze sau a rozatoarelor
buton comanda vent
comanda clapetei ce inchide/deschide aerul catre butelii
Eu sunt multumit de lucrare si asta conteaza cel mai mult !!
.Va salut ! Cu scuzele de rigoare vin si va intreb : trebuie decupat si cel de-al treilea orificiu atunci cand montezi un vent s-au nu ?(am vazut ca un orificiu, mai precis cel existent este pt evacuarea gazelor, am decupat cel de-al 2-lea si s-a potrivit si gaurile de fixare la vent, in schimb sunt nedumerit de unde-si trage ventul aer cald? Inteleg de la incalzitor, dar ma gandeam ca nu este ca la masina sa treaca aer rece prin incalzitor pe care apoi ventul sa-l distibuie mai departe ? ) Am montat si eu la rulota mea un vent la 12 v , am pozat tubulatura necesara, dar nu stiu ce fac cu cel de-al treilea orificiu ? In pozele nr 2 si 3 se vede f bine ca nu este decupat dar nu se vede dupa ce a fost montat! Mentionez caci ventul si tubulatura aferenta cu toate celelalte le-am cumparat sh de la o persoana ce aduce rulote din Anglia si sunt f multumit, pret etc...mi-a adus tot ce a fost demontat de pe o rulota (ramificatii, mufe, ventile )la pret rezonabil. Va multumesc pt eventuale raspunsuri ! PS. Daca este cineva interesat de piese sh pot sa-i dau un nr de tel.
Aerul rece este tras prin grila din fata trumei, cea din rulota. Asa se incalzeste aerul care este impins de vent in rulota. Nu trebuie decupata si a treia gaura.Se decupa acea gaura daca cosul de evacuare se pozitiona pe acea parte ,dar atunci nu era decupata cea care este acum decupata.
Gaura catre compartimentul butelii as fi dat-o mai jos de atit....Teoretic compartimentul butelii se umple de aer cald fiind oarecum etansat , dar totusi dat fiind ca aerul cald se duce sus,gaura e de dat cit mai jos posibil,zic eu....
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Viorel Grosu scrie:Aerul rece este tras prin grila din fata trumei, cea din rulota. Asa se incalzeste aerul care este impins de vent in rulota. Nu trebuie decupata si a treia gaura.Se decupa acea gaura daca cosul de evacuare se pozitiona pe acea parte ,dar atunci nu era decupata cea care este acum decupata.
... Multumesc ! Asa va ramane, nedecupata. Numai de bine !
Mihnea Donescu scrie:Gaura catre compartimentul butelii as fi dat-o mai jos de atit....Teoretic compartimentul butelii se umple de aer cald fiind oarecum etansat , dar totusi dat fiind ca aerul cald se duce sus,gaura e de dat cit mai jos posibil,zic eu....
... Scuze , cat de jos ? Pana la urma regulatorul unde este debit mic de gaz si sectiune mica ce poate ingheta este in partea de sus , cum oricum este destul de redus gabaritul in compartimentul buteliilor ( si ca volum si ca inatime ) cred ca este suficient si mai sus "o lecuta ", important sa fie. Continutul buteliei fiind mare si totusi incalzit compartimentul, n-o sa inghete. Bunaoara eu folosesc acasa GPL, butelia fiind afara doar sub o terasa si nu a inghetat niciodata folosiind GPL, descoperita fiind, cand foloseam gaz normal aveam incontinuu probleme iarna , trebuia s-o acoper cu paturi etc. Si apoi circuitul spre distribuitorul din rulota este exterior pe sub rulota si este la o sectiune destul de redusa . Parerea mea , conducta pe traseu sub rulota ar trebuii izolata, posibil sa fie ? La rulota mea nu este doar pozata intr-un tub flexibil . Nu am vazut/citit niciunde despre aceasta ! Ce parere aveti :?: Multumesc :!: