Colegul Costin spunea:"pe baza dimensiunilor celulelor fotovoltaice care formeaza panoul. Incearca sa masori celulele fotovoltaice si apoi, numarandu-le, vei obtine puterea panoului prin inmultirea numarului de celule cu puterea de circa 2 - 2,5W / celula"Daca ai 36 celule inmultite cu 2,35 rezulta 84.6 W.Dar se pare ca celulele,dupa dimensiunile panoului,sunt mai mici ca la mine(la mine au 12,5/12,5 cm si panoul masurat exact,are 121,5/55 cm).Uite panoul facut de un coleg in regie proprie arata cam asa :
http://img39.imageshack.us/i/panou005t.jpg/ Are tot 36 de celule,dar sunt mai mici,deci produc mai putin curent cca 60W.Dimensiunile la al lui sunt 109/53 cm,apropiat de dimensiunile celui de pe rulota ta si celulele au :7.7x15.2 cm..Dupa cum spunea si colegul Costin,depinde si de marimea celulelor.In concluzie cred ca panoul pe care-l ai are cca 55-60W daca comparam suprafata celulelor.(Poti masura si dimensiunea unei celule,dar se pare ca asa e)Poti depista si unde se afla regulatorul,mergand pe fir,de la panou,pana unde intra in regulator(nu are mai mult de 5-6m lungimea totala),dar daca e inclus intr-o cutie cu alte componente,n-o sa poti vedea probabil ce tip de regulator este.Oricum eu cred ca este destul de clar,dupa dimensiunile date acum,are cca 55-60W cum spuneam.Poti masura curentul produs de panou,la bornele regulatorului(unde intra in regulator,daca-l gasesti) intr-o zi cu soare,dar probabil va confirma ce am spus.Cum colegul Rolland are baterie de 95Ah (cum am si eu) tehnologie AGM si nu zice ca nu o incarca panoul pe care-l are(cu aceleasi caracteristici ca si cel din foto de mai sus) poti folosi o baterie similara ca si capacitate.Nu va incarca la fel de repede ca un panou de 85W de exemplu,dar acuma depinde si de consumul pe care-l ai zilnic.Aici poti descarca un calculator pentru panou solar:
http://www.exis.ro/index.php?page=calc_ps ,mi s-a parut cel mai simplu de utilizat,care la final iti recomanda ce tip de baterie si de panou ai nevoie pentru consumul pe care-l ai.Este util,pt.ca iti calculeaza si puterea,in cazul in care nu cunosti decat curentul consumat,sau invers,daca ai puterea iti transforma in curent consumat,datele,pentru a le putea introduce in tabel. Chiar daca ai panou si baterie este util sa stii ce consum ai zilnic si sa stii daca te incadrezi cu consumul in ceea ce furnizeaza panoul,sa nu ramai cu bateria descarcata(eventual daca depasesti,mai poti face economii ca sa te incadrezi in limitele curentului pe care-l poti stoca).