N-am facut un topic separat , "dedicat", cred ca am sa continui aici pt. ca asa mi-e mai simplu ...
In primul rand cateva date , pt. ca unii colegi ma mai intreaba cum e iarna si care e treaba ...
Am facut apoape 800 km. pe consum cam 11 % deci pt disel am cheltuit cam 550 ron aprox .
Butelii am consumat 2 de propan de 22L + am inceput si din a 3a de GPL pt. ultima seara ... In afara de asta am mai pus " la bataie " pt. incalzire la foisor la Rasnov o butelie impreuna cu Jeremy Ionut de la Suceava ... asa cum au pus toti de acolo de altfel .
Gazul m-a costat cca. 150 ron total.
Din 13 zile am stat 3 la un apartament in Bacau , restul de 10 impartite 6 off camping si 4 la Pensiunea Rasnov unde am platit 4x30 ron = 120 ron + curent cca 30 ron total ... deci campare 150 ron .
Se poate observa ca in aceste zile consumul de gaz la o temperatura medie de 0 grade C a fost de 4-5 L pe zi pt centrala apa calda si incalzire in camper.
Restul cheltuielilor sunt chestii personale , oricum nu intereseaza pe nimeni .
Cu apa am alimentat de acasa , la Rasnov 100 L si pe Valea Cerbului am mai luat din rau .
Am pus aceste date pt. ca multi ma intreaba cam care-s costurile pt un astfel de circuit mai mic .
Cred ca este un circuit mic pt ca sunt mai putin de 1000 km si numai 13 zile .
Urmeaza sa facem ceva mai mare , dar am zis s-o luam progresiv .
Am mai umblat si cu rulota la munte si la mare in acesti 9 ani de cand suntem rulotisti , dar in strainatate am fost numai fara rulota .
In iulie 2013 am mai facut " o tura" de 10 zile cu rulota Bucuresti - Brasov - TG Secuiesc - Comanesti ( Camperland ) -Buzau - Rm Sarat - Bucuresti . tot asa 50 % of si in camping .
Acum fiindu-ne mai facil sa ne instalam si sa plecam f repede cu camperul putem sa "tzopaim " de colo - colo , iar atunci cand e cald luam si scooterul cu noi ca sa ne "miscam" un pic si la fata locului .
Primele zile au fost petrecute vizitand niste neamuri de ale noastre pe la Focsani si apoi la Bacau .
Dupa 4 zile ne-am intalnit la Bacau cu fam. Irimia si am luat-o catre Brasov ... Busteni .
Era zapada in zona dar nu si pe asfalt .
Am urcat ca si anul trecut tot asa cu emotii .. atunci pt ca era zapada si trageam rulota , acum pt. ca nu stiam daca ne tine reparatia facuta in drum la cutia de viteze ( chestie simpla , dar care te poate lasa in drum ) .. o nuca / bila iesita de la locul ei " cautator" .
Ne intrase morcovul cu tot cu frunze :) , dar a fost ok , am mers fara probleme si peste Oituz si alte cateva sute de KM dupa... urmeaza acum insa sa facem o verificare mai amanuntita.
Am ajuns la Busteni in 3-4 h.
Aici am oprit la o ciorba de fasole in bol de paine si apoi am mers sa ne campam pe Valea Cerbului unde au venit si alti rulotisti .