www.79ficcrally.pl

topicuri legate de calitatea de membru FICC
propuneri facute in atentia FICC
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Re: www.79ficcrally.pl

Mesaj de Cosmin Prund »

Turta dulce in Torun! Sa vedeti ce poze avem noi...

Noi am gustat casvalul afumat si prajit la gratar, e interesant.
Apropos de curiozitati culinare, ati observat pasiunea Polonezilor pentru Gofre/Gofry si inghetata? Peste tot aveau tonete pentru servit bunatatile astea, si in Torun am vazut o coada absolut incredibila la o toneta de inghetata; parerea mea este ca se statea minim o ora la coada pentru inghetata colo, si totusi lumea statea la coada. Incredibil.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

In drum spre casa de la Gdansk ne-am oprint in Malbork sa vedem casteul Teutonilor. Aveam de gand sa ne oprim o ora maxim doua, n-a fost sa fie; Polonezii au un stil al lor de a-ti prezenta obiectivele turistice cu ghid, si asa a fost si aici. Am asteptat pana a venit ora de vizitat castelul cu ghid in limba engleza, pe urma am vizitat 3 ore castelul, pe urma am mancat ceva, si in final am stat jumatate de zi :) Nu-i bai, castelul este frumos. In final ne-am bucurat si de ghid, pentru ca ghidul facea fiecare incapere interesanta, fiecare incapere are o poveste. Daca ne-am fi plimbat singuri am fi "ochit" probabil cele mai aratoase chestii, dar povestile locului nu le-am fi stiut.

Castelul dinspre parcare:

Imagine

Personajul in albastru este ghidul nostru. Grupurile de polonezi erau absolut imense, inteleg ca Polonezii isi viteaza tara; in grupul de limba Engleza am fost 3 familii toti cu copii :)

Imagine

Imagine

Focarul pentru sistemul de incalzire. Toate camerele importante erau incalzite: sala de mese de iarna, salile unde aveau loc inalnirile tuetonilor. Dormitoarele cavalerilor nu erau in schimb incalzite!
Focarul era construit sub camera care trebuia sa fie incalzita. Deasupra focarului erau pietre mari care sa acumuleze caldura si apoi spre sala care trebuia sa fie incalzita mergeau conducte de aer, acoperite in partea de sus cu niste capace. Cand se ridicau acele capace aerul cald se ridica in camera de deasupra si in acest mod se incalzea.

Imagine

In castel era o expozitie temporara de arta moderna. Aici se vad o serie de sculpturi metalice care pazeau curtea interioara a castelului:

Imagine

In vremurile sale de glorie acest castel realiza mari venituri din medierea comertului cu chilimbar de la Gdansk si Marea Baltica.
Una dintre salile castelului gazduieste o expozitie cu obiecte decorative realizate din chihlimbar:

Imagine

Bucataria castelului, absolut uriasa:

Imagine

"Chapter House", sala de adunare a congregatiei, locul in care se discutau problemele ordinului Teutonic:

Imagine

Imagine

Imagine

Exista in castel o sala speciala, care se numeste "Turnul Toaletelor". Accesul spre aceasta sala se face pe un coridor lung si ingust, si este la nivelul superior al castelului, deci la inaltime.
Aceasta sala a toaletelor, din turnul toaletelor, contine cateva toalete, vreo 4 sau 6 la numar.
Intreaga constructie este complet suspendata deasupra santurilor de aparare ale castelului, santuri care erau pline cu apa. De fapt apa circula din raul din apropiere.
Se zice ca acest sistem era foarte igienic si ca pe intreaga durata de functionare a castelului nu a existat nici o epidemie la castel:

Imagine

Sala de mese de vara, foarte bogat decorata, cu foarte multe geamuri si fara sistem de incalzire.
Pe timp de iarna incaperea nu era utilizata pentru ca suprafata vitrata mare ar fi facut incalzirea ei imposibila:

Imagine

Imagine

Haine precum cele purtate de Teutonii de rang inalt:

Imagine

Imagine

Imagine

MINUNATA vreme am prins si aici, nu-i asa?

Imagine

Acest domn calugar din imaginea batea monede! Exact asa cum faceau si pe vremea Teutonilor.
Ne-a aratat cum se fabrica moneda care echivala cu 1 ora de munca la castel, moneda pentru 1 zi, etc.
Aveau evident si mici pungi de bani din piele care contineau cateva monede... facem socoteala... 2 copii, 2 pungute... Asta e :)

Imagine

Capela castelului, din pacate distrusa in timpul celui de-al II-a razboi mondial.
Inca nu a fost complet reconstruita, s-a conservat ce nu era complet distrus dar mai sunt foarte multe de re-construit.

Imagine

Clar Polonezii stiu sa faca turism, si comert pe langa turism. Ne-am dotat, suntem pregatiti de atac:

Imagine
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

La intalnirea de la 1 dec de la Cheia , am primit un DVD cu filmari de la Geta & Michel pt a-l descarca si respectiv a-l "pune" pe net ca sa-l vada colegii de pe forumul nostru .
Am selectat doar ce am considerat eu ca va intereseaza , nu am mai pus si filmari de la Auschwitz ... am lasat doar Slawa....

Filmuletul incarcat pe youtube este pus direct pe PAGINA OFICIALA A ASOCIATIEI NOASTRE DE FACEBOOK , unde puteti da un like atat paginii CLUB RV cat si respectivei postari cu filmuletul .
Multumim !

accesati :

www.facebook.com/clubrv

P.S.: in urmatoarele zile , in masura in care am timp , am sa pun si alte filmulete facute de Geta si Michel ...
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Scrie răspuns