Reclame sau antireclame / reclamatii !

Daca v-a impresionat un produs sau serviciu pe care il recomandati colegilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Reclame sau antireclame / reclamatii !

Mesaj de Lupu Ciprian »

In afara de informatii despre excursii si rulote si rulotism, pe acest forum sunt f. multe informatii tehnice sau diverse "chestii " de vanzare in sectiunea bursa /vanzari ...

Pe alte site-uri sau forumuri din Romania de asemenea sunt de vanzare diverse produse noi sau s.h. ( mana a-II-a) .

PT. CA SUNTEM O COMUNITATE DE OAMENI TREBUIE SA NE AJUTAM INTRE NOI SI SA NE INFORMAM ! SA NE FERIM DE DIVERSE ... sau diversi .

Am auzit de la multi colegi rulotisti , fel de fel de cazuri care-s de fapt "reclamatii " la adresa celor care repara rulote , vand rulote , accesorii noi sau s.h...

Exemple :

- rulota noua cumparata de la un domn Nicu din Otopeni la care a zburat terasa cu tot cu perete DIN CAUZA montajului facut gresit , iar cumparatorul a preferat sa schimbe peretele in Ungaria decat sa se certe la infinit cu vanzatorul care oricum nu prea dorea sa raspunda la tel...

-Mercedes B -Klass de la Sibiu sh de la un "domn " pe care am mers sa-l vad sa-l cumpar dar era ex-taxi in Germania daca dadeai chederele jos sa-i vezi adevarata culoare "unt" , sau verificai o serie ceva de caroserie in reteaua MErcedes si te informai ( cum am si facut ) .

- rulota NOUA dusa la RAR de un dealer , dar care pe drum a fost implicata intr-un incident ( clientul a aflat abia dupa ce a vazut ca-i umblau la un perete sa-l schimbe )

- coleg rulotist care mi-a promis ca ma programeaza sa -mi rezolve ceva dar nu a avut timp nici dupa o luna dupa care a uitat , dar mi-a blocat timpul ... asteptandu-l ...
- tarife la reparatii care te dau pe spate la final dupa ce e deja lucrarea gata ... iar tu esti pus in fata faptului implinit ca ai mers pe ideea " ne intelegem " ca suntem rulotisti .
- comanda neonorata de exsis nici dupa 3 luni - panou solar ( cazul meu ) anu' trecut, dar mai sunt alti 20 cu problema asta ... nescrisa nicaieri...

- pret umflat la manopera montaj AC pe site apare 150 eur , la fata locului a costat 250.

- scaune noi de 100 de eur care s-au rupt dupa 2-3 utilizari desi scria 120 kg. pe ele iar utilizatorul avea 95 kg.

- "Cadac " sau alte produse mese, scaune , rebuturi noi care se vand in Romania de catre acesti importatori care au impresia ca acceptam orice

- preturi diverse " dincolo era mai ieftin" ca la Motorhome e mai scump sau la Peti e mai ieftin.... ( e doar un exemplu , nu o opinie ) ROG NU INTERVENITI IN ANUNTURILE COLEGILOR CU PARERI !

- reparatii facute in bataie de joc de cate un novice care are anunt de reparatii rulote dar nu e autorizat , doar face bani pe forumuri... cu anunturi , exemplu este o rulota siliconata pe care am vazut-o pe youtube la un coleg rulotist care explica acolo ce si cum ... ( acolo se pare ca la un service autorizat s-a intamplat ...)

-vanzatori neverificati pe care nu- i cunoastem nu sunt rulotisti , dar isi fac conturi pt. a expune diverse ( poti primi intr-un colet o sticla de apa plata in loc de un produs pe care ai avut intentia sa -l comanzi vazandu-l intr-un anunt pe forum )

- rulote reparate , fatuite , " date cu trafaletul ;) " cum avem colegi care au muscat momeala de la alti "colegi " rulotisti .

- vanzatori de pe site-uri ca mercador , tocmai , autovit care au mai pacalit clientii si despre care nu exsista recenzii lasate ( calificative ) asa cum se lasa pe ebay sau okazii ( review ) despre vanzator , deci pot pacali si cititorii forumului nostru sau pe noi daca nu ne informam reciproc.

- samsari " importatori " de s.h. care aduc numai "lovituri" si le fac aici cum e unu' la Targoviste care are permanent rulote de Anglia , toate coapte ( am fost si eu sa vad una ) drum facut inutil , m-a atras pretul , dar era "restaurata" prost , la fel si alte 3 din curte .

- manageri /partoni de campinguri care nu respecta intelegerea facuta cu CLUBRV-RO ( vezi cazul Venus ) .

- locatii care trebuiesc evitate din cauza conditiilor , proaste sau a angajatilor , conducerii sau a atitudinii acestora

- cauciucuri C-uri resapate dar vandute de BUNE NOI ...

-stopuri de la rulota furate / inlocuite in parcare platita la munte ( parcare permanenta cu campare )

-alte cazuri care considerati voi ca trebuiesc aduse la cunostinta colegilor

P.S. Am creat acest topic pt. ca membrii forumului sa poata scrie orice ... de exemplu faptul ca la Laguna Albastra este galagie vara in august ... noaptea in weekend sau aglomerat, sau alte chestii, fara a afecta un topic al unei intalniri , fara a scrie off topic in alta parte, dar cu intentia de a expirma o realitate , un caz de care oamenii se pot feri daca doresc liniste ...astfel pot alege o alta locatie daca doresc odihna neplacandu-le agitatia creata de aceste grupuri de tineri care frecventeaza complexuri ca acestea... ( mixte ) , nu doar pt rulote .

Am sa revin cu cazuri concrete numere de tel , utilizatori de aici si din alte siteuri si forumuri de care sa va feriti pt. ca de multe ori numele sunt mai mult pseudonime decat nume ...

Puteti expune si dvs. cazuri sau oameni , vanzatori sau "prestatori" de servicii de care sa ne ferim ! Faceti-o fara jena !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Vasiliu Ion

Re: Reclame sau antireclame / reclamatii !

Mesaj de Vasiliu Ion »

Trebuie retinut, acest topic, bine venit pentru noi totii rulotistii si nu numai,omenos si bine gandit.Trebuie sa aiba Omul curaj sa spuna lucrurilor pe nume,noi trebuie sa fim prieteni si stiu ca prietenul bun la nevoie se cunoaste.Asta sa fie motoul nostru. asa gandesc EU janOmvesel. Sarbatori cu bine si voioase.
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Aia e ca multi au cam multa rusine si bun simt si nu scriu nimic , las' ca scriu eu !
Am vazut Sprinter camper pe care s-a pus la Campulung butelie de GPL ca dracu ,total aiurea !
Pe forum n-a "transpirat " nimic dar suntem multi care cunoastem cazul ... nu era mai bine sa se afle ?
Cel mai bine e sa scrie cei care au patit-o pt ca altfel noi doar barfim acum....
Ionut Irimia
Membru CD
15
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Dec 1981

Mesaj de Ionut Irimia »

Pe majoritatea Forumurilor exista un ,,Colt al Rusinii"" pe care membrii sa posteze ce Tepe si-au luat,de la cine,ca eventualii membri care au in gand sa prosteasca pe cineva, s-a se gandeasca de doua ori cand prezinta un produs,s-au orice serviciu ofera ca vor fi facuti de rusine , si bineinteles daca sunt nemultumiti de unele Campinguri,firme de reparatii rulote,auto si tot ce tine de acest forum si membrii sai..
Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
lungu marian
Membru forum
12
Oras: rosiorii de vede
Data nasterii: 06 Aug 1952

Mesaj de lungu marian »

Sa va povestesc o intamplare hazlie .Prin 15 iulie 2013 cred eram in poiana glavoi am pus sa cante muzica in surdina sa auzim doar noi 2 rulote,cand a venit un nene bucurestean zicand ca daca nu oprim muzica o opreste el .La noi tocmai se culcase nepotica asa ca am oprit muzica,am si spus insului ca o opresc pt ca s-a culcat copilul nu ca a venit el.A 2 a zi acel nene cu prietenii lui s-au imbatat si au facut scandal intre ei pana tarziu.Acum intreb ce trbuia sa fac?sau am facut bine ca nu i-am bagat in seama.Acel ins era om in toata firea nu era un pusti.Asa specimene gasesti la tot pasul,mai bine ii evitam nui asa.
rulota Dethllefs tractata de wv passat 1,9 tdi .tel 0746079424
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

lungu marian scrie:lAsa specimene gasesti la tot pasul,mai bine ii evitam nui asa.
Aceasta situatie este inevitabila, si nu cred ca poate fi inclusa la "tepe" !
Poate fi totusi inclusa, la "riscurile rulotismului"...odata si odata tot o sa ai parte de o asa "desfatare", iar daca esti insistent o sa ai mai multe situatii de genu' .
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Cu ceva ani in urma a mai fost un topic cu tepe si tepari aici pe forum; l-am cautat acum dar nu-l mai gasesc; mai exista? erau si acolo ceva cazuri interesante de retinut; daca mai exista, poate ar trebui readuse in atentie pentru cei mai recent sositi ce nu le-au citit, sau sa ni le reamintim daca le-am uitat.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Nici eu nu am gasit " sa ne ferim de tepari " sau ceva de acest gen .... desi am folosit functia de cautare ...
Situatia prezentata mai sus nu este pt acest topic , imi cer scuze nu vreau sa se supere colegul .
Pe noi ne intereseaza sa evitam anunturi sau prestari de servicii expuse in zona internauta legata de forum sau de site-uri de rulotism, servicii importatori, pers fizice , etc... incercam sa evitam persoanele neserioase pe care le cunoastem sau care pot fi identificate prin nr tel , mail nr auto , rulota , model , anunt , site web , facebook pag.. s a m d .
ps. Impreuna cu moderatorii o sa-mi fac timp sa repar si gresesile de ortografie de pe forum.
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Lupu Ciprian scrie: - rulota noua cumparata de la un domn Nicu din Otopeni la care a zburat terasa cu tot cu perete DIN CAUZA montajului facut gresit , iar cumparatorul a preferat sa schimbe peretele in Ungaria decat sa se certe la infinit cu vanzatorul care oricum nu prea dorea sa raspunda la tel...
Sa detaliez, pentru ca-i vorba despre rulota mea.

Am cumparat rulota de la Otopeni de la RomCaravn, am fot servit de d-l Nicu Oiesdean. Eu vroiam cort, d-l Nicu m-a convins ca-i mai buna o terasa fixa, asa ca am comandat si asa ceva, altfel spus am cumparat rulota cu terasa montata. La prima iesire, din cauza ca n-am ancorat-o corespunzator si a batut un pic vantul, mi-a zburat terasa peste rulota si a tras una dintre prinderi prin peretele rulotei, cu tot cu contra-fisa de aluminiu de la interior. La prima vedere am zis ca-i 100% vina mea, am sunat la d-l Nicu sa vedem cum se rezolva. Mi-a raspuns foarte amabil si mi-a explicat ca se mai intampla, ca mai are o autorulota la reparat pentru exact aceeasi problema.

Ceva din toata explicatia mi-a dat de gandit, motiv pentru care m-am apucat sa studiez modul in care s-a facut montajul. Pana atunci n-am verificat, ca doar am apelat la "profesionisti" pentru treaba asta. Terasa mea era prinsa in 3 (trei) puncte. Din astea 3 puncte o SINGURA prindere a cedat, si a cedat pentru ca prinderea a fost facuta doar prin polistiren, n-a fost facuta prin structura de lemn a rulotei. Treaba asta se vedea foarte clar dupa incident, aveam o ditamai gaura in locul in care a fost la inceput prinderea si se vedea foarte clar sipca de lemn din cadrul rulotei, sipca ce n-a fost atinsa de burghiu! Intrebarea mea la telefon: "N-a fost suspect faptul ca la montaj n-a rezultat nici un pic de talaj de lemn??".

A doua problema: modelul meu de terasa era, in principiu pentru autorulota, si venea "in cutie" cu placute de montaj cu contra-fisa, adica gaura prin peretele rulotei si fixat terasa cu surub prin peretele rulotei si contra-fisa la interior. Problema este ca in manualul de montaj aceste placute erau foarte clar prezentate la schema de montaj pentru AUTORULOTA, si pentru RULOTA trebuiau folosite alte repere de montaj!! Sigur, reperele de montaj pentru rulota NU erau in cutia cu care s-a livrat produsul, trebuiau comandate separat, dar asta nu inseamna ca nu trebuiau folosite.

La vederea acestor probleme am "schimbat foaia", adica n-am mai fost de acord sa suport in intregime reparatia rulotei, am considerat ca si Romcaravan are o responsabilitate pentru ca montajul nu a fost realizat conform schemei de montaj si nu a fost respectata conditia din manualul de instalare care spune ca identificarea punctelor de montaj care pot asigura rezistenta necesara cade in sarcina montatorului. De-aici a schimbat si d-l Nicu placa, pentru ca a inceput sa nu mai raspunda la telefon.

Ca sa vad cum trebuie continuat (si sa stiu cat ma costa reparatia, sa stiu pe ce ma "cert" cu d-l Nicu) am solicitat opinia altor 2 ateliere de reparatii rulota din Romania. Adica n-am hotarat doar de capul meu ca montajul a fost incorect, am cerut alte 2 opinii, si mentionez ca cei 2 consultati nu stiau ca la mijloc este un conflict comercial. Ambele raspunsuri au fost fara fara echivoc, montajul nu a fost corespunzator. Mi s-a spus de asemenea ca nu-i normal sa "zboare" prinderile din perete, in mod normal terasa are un mecanism care-i permite sa "basculeze" fara daune prea mari. Chestia care s-a si intamplat la 2 din 3 prinderi! Singura prindere care a cedat a fost cea practica prin peretele de POLISTIREN, fara contact cu cadrul de lemn al rulotei.

Mai departe dialogul cu Romcaravan si d-l Nicu a luat sfarsit: d-l Nicu nu mi-a mai raspuns la telefon, sistematic nu raspundea la telefon, pe urma dadea telefonul sotiei sa raspunda la telefon si sa-mi transmita ca voi fi "sunat mai tarziu". Evident ca nu ma suna nimeni mai tarziu... Acuma nu stiu ce se astepta d-l Nicu sa se intample in continuare, poate este invatat cu alt gen de clienti, dar mie nu-mi place sa fac scandal, sa amenint si sa insist. In lipsa colaborarii, din punctul meu de vedere, aveam o singura solutie: in instanta. Dar nici asta nu era foarte simplu: procesele dureaza, rulota nu poate fi reparata in timpul asta, timpul trece. Rulota este pentru mine un hobby, nu imi convenea sa o tratez ca pe un "business" si sa calculez fiecare banut. Daca as face asta ar exista o sansa buna sa renunt cu totul la rulota si sa ma cazez linistit la hotel!! Dar rulota este hobby si nu este pentru mine o solutie pentru economisit banii la cazare.

In continuare am tratat cu d-l Luidort Peti, el mi-a dus rulota la fabrica in Ungaria si acolo a fost inlocuit cu totul peretele gaurit. Reparatia a fost facuta in fabrica, deci n-am ce reprosa din punct de vedere calitativ. Efectiv nu se vede ca peretele a fost atins in orice fel. Reparatia m-a costat 700 euro. Daca d-l Oiesdeanu de la Romcaravan-Otopeni ar fi tratat problema corect as fi putut suporta, sa zicem, 50% din reparatie; Per total Romcaravan n-ar fi iesit in pierdere pentru ca eu intre timp am montat accesorii multe si scumpe pe rulota, si le-am montat pe toate in alta parte. Chiar mai mult, fratele meu si-a cumparat o rulota Hobby noua si a preferat sa o cumpere din Germania ca sa NU ia de la RomCaravan! Din pacate RomCaravan este singurul care aduce rulote Hobby noi in Romania.

Pana acum n-am relatat pe larg (nu in scris) aceasta poveste, am considerat ca e corect sa aiba si Romcaravan un drept la replica, nu-i corect sa-i vorbesc eu de rau intr-un loc in care ei nu au posibilitatea sa dea o replica. Pe de alta parte aici pot avea linistiti drept la replica, pot sa se inscrie pe forum si sa scrie. Sau daca n-au chef sa-si faca cont, pot sa-mi trimita mie (sau lui Ciprian) textul lor, dreptul la replica, si promit ca-l vom prezenta aici fara modificare.

In total Romcaravan mi-a facut 3 lucrari la rulota:
  • Montaj terasa: dezastru.
  • Montaj baterie: au montat bateria fara suport, au prins-o in doar 2 suruburi. Ambele suruburi au cedat si a plecat bateria la plimbare prin rulota. Noroc ca am descoperit chestia asta inainte sa rupa ceva.
  • Montaj aer conditionat: ploua in rulota pe langa aerul conditionat daca merg cu rulota pe ploaie. In stationare si in camping nu sunt probleme, cel putin nu aparent, dar oricum trebuie sa merg la un atelier sa imi demonteze cineva aerul conditonat si sa-l puna la loc. MI-e teama ce-ar putea descoperi.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Pt. drept la replica se va folosi numai acest topic , va rog !
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=11&t=7141
gheorghiuviorel
Membru forum
12
Oras: Braila
Data nasterii: 14 Feb 1968

Mesaj de gheorghiuviorel »

Buna ziua !
Si eu am cumparat rulota de la Romcaravan, si sunt nemultumit pentru ca au profitat de lipsa mea de experienta si mi-au ascuns ca rulota in urma unei lovituri la trapa avea infiltratii.
Fostul proprietar sau cei de la Romcaravan ii facusera o reparatie de mantuiala, cred ca in 10 minute, punand mastic pe deasupra in jurul trapei. La prima ploaie mai serioasa au aparut infiltratiile.
Concluzia mea ? : ATITUDINE DE SAMSARI, nu de profesionisti care-si respecta afacerea !!!!
daniel_cojocar
Membru asociat
12
Oras: Timisoara
Data nasterii: 14 Apr 1976

Mesaj de daniel_cojocar »

Salutare.
Vin si eu cu o problema legata de seriozitate.
In weekend-ul cu 1 decembrie mi s-a defectat ventul pe 12v de la rulota. La recomandarea unor colegi si dupa ceva analize pe forum am vazut ca exista un reparator autorizat TRUMA care are si nr de telefon care este prezentat 0723 +. Am spus... Asta da dom'le. Si implicat in Club (ca doar... de aia are nr asa...) si recomandat deci... SERIOS!.
Pus mana pe telefon si sunat pe data de 2.12, pe Dl Sandu Toma, sa rezolv problema!
Am uitat sa precizez: un coleg, priceput la electronica. mi-a masurat prin vent si pe la telecomanda si mi-a spus: Asta-i defect (n.r. un tranzistor BD 675).
Asadar, sunat si vorbit cu reparatorul autorizat. I-am explicat despre ce-i vorba, care-i piesa arsa. Mi-a spus ca nu are piesa dar, o sa o comande si ma suna sa-mi spuna cand vine sa ne-ntalnim si sa ma rezolve. Ziua urmatoare (dupa o-ntrebare pe FB) ma informeaza lumea ca in Bucuresti pe strada Maica Domnului se gaseste piesa.
Pe data de 3.12, pus mana pe tel si sunat Dl Sandu. I-am spus ca se gaseste acolo iar el mi-a spus ca nu se gaseste ca a intrebat deja si nu exista dar le-a comandat si in 2 zile ajung. Eu am crezut! Ca doar... asa fac eu. Cred omul!
Pe 4... nu au ajuns Tranzistorii
Pe 9... nu raspunde la tel.
Pe 11... nu se poate sa ne vedem. Dar ne vedem maine dupa ora 15 (asta dupa ce am spus ca eu plec pe 13 la Rasnov)!
Pe 12... (pe la ora 15:30) nu raspunde! Ma suna pe la ora 16 si-mi spune: Nu sunt in Bucuresti dar... cand ajung acasa va sun! N-a mai sunat!
Pe 13... dimineata, intru pe net si-l intreb pe Goagle despre Tranzistor BD675. El imi spune ca pe Maica domnului exista! Sun la magazin si imi confirma ca au! Dau fuga acolo, si iau... 3 buc +1 aspirator de cositor. Cheltuiala: 0,9 Ron X 3 buc = 2,7 Ron + 6,5 Ron(aspiratoru') = 10 RON. Dau fuga acasa, schimb tranzistorul in 10 min si... GATA! Seara ajung la rulota, leg cele 4 fire si.... FUNCTIONEAZA!
Ceea ce vreau sa spun ca si incheiere, este ca... nespunand ca nu am rezolvat problema, Dl Sandu Toma, cu nr de tel 0723 +nu m-a sunat nici pana in ziua de azi!
Multumesc pentru ajutor si seriozitate!
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Scrie răspuns