Romania ,tara mea minunata

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Re: Romania ,tara mea minunata

Mesaj de Doru Stoicescu »

Geo Comanac scrie:Mi s-a intamplat in Croatia.
Am introdus coordonatele unei locatii, cand era mai simplu sa tastez localitatea, si am ajuns pe o ulita care se ingusta de nu mai incapea rulota
Aidoma, "la fel".
Munte pe o parte, prapastie pe cealalta.
Foarte nedumeriti. Cum este posibil asfalt sa se infunde in munte?
Multe gospoadarii (case, vile cum vreti a le spune) in jur. Eu si nevasta ne-am chinuit cca. o ora sa intoarcem, cu mana, masina si apoi rulota.
Aveam experienta anilor '90 prin Bucegi. (Cat am mai intors rulota Felicia si Olcit-ul pe drumurile Bucegi-ene ?).
Scuzati...nu am vazut vreun croat (din cei care priveau de la distanta) cu vreun sfat.
Ati avut noroc.
Eu n-am avut noroc.
Binenteles la cati ani am trait, nu multi, am avut si evenimente aidoma celor descrise de Predonu.
Peste tot sunt oameni buni si oameni rai.
Mie mi-a casunat, acu, pe oamenii rai.
Ii rog pe cei care au evenimente frumoase, de omenie sau din contra, din partea "GAZDELOR", sa le impartaseasca.
ASTA-I SCOPUL PENTRU CARE AM POSTAT.
Imi era mai comod, sa citesc si sa apreciez pentru mine, pe unul sau pe altul.
Doru Stoicescu
Membru forum
19

ROMANIA, TARA MEA MINUNATA !

Cele de mai jos, sunt din presa romana.
Dle. Prund... va rog luati-va de ei, nu de mine.
""Români hăituiţi cu rottweileri în vămile din Slovenia:
„Am fost ameninţaţi, îmbrânciţi, umiliţi ca-n codru de haiduci“ 17 iunie 2013, 13:23
Zeci de maşini au fost oprite la punctele de control din vamă
Zeci de români care au trecut în cursul zilei de duminică, 16 iunie, prin vămile slovene Lopata, Maribor şi Tepanje povestesc cum au fost hărţuiţi de vameşi şi forţaţi să plătească amenzi despre care spun că au fost inventate.
Români umiliţi în Slovenia: zeci de vehicule sunt blocate în ...
Un român care s-a întors ieri, 16 iunie, din Italia îi acuză pe vameşii sloveni de abuzuri uriaşe, îndreptate împotriva tuturor cetăţenilor din blocul est-european care au tranzitat punctele de trecere ale frontierei din apropierea graniţei cu Ungaria.
Ion Ciobanu, un ieşean inginer constructor de profesie, s-a întors în România dintr-o excursie în Italia, într-un microbuz de 9 persoane. Spune că a maşina a fost oprită prima dată în vama de la Maribor, în jurul orei 5.20.
"Ne-au urcat pe cântar şi l-au amendat pe şoferul microbuzului pentru depăşirea greutăţii cu aproximativ 600 de kilograme.
Amenda a fost de 200 de euro.
Şoferul a plătit-o imediat, n-am stat mai mult de 20 de minute.
Ulterior, după 40 de minute, am ajuns în vama Tepanje, unde a început nebunia", istoriseşte Ciobanu.
Acesta spune că în punctul de trecere al frontierei spre Ungaria erau oprite zeci de maşini din România, Bulgaria, Ucraina sau Republica Moldova, toate luate la puricat de către vameşi.
"Pe noi ne-au urcat din nou pe cântar şi ne-au cerut să plătim din nou amenda pentru depăşirea greutăţii. Le-am spus că este ilegal să plătim amendă din nou pentru aceeaşi neregulă. În plus, am cerut să ne arate dacă acel cântar al lor este certificat. N-au vrut să ne prezinte documente. Am urcat un copil de 40 de kilograme din grupul nostru pe cântar şi indica 100 de kilograme. Când i-am arătat vameşului a început să râdă şi a chemat Poliţia. Au venit cu trei maşini de Poliţie şi cu câini rottweiler, pe care i-au aţăţat pe noi fiindcă am îndrăznit să probăm cântarul", mai relatează Ciobanu.
În cele din urmă, şoferul microbuzului a negociat amenda cu vameşii sloveni şi a plătit 125 de euro. Lui Ion Ciobanu i-a fost reţinută cartea de identitate în vama slovenă fiindcă a refuzat să plătească o amendă de 400 de euro, pretinsă de vameşii cărora le-a contestat deciziile. Ieşeanul spune că a văzut incidente mult mai grave în vama de la Tepanje, în cele patru ore cât au fost reţinuţi acolo, cu oameni de naţionalităţile menţionate mai sus îmbrânciţi de vameşi, copii plângând, femei tăvălindu-se pe jos.
"Este un abuz fără precedent. Pur şi simplu opreau fiecare maşină şi căutau orice motiv să dea o amendă. Arătau ca şi cum au ieşit la haiducie. Nişte golani. N-am avut nicio astfel de problemă la vămile din Ucraina", a mai spus Ciobanu.
Ieşeanul spune că-şi va consulta avocatul şi că va redacta o scrisoare către Ministerul de Interne din Slovenia.
În acelaşi timp, Ciobanu va solicita audienţă la Ambasada Sloveniei din România pentru a relata incidentele şi spune că are de gând să se adreseze şi Ministerului de Externe al României pentru a cere să intervină pe lângă autorităţile din Slovenia.""
Adochitei Vlad
Membru forum
11
Oras: Suceava
Data nasterii: 18 Feb 1987

Mesaj de Adochitei Vlad »

Prin Martie anul trecut, ies din Marea Britanie cu Fordul Transit (autoplatforma) si pe el rulota, cu destinatia Romania. La vama portuara, frantuzul imi cere actele, i le inmanez, se uita la seria de sasiu la ford, apoi imi spune respectuos sa-l urmez la cantar. Aveam total 3346 kg, am pastrat talonul de la ei, in caz de opriri pe parcurs. Apoi vamesul imi spune ca statea putin lasat pe dreapta fordul si de aceea m-a cantarit, iar eu ii explic ca am pana pe dreapta spate, roata din interior, iar tot drumul n-am gasit nici o vulcanizare (adevarul e ca nici nu prea am cautat, in Belgia mergeam la un prieten care avea sa ma ajute). Vamesul da prin statie, vine la cantar un pickup si in spate un compresor portabil, maricel, incarcat la 8 atmosfere, imi da pistolul, umflu roata la 4, sa imi ureaza drum bun. Asta a fost partea buna.

Ajung in vama romana la Oradea. 2 vamesi unguri si un roman, aceeasi poveste, acte, buletine, etc. Se uita, se tot uita si imi zic ca trebuie sa-mi dea amenda ca nu am triunghi reflectorizant la rulota, care era urcata pe platforma si iesea din gabarit cam cu 30 cm. Am ramas tampit, am batut atatia km fara nici o problema, ajung in tara si instant sunt infractor. Le arat cele 2 tringhiuri de sub triplele rulotei, dar nu sunt bune, ca nu-s conforme. Las masina in poarta vamii si merg pietonal pana in Petrom, iau un rahat de triunghi pe care am dat la supra-pret vreo 60 de lei, il pun pe interiorul geamului la bucatarie si dau jos ruloul sa nu cada. Unul din vamesii unguri scoate carnetelul si imi zice ca o sa-mi dea o alta amenda pe motiv ca nu e semnalizata pe laterale incarcatura (rulota). Tampenie, platforma are latime 220 cm, iar rulota 210, ce sa semnalizez daca nu e agabaritic. Pana la urma, din pacate si contrar vointei mele, doamna copiloata ia bagat 20 de iepuri in buzunar si brusc mi-au urat drum bun. Eu vroiam sa sun la 112 sa declar un abuz.

Va mai zic una tare, asta de acu 2 ani, din Suceava. Parchez masina (Pajero) langa scuarul de pe mijlocul drumului, cobor din ea si ma duc in spate sa astept un coleg de munca sa ma ia cu masina lui. Stand cu mainile in buzunar si uitandu-ma in spate, de peste drum, un militian dintr-un logan ma cheama pana la el. Nah, eu prost, ma duc, ca deh, te cheama organu. Imi cere buletinul si incepe sa scrie amenda ca am traversat drumul prin loc nepermis. Am facut ca indienii, degeaba. Pana la urma, sa finalizat dupa 7-8 luni, in instanta, unde am castigat anularea procesului verbal si mustrarea agentului care mi-a intocmit pv-ul. Martor a fost colegul care ma astepta tot parcat pe scuar mai in spate si o camera de supraveghere publica, dar care nu a fost luata in seama pe motiv ca nu era "inregistrata" la politie.
Asa mi-as dori sa am un venit constant cat de mic si sa ma mut intr-un varf de munte fara sa mai stiu nimic de toate cacaturile din tara asta... dar, sunt convins ca si acolo ma gaseste fiscul sa-mi ceara impozit pe... nimic.
0745/91.31.61 0784/016.800 adochiteivlad@gmail.com YM: klez4by4@yahoo.com
Abbey GT 213; Peugeot 306 1.6; Ford Transit `96 2.5 TD

Nu sunt trist, doar treaz.
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Sper sa nu patesc niciodata cele relatate mai sus. Dar pot sa spun ca am trecut destul prin tot felul de granite de-a lungul anilor si nu am avut nici o peripetie. Cred ca tine si de felul cum te "prezinti" intr-o granita. daca totul este ordoat in masina, felul cum sunt aranjate bagajele, si nu in ultimul rand atitudinea pe care o ai fata de autoritati, poate sa fie elementul cheie. Totul trebuie sa fie decent si cu bun simt. Nu vreau sa spun ca cei din relatarile de mai sus au avut alta politica.
Oare am avut tot timpul noroc?
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Doru Negru
Membru forum
13

Mesaj de Doru Negru »

Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Doru Negru
Membru forum
13

Mesaj de Doru Negru »

Niky , mai trece o bere la caiet :D .
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Xenofobia pare să devină principala reuşită reală a uniunii

Se-ntampla si la case mai mari...
Vintilă MIHĂILESCU...@hai-hui.ro
""Impresii călătoare
– Dar de unde sînteţi? ne întreabă, după o scurtă conversaţie, chelnerul flamand, întinzîndu-ne meniurile.
– Din România, răspund eu, cu jumătate de gură.
– Amîndoi? se miră el, uitîndu-se la nevastă-mea, care este luată adesea drept nordică.
– Soţia mea e norvegiancă, îi spun eu, uşor ţîfnos.
– A, deci te-a scos doamna la o friptură? rînjeşte chelnerul la mine. Apoi, uitîndu-se în jur, îmi aruncă peste umăr:
– Vezi că au mai rămas nişte resturi la masa vecină, poţi să iei de acolo, că te scoate mai ieftin. La plată, flamandul cel fudul pune nota în faţa soţiei mele şi mai rînjeşte o dată către mine: „Azi e ziua ta norocoasă!“ Eu îi spun ceva despre Brel şi les flamingants, dar se face la rîndul său că nu aude. Xenofobia pare să devină principala reuşită reală a uniunii europene...

* * *
Pe drumul de întoarcere, în portul Vassiliki, unde ne-a lăsat feribotul, luăm o bere de adio. Este o bijuterie de vechi sat pescăresc, devenit turistic, dar nu excesiv, cu lanţul său de restaurante pe malul mării, dar şi cu două-trei taverne unde localnicii îşi beau bîrfele. Ne serveşte o româncă, studentă la Construcţii, care visează să ajungă la Meteora. Alături de noi, un cuplu de români dezabuzaţi: „Cine dracu’ ne-a pus să venim aici? Tu nu vezi ce ponosit e totul? Cu banii ăştia mai bine mergeam la noi, la Venus, acolo barem ai ce face!“ se revoltă duduia. „Mai încercăm şi pe insulă, şi dacă e tot aşa, ne întoarcem acasă“ – o linişteşte dînsul şi pleacă împreună spre un BMW imens şi negru. Doamne, cum om fi devenit o ţară de ţoape parvenite?""

Vintilă Mihăilescu este antropolog, profesor la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative. Cea mai recentă carte publicată: Scutecele naţiunii şi hainele împăratului. Note de antropologie publică, Polirom, 2013.
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Cu astfel de oameni, un simplu meci de fotbal capata conotatii de suflet.
M-au facut sa simt ca inainte de a fi stelist ... sunt roman.

http://www.youtube.com/watch?v=ZMHjNG8Bt1A
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Romania, tara mea minunata

...
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

""FOARTE INTERESANT !
România Interbelică ... document unic şi greu de procurat !!!
Portretul ROMÂNIEI Interbelice..., unic şi greu de procurat!
Deschideţi linkul de mai jos şi daţi click pe judeţul care vă interesează! Este aici o muncă de sisif, pe care sper să o apreciaţi la justa ei valoare.
Portretul României Interbelice EXCEPŢIONAL! Transmiteţi-l tuturor copiilor din casele dumneavoastră, pentru că acum istoria se face în... "limba maternă" a fiecărei naţionalităţi, cu cărţi primite din afară..., cu teoriile ţării de origine..., cu mesajele profund ostile MARII ROMÂNII, care a stat ca un os în gâtul marilor puteri ale Europei!
Mai mult... Istoriile alternative aprobate de Ministerul nostru de resort au dat posibilitatea ca fiecare şcoală să interpreteze în mod propriu (şi de cele mai multe ori diferit de la un judeţ la altul!) evenimentele care constituie istoria adevărată a Teritoriilor Româneşti, indiferent cum s-au numit ele de-a lungul vremilor!
Foarte interesante pentru noi toţi românii (pentru tinerii noştri, în mod special) - sunt mai ales informaţiile, necunoscute în marea majoritate, despre zone care... au fost... nu mai sunt... şi nu se ştie dacă... şi când... vor mai aparţine vreodată acestei ţări...
Dumnezeu să apere şi să binecuvânteze România şi românii, oriunde s-ar afla ei !""

http://romaniainterbelica.memoria.ro/
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Scrie răspuns