OFF camping strainatate

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
silviu ignatius
Membru forum
12
Oras: Focsani
Data nasterii: 24 Dec 1971

OFF camping strainatate

Mesaj de silviu ignatius »

Va salut
In ce tari inca se mai poate campa off camping chiar si la limita legii?
In Croatia se poate ?

Poate ar fi bine sa dezvoltam un topic off camping doar pentru strainatate. Va multumesc
Eriba Troll, Santa Fe 2.2 Crdi 4x4, 2008, 150 cp
Sandita Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 18 Noi 1978

Re: OFF camping strainatate

Mesaj de Sandita Gabriel »

Salut,
in Croatia am vazut cateva campere off camping, dar cu rulota nu
off camping Croatia.JPG
Knaus 450 TF
BMW X3 2.0D
0722111405
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Buna idee... mai era un topic deschis de Gigi Catalin in 2010 - 2011 , nu -l gasesc acum ( cu functia search din dreapta sus a forumului pe care o recomand tuturor inainte de a deschide un topic ) , tot cu off camping afara .... mai stie si Rusu o gramada de camper stopuri ( are si cartea ) sau cauti pe siteuri .

Ma intereseaza si pe mine subiectul ... mai ales zone cu plaja unde se poate pune barca pe mare de preferat ...

Nea' Traian Baltateanu de la BV stie mai multe detalii, pt. ca e si el mare amator de asa ceva sau Filip Traian care a fost in Grecia mai mult timp .
Pt. cei pot da detalii sunt bune si coordonate GPS sau locuri exacte.
Multumim !

Eu am stat off de 3-4 ori cate 3-4 zile , in Austria zona Bad Waltersdorf de la Wiena catre Graz direct de pe autostrada la iesirea Bad Waltersdorf cca 100 km unde -s numai " Therme " stranduri termale jumatate inchise , jumatate deschise cu apa naturala termala calda....

Singura problema este sortarea gunoiului pt a fi in legalitate nu trebuie strans un sac mare de gunoi , ci separat trebuie pus gunoiul pe reciclabile / organic.. etc . fapt pt care prietenul nostru din Austria , roman , ne-a avertizat ca la gratar cand mergem , daca nu procedam asa e posibil sa-i vina lui amenda acasa( pt. nesortare ) , dupa nr. de inmatriculare al sau care poate fi vazut pe camerele video din zona picnic .
In alt loc in care am fost nu am stat decat 24 ore ( loc amenajat ) care era f. strict , tot in acea zona BAd Blumen- Bad Blumau -BAD W. si HArtbert , loc dedicat "BBQ" unde dupa descarcarea accesoriilor , masina trebuie dusa la asfalt la parcare nu sta langa tine , iar daca ai caine , il tii in lesa nu liber la alergare si la mirosit carnatii altora .
Aici a venit politia de 2 ori in 6 ore si nu ne-a zis nimic chiar daca aveam rulota ( la asfalt ) si era seara .

LA zona de care va vorbesc se ajunge pe A2 - E59 si am fost de 3 ori la intoarcere cu rulota din Germania/ Olanda si am stat cate 3-4 zile in zona de munte cum e aici langa 2-3 astfel de Therme la BAd Blumau...
Unul se numeste H2o , altul de la HArbert se numeste exact asa BAd Blumau Therme ca si localitatea ... zilnic mergeam acolo .... cateva persoane .

P.s. aceste Therme sunt cam la fel ca si la unguri HAidusobozo sau cum se scrie .... sau ca la BV gen "Paradisu' Acvatic" si au spa-uri de 2000-3000 mp acoperite inchise climatizate + afara bazine calde si reci .

Merita !
Campingul era departe , mai costa si 38 de iepuroi pe zi ... si la h. 20 trebuia sa vorbim incet si sa nu facem fum de gratar langa rulota sau sa ascultam radio ( liniste de muzeu ) ... am stat si acolo o seara .

http://www.badwaltersdorf.com/de/h2o_therme/

Celalalt Therme parca se numea FAlkensteiner dar avea intarea mai scumpa 20 euro in loc de 15 ca primul H2o , insa era mai "pricopsit" :)
De aici din localitate se poate inchiria si Buggy ( ca un atv cu schelet - caroserie doar structura ) la 40 de iepuroi pe zi ( cu o carte de credit neaparat ! )

Pe str. Hintergasse in localitatea BAd Waltersdorf este si pensiunea unei " vecine " la care se plateste 20 -30 de iepuroi in functie de cat stai .. asta daca mai aveti prieteni ... sau e nevoie...

Mai am si in Ungaria zona Balaton lac , dar e mult de scris .....
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
silviu ignatius
Membru forum
12

Am cautat si eu cu search si nu am gasit un topic dedicat, este unul doar pentru off camping romania. Putem face doua subtopicuri- off campin plaja si off camping circuite.
Oricum nu cred ca e cineva care va sta off camping in straintate mai mult de 2-3 nopti pentru ca nu cred ca e chiar posibil mai multe zile desi ar fi ideal.
Cu bine
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Cel mai mult am stat la un drum 14 zile cu o masina + rulota din Olanda zona Apeldoorn pana acasa... - Germania intrare pe la Venlo - apoi Duisburg - Koln treci fluviul RIN si urmeaza coborare pe A3 pana spre Passau - continuare Linz - Wiena - si prin jur - Budapesta + imprejurimi ...RO

Total 14 zile din care 4 au fost de camping in 2 locuri cate 2 zile + una parca de tranzit sa fie a 5 intr-o parcare in Germania .... restul cate 2-3 off peste tot.. repet doar una in Germania a fost la o parcare si in Austria la Wiena - Gleiesdorf langa magazinul FAlle de accesorii RV , la parcarea dedicata a lor , in rest in natura... doar ca in Germania nu prea avem curaj la fel si Austria , astia fiind tot f. stricti .... si seriosi la fata ... :)

In locul din Austria , despre care am povestit aveam informatii clare , n-am fost la ghici .

In nici un loc nu am lasat apa sub noi , iar gunoiul l-am pus numai unde se putea pune , daca nu.... in prima parcare pe autoband la container.. ( mai nou sunt sortate si pe autoband ) .
N-am facut foc ca sa nu atragem atentia .

Oricum si in Romania punem gunoiul unde se poate pune , nu oriunde , numai ca pe aici mai avem curaj sa dam foc si la cateva lemne sau ambalaje voluminoase din gunoi la intalirile off camping.

Intr-un loc am nimerit langa o duba verde MErcedes VArio de 5000-6000 kg MMA , langa care erau 2 austrieci tot off si i-am intrebat daca e ok sa ramanem si noi 1-2 zile si am ramas.

Erau fotografi "ornito" de pasari etc .... observatori ... numai ca astia ca si in Delta la noi de multe ori au aviz de intrare in zone sau in rezervatii naturale ( din ce am vb cu ei la un snaps ) sau zone verzi salbatice , chiar daca fac grataru' direct pe iarba sau "fac" pe oriunde neavand camper " dedicat" ,WC , adica duba + saltea + bagaje, bidon , scaune , masa si nu stiu cate camere foto cu teleobiective de zoom DSLR-uri etc ... trepiede ....

Pe acolo nu a trecut decat un control /patrula JEEP ,ceva de genul "ocol silvic " sau ceva care verifica masinile de teren sa nu intre in padure sau accesul in zona forestiera probabil sa nu se vaneze sau sa nu se taie lemne in zona .... n-am idee , nici nu ne-au bagat in seama - cu toate ca s-a uitat cu binoclul la noi cateva secunde.

Din punct de vedere legal oriunde veti fi cu masina + rulota in carlig pe asfalt , intr-o parcare sau la marginea unui drum unde e permis sa opresti/ stationezi , NU SUNTETI OFF ! :) , chiar daca lasati 2cricuri pe spate le lasati ca sa mancati sau sa intrati in ea fara sa faca balans deci sunteti in stationare ... NU in campare . ( logic fara cort montat ) .
N-am avut probleme , dar mi-am vazut de treaba mea , n-am exagerat cu nimic si am cautat sa nu fie zona cu case /vile , pt. ca astia suna la politie , logic se tem mai ales de numere bulgaresti , romanesti , moldovenesti , albaneze , ucrainiene .... din ce au vazut si ei pe la Tv , infractiuni , etc .
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Linkul pe care il cautati este aici : viewtopic.php?f=102&t=3772&start=15
Mai exista topicuri in care se discuta aceste subiecte.. Vizionare placuta :)
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
silviu ignatius
Membru forum
12

ók, perfect, , atunci rog moderatorii sa stearga acest topic si sa copieze raspunsurile pe topicul mai vechi, cu stima
Toni Conecini
Membru asociat
11
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

in ncazul in care stai in Austria sa zicem cu o rulota in parcare, cum rezolvi cu vasul de apa reziduala de exemplu? U&nde il golesti?
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

La canal sau pe marginea santului, "normal"!
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

La rulota aveam un bidon sub ea in dreptul tevii de scurgere , unu' plat colector pe care-l goleam oriunde se putea cum a scris si Gigi mai sus.
Toaleta o goleam la un camping sau o toaleta publica de parcare de autostrada din aceea " fara benzinarie ".
Toni Conecini
Membru asociat
11
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

si nu zice nimic politia ca ai vasul sub rulota?....adica in sensul ca isi da seama ca esti campat si nu parcat
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Acuma vorbim de campare sau de parcare? Cum sa campezi intr-o parcare? Cate zile sa campezi acolo? Despre ce parcare vorbim, de cea de pe autostrada sau cea din mijlocul orasului?
P.S. Eu totdeauna am lut laturile cu mine si le-am golit in camping, inclusiv bazinul de la toaleta, sorry!
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Scrie răspuns