Periodicitate ITP rulote si autorulote

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: Periodicitate ITP rulote si autorulote

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Dupa noile reglementari, nu ar fi trebuit sa fie valabil 3 ani?
Scuze, dar nu prea am inteles raspunsul tau.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

@mihai bucur

pe soseaua Giurgiulei, in capat, vis a vis de Dedeman, au program sambata pina la ora 12.
George Chirila

Mesaj de George Chirila »

Eu am facut ITP-ul la rulota in luna iunie a acestui an ,si perioada valabilitatii este de 3 ani .Este lege si trebuie respectata de toti . Nu exista ca cel cu service-le care se ocupa de ITP sa nu cunoasca ultimile noutati din domeniul in care isi desfasoara activitatea .Necunoasterea legii nu-l exonereaza de eventualele neplaceri !
Remus Apostol
Membru forum
15
Oras: HUSI
Data nasterii: 01 Mai 1981

Mesaj de Remus Apostol »

Daca in CARTEA DE IDENTITATE la pozitia 1"categoria" este trecuta REMORCA ITP-ul se da valabil tot pentru 2 ani , ar trebui trecut REMORCA RECREATIVA cum am mai vazut pe la alti colegi trecut in cartea de identitate , si eu tot remorca am trecut si ITP pe 2 ani mi-au dat :(
VW PASSAT B8 variant 2,0 TDI
big_bic81@yahoo.com
apostolremus@gmail.com
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Conform legislatiei actuale, in Cartea de Identitate a rulotelor, la rubruca I trebuie sa existe mentiunea: Remorca Speciala O1 sau O2 functie de MMA-ul acesteia, iar la rubrica II - Caroserie - SE RULOTA
In urma discutiilor purtate cu reprezentantii RAR in perioada 22-27.09.2010, in calitatea mea de atunci de Presedinte al ACCCR, de la acea data s-a uniformizat in toata reteaua RAR inscrierea datelor conform mentiunii de mai sus, in deplin acord cu Directiva Europeana 46/2007.

Probabil rulota dvs. a fost inmatriculata inainte de aceasta data cand existau tot felul de bazaconii mentionate la cele doua rubrici din CIV, atat la rulote cat si la autorulote. Termenul de "Remorca recreativa" nu exista in nici o legislatie, nici in a Romaniei, nici a vreunui alt stat membru UE. Pentru un astfel de vehicul exista doar termenul de RULOTA.

Conform modificarii legislatiei, aveti dreptul sa va adresati filiallei RAR de care apartineti, pentru modificarea in CIV. Aceasta modificare nu necesita costuri din partea dvs.
In urma acestei modificari aveti dreptul de a beneficia de periodicitatea ITP de 3 ani, in acord cu mentiunile din Ordonanta nr. 6/2012.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Nelu Predonu
Membru forum
12

Mesaj de Nelu Predonu »

Cosmin Prund scrie: ...Se pare ca Bruxelles ar vrea sa facem toti ITP-ul 1 data pe an, dupa o vreme: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-12-555_ro.htm
Urmarind buletinul informativ pus de tine Cosmin, constat ca Romania a ramas la vechia periodicitate ITP de pe vremea lui nea' Nicu: 2-2-2 in ceea ce priveste autovehiculele M1.
Aceasta stare de fapt se datoreaza in principal lipsei de reactie a Asociatiilor de marca din Romania care ar fi putut interveni si obtine un 4-2-2, in conformitate cu mentiunile Directivelor Europene 40/2009 si 46/2007.
In schimb, in ceea ce ne priveste pe noi, stam bine cu 3-3-3 la rulote si 4-2-2 la autorulote.
Intradevar proiectul UE pus de Cosmin are in intentie asigurarea unei sigurante a circulatiei in conditii de securitate maxima, insa ... vor fi si categorii exceptate de la acest posibil ITP anual. Nu cred ca marile Asociatii si Federatii Europene din domeniul RV nu vor avea un cuvant de spus vis-a-vis de acest proiect.

Parerea mea, in cazul strict al vehiculelor pe care le posedam, este ca ITP-ul nu se face "pe bune".
Ma refer la respectarea verificarilor impuse legislativ de Normele interne RNTR 1, 2 si de Directivele Europene ce fac referire la ITP.
In Directiva Europeana 40/2009, in Anexa II, sunt mentionate " ELEMENTE CARE TREBUIE CONTROLATE ÎN MOD OBLIGATORIU" - as fi pus Directiva si Anexa II, dar atasamentele sunt limitate la 100 kb.

Daca aceste verificari se faceau corect sunt sigur ca Gigi Serpescu si Ciprian nu ar mai fi avut parte de evenimentele neplacute din timpul concediului.
Sigur, probabil i-ar fi balacarit un pic pe cei de la RAR pentru respingerea rulotelor, dar si-ar fi pus anvelope conform normelor prevazute pentru acest tip de vehicul.

Daca ITP-ul s-ar face corect nu ar exista nici o justificare de modificare a periodicitatii acestuia pentru RV-uri. Sa nu uitam ca sunt multi posesori de rulote care misca de doar cateva ori pe an vehiculul respectiv. In nici un caz nu poate fi pus in aceeasi categorie cu cele ce merg zi de zi. Durata medie anuala scazuta de folosinta impune incadrarea acestor vehicule in alte limite.
Pe acest considerent, in legislatia interna si europeana aceste vehicule sunt catalogate si denumite ca SPECIALE, respectiv: Remorca Speciala (rulota) si Autovehicul Special (autorulota).
Nelu Predonu
Membru forum
12

Mesaj de Nelu Predonu »

Zilele trecute am fost sunat de un rulotist care se plangea ca a facut ITP-ul la rulota si acesta are o durata de valabilitate de 2 ani.

Reamintesc posesorilor de rulote ca in cazul in care ajung la o statie ITP pentru verificarea obligatorie, bine ar fi ca de la inceput sa intrebe pe ce perioada i se face verificarea.
Sunt inca multi angajati ai acestor statii ITP care habar nu au de legislatia in baza careia ei functioneaza (normele RNTR 1 si 2).
In cazul amintit, lucratorul respectiv, cu CIV-ul in fata, a incadrat rulota la 2 ani valabillitate. Nici el, nici rulotistul in cauza nu au observat ca la rubrica 2 din CIV (caroserie) era mentionat clar: SE RULOTA si ia incadrat vehiculul la 2 ani valabilitate ITP, in loc de 3 ani.

Atentie ! Sunt lucratori care nu au mai facut ITP la astfel de vehicule si incadreaza "rulota" la "remorca". Atrageti atentia si aratati-i respectivului rubrica 2 din Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) unde este obligatoriu sa existe mentiunea: SE RULOTA.
Daca in CIV-ul dumneavoastra nu este facuta aceasta mentiune la rubrica 2: SE RULOTA, atunci incadrarea nu e legala si trebuie sa mergeti la cea mai apropiata filiala RAR sa va faca modificarea conform normelor actuale care au suferit modificari dupa data 27.09.2010.
La acea data, de comun acord cu reprezentantii RAR s-a stabilit sa existe o singura incadrarea pentru remorcile speciale (rulote). La rubrica 1: Remorca speciala O1 sau O2 (functie de MMA) si la rubrica 2: SE RULOTA - incadrari conform normelor europene. Daca nu aveti aceste mentiuni in Cartea de Identitate a Vehiculului, aceasta trebuie modificata. Modificarea nu necesita costuri suplimentare din partea dumneavoastra.
Toni Conecini
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

am o intrebare legat de itp la autorulote: din cate inteleg la primul itp se face la 4 ani apoi la 2, deci 4-2-2.

din cate am auzit anul acesta se va modifica iar RNTR, deci ar fi un bun prilej ca sa facem o cerere la RAR sa se prelungeasca ITPul si la autorulote la 3 ani , adica 4-3-3. Ce parere aveti? este oportun sa facem din partea clubului o cerere catre RAR si Min transporturilor, sau avem sanse zero de izbanda?
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Suveges Iosif
Membru forum
9
Oras: Baia Mare
Data nasterii: 23 Mai 1976

Mesaj de Suveges Iosif »

Trebuie incercat
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

Pe "surse" se pare ca s-a modificat ITP la autovehicole in functie de vechime. Stie cineva mai precis cum s-a modificat si daca oare s-a tinut cont de 3-2-2 obtinut in 2013? pentru autorulote?
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Roman Vasile, membru forum ?
Are la stele ... de contributie la ClubRV...de multi ani ?
Care-i Adevarul ?
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

De curând s-a dovedit că în RO, (din păcate) nu mai au nicio importanță nici pregătirea, nici cultura, nici....stelele.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Scrie răspuns