Urmarind buletinul informativ pus de tine Cosmin, constat ca Romania a ramas la vechia periodicitate ITP de pe vremea lui nea' Nicu: 2-2-2 in ceea ce priveste autovehiculele M1.
Aceasta stare de fapt se datoreaza in principal lipsei de reactie a Asociatiilor de marca din Romania care ar fi putut interveni si obtine un 4-2-2, in conformitate cu mentiunile Directivelor Europene 40/2009 si 46/2007.
In schimb, in ceea ce ne priveste pe noi, stam bine cu 3-3-3 la rulote si 4-2-2 la autorulote.
Intradevar proiectul UE pus de Cosmin are in intentie asigurarea unei sigurante a circulatiei in conditii de securitate maxima, insa ... vor fi si categorii exceptate de la acest posibil ITP anual. Nu cred ca marile Asociatii si Federatii Europene din domeniul RV nu vor avea un cuvant de spus vis-a-vis de acest proiect.
Parerea mea, in cazul strict al vehiculelor pe care le posedam, este ca ITP-ul nu se face "pe bune".
Ma refer la respectarea verificarilor impuse legislativ de Normele interne RNTR 1, 2 si de Directivele Europene ce fac referire la ITP.
In Directiva Europeana 40/2009, in Anexa II, sunt mentionate " ELEMENTE CARE TREBUIE CONTROLATE ÎN MOD OBLIGATORIU" - as fi pus Directiva si Anexa II, dar atasamentele sunt limitate la 100 kb.
Daca aceste verificari se faceau corect sunt sigur ca Gigi Serpescu si Ciprian nu ar mai fi avut parte de evenimentele neplacute din timpul concediului.
Sigur, probabil i-ar fi balacarit un pic pe cei de la RAR pentru respingerea rulotelor, dar si-ar fi pus anvelope conform normelor prevazute pentru acest tip de vehicul.
Daca ITP-ul s-ar face corect nu ar exista nici o justificare de modificare a periodicitatii acestuia pentru RV-uri. Sa nu uitam ca sunt multi posesori de rulote care misca de doar cateva ori pe an vehiculul respectiv. In nici un caz nu poate fi pus in aceeasi categorie cu cele ce merg zi de zi. Durata medie anuala scazuta de folosinta impune incadrarea acestor vehicule in alte limite.
Pe acest considerent, in legislatia interna si europeana aceste vehicule sunt catalogate si denumite ca SPECIALE, respectiv: Remorca Speciala (rulota) si Autovehicul Special (autorulota).