Parfeni Ioan scrie:... Practic microbuzul meu unde se incadreaza: la autoturisme care au 8+1 locuri, sau in acest punct 6?
Mai pe scurt, ITP-ul in cazul meu cand se face?
La autoturisme 8+1 locuri. Acel punct 6, nu apartine legislatiei din Romania, decat in cazul autorulotelor acum, el apartine Dir. 40/2009 CE.
John, ITP-ul la vehiculul tau, il vei face ca si pana acum - din 2 in 2 ani. Dar ... cum am mai scris in acest topic:
Nelu Predonu scrie: ... Exact acelasi lucru se poate obtine pentru toate autoturismele noi inmatriculate in Romania.
Din pacate, Asociatiile de automobile "de marca" existente in Romania, exact ca si aici, nu fac ceea ce ar trebui sa faca.
Pot obtine exact ce am obtinut eu pentru autorulote, in baza acelorasi acte normative ale UE, citate anterior de mine.
Pentru toate autoturismele mentionate mai sus la cat. 6 din anexa 1 a Dir.96/96 UE (Dir. 40/2009 CE) se poate obtine prima inspectie tehnica la 4 ani...
Eu, in demersul facut, am pus accent pe AUTORULOTE, am reusit sa introduc acest nou termen in legislatia actuala privitoare la ITP si sa obtin pentru prima data in aceasta lege un termen de
4 ani de la inmatricularea de nou a unui vehicul.
Acelasi lucru il voi incerca contactand asociatiile "de marca" sa obtina ce am obtinut eu. Au tot dreptul la acest lucru, in conformitate cu legislatia CE.
Nu am facut acest lucru pana acum, intrucat era important ca noi sa vedem negru pe alb, ce ne doream.