www.79ficcrally.pl

topicuri legate de calitatea de membru FICC
propuneri facute in atentia FICC
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Re: www.79ficcrally.pl

Mesaj de Cosmin Prund »

In seara zilei cu "Ziua Romaniei" ne-am adunat la o poveste intre rulote. A participat toata lumea.
A doua zi dimineata (in 11) noi am plecat in directia Gdansk, asa ca grupul s-a spart:

Imagine

Imagine
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Din Slawa am mers pana in statiunea Sopot de langa Gdansk, fara oprire. Gdanskul si Sopot-ul sunt la marea Baltica, si asta se intampla undeva cam in nordul Europei. Observati va rog echipamentul de dimineata, din cauza ca era frig!

Imagine

Imagine

Marea Baltica e o mare interesanta si care merita vazuta. Nu-i de mers acolo pentru plaja si pentru facut baie, dar este locul perfect pentru construit castele de nisip. Nisipul nu-i deloc fierbinte, ce mai, cum l-am prins noi nu era nici macar cald. Cum nu dogoreste soarele non-stop, nisipul nu-i ca la noi, perfect uscat. Si la 50 de metri de apa, daca inlaturi primul strat de nisip gasesti nisip usor umed, perfect pentru constructii.

Imagine

Observati echipamentul oamenilor care se plimba pe plaja.
Observati oamenii in apa.
Cel mai probabil cei de pe mal sunt turisti straini si cei din apa sunt de-ai locului (Polonezi, Nemti).

Imagine

Am facut pe malul apei o plimbare superba, m-am uitat pe Google Maps acasa, am parcurs circa 4 km pe plaja:

Imagine

Ne-am facut de cap "la aparate"...

Imagine

Imagine

Am vizitat Pontonul din Sopot, loc unde acosteaza tot felul de yacht-uri frumoase si scumpe.
Se plateste intrarea pe ponton, am platit, am intrat, dar n-a prea meritat.
Nu ca ar fi fost urate yacht-urile, dar eu ma asteptam sa vad un ponton frumos, nu sa ma uit la "agoniseala" altora.
Ponton nu era grozav...

Imagine

Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Evident ca nu puteam pleca din Sopot fara sa vizitam Gdansk-ul.

Ce se vede acolo este de fapt un camion, este un stand ambulant pentru vandut flori in ghiveci.
Vanzatorul striga acolo ceva intr-una, povestea ceva. Lumea parea interesata, ma intreb ce zicea...

Imagine

Mesteri fierari faceau aici potcoave, si (contra cost :) ) iti scriau numele pe ele.
Imi pare rau ca nu ne-am luat, ar fi fost un suvenir mai autentic decat altele:

Imagine

A plouat aproape tot timpul:

Imagine

Si in Gdansk ne-am plimbat cu titi-carul, sa doarma Victor!
Ne-am plimbat un tanar student Polonez, vorbea destul de bine engleza si ne povestea tot felul de lucrui.
Era interesat de Romania :) Si i-a placut ca eram cu lectiile facute, adica stiam ce-i de vazut:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Polonezii au un obicei foarte interesant. Fac pozele de nunta in alta zii, nu in ziua nuntii.
Se vede si aici un cuplu care facea poze in centrul Gdansk-ului, am vazut inca unul sau 2 cupluri si in Sopot pe ponton:

Imagine

Oare mai ploua?

Imagine

Imagine

Imagine

Epava din imagine nu este un vapor, este o cladire.
Nu-i ruginita, asa-i ea.
Ghidul nostru polonez (de pe Titi-car) zicea ca Polonezii o considera cea mai urata cladire din oras. Cred ca si din lume...
Cladirea se numeste "Centrul Solidaritatii Europene", si este finalizata, nu este in constructie. Schelele din imagine sunt "de design"!
Sunt convins ca cladirea arata asa dintr-un motiv foarte precis, dar in lipsa unei placi care sa explice design-ul, nu pot decat sa-i dau dreptate Polonezului. E urata foc...

Imagine

Imagine

Imagine

Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Super descriere, super fotografii, frumoasa prezentare si reprezentare a Club RV si a Romaniei , nu se poate spune decit : felicitari Cosmin si celorlalti participanti !
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Cu ocazia vizitei in tabara noastra a presedintelui FICC am primit vestea ca anul 2019 este liber pentru organizarea unei intalniri internationale.
Ne-a intrebat daca Romania ar putea gazdui un asemenea eveniment.
De asemenea ne-a intrebat despre viata asociatiei si calendarul intalnirilor.
Ne-a promis ca daca-l invitam va veni cu placere in Romania.
Ca si la Umag in anul 2010 atmosfera de ziua Romaniei a fost excelenta.
Micile cadouri, mancarea, bautura, muzica, atmosfera creata de romani, i-a distrat deosebit pe oaspeti.
Le multumesc inca o data colegilor care au fost la acest eveniment.
Spirtul de echipa, chiar patriotic pot sa-l numesc, ne-a insotit toata perioada cat am fost impreuna.
Pentru ca a fost asa de bine, majoritatea a decis ca in 2014 sa mearga in Finlanda la PORI, la urmatoarea intalnire organizata de FICC.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Constantin Curelea
Membru CD
20

Cateva date privind costurile deplasarii in Polonia pentru 2 persoane cu rulota si auto pe benzina. Timp de 3 saptamani.
Am parcurs, in total, 5000 km, din care in Polonia 2800 km pe ruta Kracovia, Slawa, Poznan, Torun, Gdansk, Lacurile Mazuriene, Varsovia, NoviS Saqz.
La Slawa, tariful achitat pentru perioada 6-14 august a fost de 285 euro.
Celelalte cazari s-au facut numai in camping cu tarife de cca.14-16 euro.
Cel mai scump a fost la Varsovia de 22 euro.
Cost total 1600 euro cu taxa autostrada in Polonia, vignieta pe o luna in Ungaria, vignieta pe 2 saptamani in Slovacia.
Vizitarea muzeelor, mancarea, micile suveniruri si cadouri catre cei dragi, sunt incluse in aceste costuri.
Chiar daca Finlanda este mai scumpa decat Polonia,avand in vedere ca distantele sunt comparabile iar perioada de tabara este de doar 6 zile, cred ca si eventuala deplasre la PORI se va incadra in aceleasi tarife.
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708

Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Despre PORI 2014: Astept sa vad topicul de inscrieri, sa ma inscriu! M-au convins tricourile albastre...
Deja am in minte un traseu pentru Finlanda, pe care pana in 2014 o sa-l detaliez. NU include Cap Nord, mi se pare prea departe cu copiii, dar include deplasari cu trenul si cu feribotul: pe placul copiilor!

Mai am de postat 2 serii de poze dupa care urmeaza o postare cu concluziile mele, si cu idei privind organizarea viitoarelor participari la rally-uri FICC: anul asta am fost descoperiti la capitolul stegulete si din cauza ca achizitiile au fost facute "care-cum", n-am obtinut cele mai bune preturi. Ma refer la clopuri de exemplu, pe care eu le-am cumparat de la 3 tarabe diferite.

Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Nu stiu daca e cazul sa scriu aici, dar pentru Finlanda va reamintesc ca eu am platit traversarea cu feribotul de la Tallin la Helsinki, 290 euro, 87 km.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Am sa pun doar ceva poze ca sa completez eventual pozele lui Cosmin.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Pozele si prezentarea acestei agape "Ziua Romaniei" de la Slawa ar trebui puse pe un CD si inmanate Ministerului Turismului pentru a-si da si domnii de acolo seama de modul cum intelegem noi, rulotistii, sa reprezentam tara. Cu aceasta ocazie se poate pune si problema mult visatului "Rally Carpati". Daca vrem sa se intample si la noi ceva, legat de acest mod de turism, ar trebui sa incepem demersurile cu forurile mai inalte de pe acum.
Nu mai repet ca pozele si prezentarile colegilor participanti la acest eveniment sunt grozave si merita urmarite cu atentie. Sincere felicitari !
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Constantin Curelea
Membru CD
20

Imagini de la Slawa 2013
(mouse-ul pe imagine pentru comentarii)
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708

Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Voi continua sa completez panoplia de imagini.
In ghidurile pe care ni le citeau Nuti Curelea si Carmen Pascu, una dintre atractiile specifice Torunului este turta dulce dar si casa memoriala a lui Copernic si turnul inclinat (mai inclinat decat cel din Pisa.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Scrie răspuns