Evident ca nu puteam pleca din Sopot fara sa vizitam Gdansk-ul.
Ce se vede acolo este de fapt un camion, este un stand ambulant pentru vandut flori in ghiveci.
Vanzatorul striga acolo ceva intr-una, povestea ceva. Lumea parea interesata, ma intreb ce zicea...
Mesteri fierari faceau aici potcoave, si (contra cost :) ) iti scriau numele pe ele.
Imi pare rau ca nu ne-am luat, ar fi fost un suvenir mai autentic decat altele:
A plouat aproape tot timpul:
Si in Gdansk ne-am plimbat cu titi-carul, sa doarma Victor!
Ne-am plimbat un tanar student Polonez, vorbea destul de bine engleza si ne povestea tot felul de lucrui.
Era interesat de Romania :) Si i-a placut ca eram cu lectiile facute, adica stiam ce-i de vazut:
Polonezii au un obicei foarte interesant. Fac pozele de nunta in alta zii, nu in ziua nuntii.
Se vede si aici un cuplu care facea poze in centrul Gdansk-ului, am vazut inca unul sau 2 cupluri si in Sopot pe ponton:
Oare mai ploua?
Epava din imagine nu este un vapor, este o cladire.
Nu-i ruginita, asa-i ea.
Ghidul nostru polonez (de pe Titi-car) zicea ca Polonezii o considera cea mai urata cladire din oras. Cred ca si din lume...
Cladirea se numeste "Centrul Solidaritatii Europene", si este finalizata, nu este in constructie. Schelele din imagine sunt "de design"!
Sunt convins ca cladirea arata asa dintr-un motiv foarte precis, dar in lipsa unei placi care sa explice design-ul, nu pot decat sa-i dau dreptate Polonezului. E urata foc...