pokemon scrie:E tare Maurice!
Ma cam sperie faptul ca la propan ai aceeasi presiune la 20C ca la butan la 57-58C dar asta e...vara-butan!
Te sperii degeaba.Aproape tot vestul foloseste propan si nu-i mai sperie nimic.!!!! Nu inteleg de unde atata frica ??!! Iar graficul este total gresit ,diferenta de densitate nu este mare intre butan si propan ,doar temperatura ,,pana" la cat vaporizeaza..Aici este o diferenta mare ,dar asta este ,romanul cand nu are griji si le face singur. Dupa cum am mai spus mai de mult eu lucram cu butan la niste arzatoare cu duze gaurite cu laserul(in domeniu bijuteriei) ,duze care nu se pot curata decat prin incalzire la rosu si ,,aruncarea " intr-o solutie de acid sulfuric. Daca ati vedea ce scoti dintr-un arzator de felul asta ,din furtun,si din adaptorul buteliei nu ati mai folosi in veci butan la rulota.Butelia cu ,,butan" contine foarte multe prostii:bale,coji,pilitura metalica ...si multe altele.De cand folosesc GPL (si asta din cauza voastra a rulotistilor ,ca voi mi-ati dat ideea cu GPL-ul) am arzatoarele super curate ,iar in incaperea unde se topeste materialul butelia sta la o temperatura de 60-70 grade..si de asta vara pana acum nu s-a intamplat nimic si nici nu am constatat o crestere a presiunii (lucru la care arzatoarele sunt sensibile ).
NU folositi Butan pe rulote ca imbacsiti toate duzele...si pe urma stiti cat trageti sa curatati..! La revizia de 5000km a instalatiei auto-GPL mi-au schimbat baietii un filtru (care se schimba obligatoriu dupa primii 5000 km...E,acest filtru era ,,curat bec"..Cand mi-am manifestat mirarea ,baietii mi-au spus ca ,,asa arata un filtru daca alimentezi cu gaz ,,de firma" nu ,,no name"....asa ca recomand GPL daca nu este Propan..